Sari la continut
Cum alegem scaunul de birou pentru copil - ACAJU

Fie că se joacă sau își face temele, copilul stă multe ore pe scaunul de birou. De aceea, alegerea unui model potrivit de scaun de birou este un subiect care merită toată atenția. Biroul copilului trebuie să fie potrivit vârstei copilului, ca să îl ajute să mențină o postură corectă și sănătoasă în timpul pe care îl petrece învățând la birou și nici să nu își strice vederea datorită poziției defectuoase în care se găsește față de ecranul calculatorului.

Atunci când ai decis să faci o vizionare de scaune birou trebuie să acorzi atenție și să ții seama de foarte multe caracteristici, de la formă, culoare, greutate și până la greutatea suportată de scaun. Când cumperi scaune birou copii va trebui să fii de două ori mai atent la amănunte, deoarece corpul celui mic este în proces de dezvoltare și nu trebuie să alegi un produs care să îi afecteze creșterea.

 

Care este poziția corectă la birou

 

 • Trunchiul stă drept, cu spatele lipit de spătarul scaunului.
 • Trebuie format un unghi de 90° între trunchi și șolduri, între genunchi si gambă.
 • Tălpile trebuie să fie lipite de sol.
 • Când se scrie la tastatură, brațul și antebrațul trebuie să formeze un unghi de 90°.
 • Monitorului trebuie să fie la mai mult de 50 cm și să fie cuprins sub un unghi de 60°.

 

O poziție incorectă la birou sau un scaun incomod pot afecta serios coloana vertebrală a copilului. De aceea trebuie să cumpărăm deștept, un scaun ergonomic care să poată fi reglat de la an la an unui birou potrivit înălțimii copilului.

Principalele caracteristici ale unui scaun ergonomic pentru copii

 

Cu cât copilul va folosi mai multe ore pe zi acest scaun de birou, cu atât mai important este să alegi un model care are mai multe opțiuni de ajustare. Acestea trebuie să fie ușor de accesat și de folosit de către cel mic când este așezat, astfel încât să depună un minim de efort.

Un scaun de birou bun pentru copii ar trebui să poată fi ajustat așa încât să le permită celor mici să se miște liber în timp ce sunt așezați la birou, să poată fi reglat în funcție de înălțimea biroului și să aibă un spătar care să permită ajustarea în concordanță cu înălțimea copilului, pentru o bună susținere lombară.

 

 • Trebuie ales un scaun ergonomic, adică special proiectat pentru a susține corect greutatea corpului, oferind suport lombar, reglaj personalizat al înălțimii și unghiul de înclinare ideal. Scaunele ergonomice sunt perfect adaptabile formei corpului.
 • Scaunul trebuie să aibă înălțime ajustabilă, pentru a se obține cu ușurință o poziție corectă. Poziția corectă pentru copii trebuie să le susțină șoldurile la aceeași înălțime cu genunchii, iar picioarele să atingă podeaua.
 • Spătarul care oferă suport total coloanei vertebrale este foarte important să fie ajustabil pentru a se putea regla după dezvoltarea copilului. Atunci când stă asezat pe scaun, spatele copilului ar trebui să facă un unghi de aproximativ 90-110°, astfel încât asupra abdomenului și pieptului să nu se exercite presiune și copilul să aibă o respirație corectă. De asemenea, poți alege un spătar din mesh, aerisit, care să ofere o ventilație bună spatelui. Scaunul trebuie reglat pe înălțime astfel încât, atunci când stă la birou, copilul să atingă podeaua sau bara pentru sprijinul tălpilor, cu întreaga talpă și nu doar cu vârful tălpii.
 • Spătarul scaunului trebuie să fie suficient de înalt astfel încât să ajungă până în zona gâtului, pentru a evita durerile cervicale. Sfatul este să nu cumperi un scaun cu spătarul mic sau care nu are înălțimea reglabilă, trebuie căutat un scaun care să ofere un suport lombar ajustabil pe înălțime și adâncime, un scaun cu spătar flexibil, care se înclină în față sau în spate, în funcție de poziția corpului. O idee de luat în seamă poate fi și scaunul cu tetieră.
 • Șezutul scaunului ar trebui să aibă umplutură și tapițerie de calitate, suficient de ferm pentru un bun suport și îndeajuns de moale pentru a oferi confort. Trebuie aleasă o tapițerie dintr-un material care respiră, pentru a preveni acumularea de căldură în scaun atunci când copilul îl va folosi mai mult. Și adâncimea șezutului este importantă. Nu este recomandat un scaun pentru copii cu o adâncime mai mică de 40 cm. Chiar dacă corpul este mic, el trebuie să se așeze confortabil în șezutul scaunului, cât mai aproape de spătar, pentru un suport lombar corespunzator, în același timp având o poziție corectă a picioarelor.
 • Cotierele vor fi de asemenea ajustabile pe înălțime, pentru a putea fi fixate totdeauna la înălțimea mesei, pentru a susține coatele la nivelul acesteia, antebrațul pe masă făcând un unghi de 90° cu brațul.
 • Corpul scaunului este bine să fie realizat din materiale mai dure, precum aliaje metalice sau plastic dur pentru a rezista folosirii nu foarte atente a micului proprietar, pentru a nu se deteriora și produce accidente. Trebuie de asemenea să poată suporta greutatea copilului.
 • Mobilitatea scaunului se referă la posibilitatea acestuia de a nu fi fix și a se putea muta pe lângă birou. Acest aspect nu este unul atât de important în ceea ce privește funcționalitatea, fiind vorba despre copii, care folosesc biroul pentru a face temele, comparativ cu adulții care lucrează la birou și trebuie să se miște în față sau în spate cu scaunul, pentru a ajunge la imprimanta sau la raftul din apropiere. În concluzie, alegerea în acest sens depinde de preferințele părintelui dar și ale copilului. În cazul unui scaun cu roți este bine să se aleagă tipul acestora după suprafața pe care funcționează, parchet sau covor. La fel de bine se poate alege și un scaun fix, dar varietatea produselor de acest gen este mult mai mică pe piață.
 • Culoarea și designul scaunului de birou ar trebui să fie aleasă de copil, dintre cele ale căror caracteristici au îndeplinit standardele părinților. Este rândul celui mic să intervină aici, pentru că indiferent de cât de bun este scaunul ales, copilul nu va vrea să îl folosească dacă nu este pe placul său. În magazine există scaune de birou colorate și cu imprimeuri potrivite pentru copii, atât pentru fetițe cât și pentru băieței, din piele ecologică, stofe în diverse culori sau cele cu spătar mash imprimat. Multe din scaune au spătarul cu forme de diferite mingi sau capetele unor eroi de animație.

În concluzie scaunul de birou pentru copil trebuie să fie ergonomic, să aibă dimensiunile potrivite cu statura și greutatea copilului și să fie construit din materiale de calitate, pentru a dura mai mulți ani.

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.

MAGAZINELE ACAJU

Poti vedea mobila in magazinele Acaju pentru idei pe stilul tau de viata. Vezi detalii.

MODALITATI DE PLATA

Poti plati cu cardul (debit, credit sau cumparaturi), in rate, ramburs la livrare, sau prin OP. Vezi detalii

GARANTIE SI SERVICE

Vezi perioada de garantie valabila pentru fiecare produs. Vezi detalii.

LIVRARE SI MONTAJ

Poti beneficia de o echipa profesionista care va livra si monta mobilierul. Vezi mai mult.

Telefon: 0311 300 290
Ai intrebari? Ne poti contacta si pe WhatsApp
Expediere in 24h la articolele in stoc
Plata Ramburs, Card pe Site sau Mobile Banking
Deschidere Colet 24H
Retur Gratuit Timp de 14 Zile
Restituirea Banilor a Doua Zi
Livram Acasa Catalog De Mostre Pentru Tapiterie Premium
Pana la 10 rate fara dobanda