Sari la continut
Cum să asortezi fotoliile cu canapeaua din living - ACAJU

Livingul sau camera de zi, nu este numai cea mai spațioasa cameră din apartamentul sau casa noastră, dar ar trebui să fie și cea mai confortabilă și primitoare. Este camera unde familia, prietenii sau musafirii , se adună la un pahar de vorbă și un schimb de idei. Nu este de mirare, că toată lumea încearcă din răsputeri să își mobileze această cameră cât mai frumos și mai confortabil.

Amenajarea unui living poate fi distractivă și de fapt amenajarea oricărei camere , mai mare sau mai mică, înaltă sau îngustă , ar trebui privită ca pe o joacă, în care există și câteva reguli de respectat. Dar în rest ar trebuie doar, să vă puneți imaginația la treabă și să încercați să amestecați si să asortați modele, texturi și culori.

Mulți consideră piesa de rezistență a decorului canapeaua și iși compun decorul în jurul acesteia. De aceea, dacă nu știi încă ce stil de decorare vei aborda, alegerea unei canapele îți poate da startul de care ai nevoie, urmând să achiziționezi celelalte piese de mobilier și decorațiuni, funcție de designul, culoarea, dimensiunile și forma acesteia.

Indiferent de stilul pe care îl alegem, piesele de mobilier indispensabile din orice living sunt o canapea confortabilă și un fotoliu sau două fotolii. Ele sunt principalele elemente de decor, responsabile pentru realizarea atmosferei intime și comode cu gustul de acasă, ce nu lipsesc din nici o sufragerie și care acționează ca un tot unitar.

De cele mai multe ori, canapeaua și fotoliile pot fi achiziționate împreună, ca și set, însă nu este o premisă obligatorie, ele putând fi cumpărate și separat. Mai ales în situațiile în care ai deja un set cu canapea și fotolii, însă din diverse motive unele piese prezintă semne de uzura și trebuie schimbate.

 

Mizează pe modele similare sau diferite care să aducă o pată de culoare în living

Dacă spațiul din livingul tău iți permite, poți completa decorul cu un fotoliu sau două, iar corespunzător noilor trenduri, fotoliile pot fi achiziționate separat. Astăzi se simte o nevoie acută de a avea în locuință mai multe piese de mobilier de diferite stiluri și vechimi. Efectul acestei decizii decorative va fi unul uimitor și nu va trece neobservat.

Într-un living, mobila pe care o alegi, trebuie să aibă aceleaşi texturi şi materiale, chiar dacă alegi să cumperi piesele individual.

Deși simplă, această combinație în mobila de sufragerie, dintre canapea și fotolii, permite nenumărate variante de asortare și amenajare. Liantul intre diferitele generatii de mobilier și accesorii este acela de a avea elemente comune, precum culoarea sau forma.

 • Materialele pot varia de la pânza, pluș, catifea, la piele naturală sau ecologică. Fotoliile şi canapeaua sau canapelele pot fi şi din acelaşi set: pot avea acelaşi tip de design, acelaşi material pentru tapițerie. Totuşi, optează pentru o tapițerie diversificată: unele dintre pernele canapelei pot fi de o altă culoare, o culoare care să se regăsească şi în tapițeria fotoliului. Pentru ca ideea de unitate a setului să se păstreze, este necesar ca tapițeria canapelei şi cea a fotoliului să fie din acelaşi material şi să aibă elemente cromatice comune.
 • Designul lasă și el loc imaginației, avem de ales între modelul "scoică", cubist, clasic, baroc, modern, pop-art, francez sau minimalist.
 • La alegerea culorilor se poate ține cont de respectarea armoniei cu designul interior al livingului și cu culoarea canapelei.
 • Poți alege fotolii care să contrasteze atât cu canapeaua, cât și cu restul mobilierului. De exemplu poți aduce un fotoliu vintage, din piele cu aspect uzat, într-un decor modern. Sau poți cumpăra un fotoliu roșu sau galben ca soarele într-un living minimalist, decorat în alb sau în culori pastelate.
 • Dacă ai o canapea cu design în stil Imperial, somptuos, poți alege fără nicio problemă un fotoliu în stil clasic sau gotic. Aceste direcții coabitează fără nicio problemă. Dacă îți place simetria, o poți accentua alegând niște fotolii stil jilț, decorate în stil minimalist. Aceste piese de mobilier deghizează lipsa elementelor decorative, iar dacă le alegi într-o culoare vie, ai rezolvat problema petei de culoare.
 • Dacă ai o canapea în stil minimalist, cu încărcătură funcțională, o poți asorta cu orice fotoliu modern contemporan. Stiluri precum high-tech, clasic sau eclectic pot fi asociate fără nici o problemă. Singurul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere este ca tapițeria să fie cât mai simplă, fără modele, și să verifici să nu exista o abundență de elemente decorative.
 • Creatorii stilul Art Nouveau modern preferă alăturarea materialelor naturale precum: răchita, lemnul sau ratanul alături de materiale artificiale precum : sticla, sau diverse tipuri de metale. O alăturare ideală pentru o canapea Art Nouveau este un fotoliu în stil clasic. În cazul în care nu poți găsi o culoare a tapițeriei asortată cu principalele culori ale canapelei, poți apela la pernele decorative în diverse modele și tipuri. Până la urmă, principala atracție a acestui stil este varietatea de culori diferite.
 • Canapelele și fotoliile în stilul High-tech sunt caracterizate prin absența oricărui element decorativ. Ca și materiale predomină cele artificiale, iar fiecare element are o formă exactă și foarte bine individualizată. Pentru obținerea celei mai armonioase combinații stilistice asortați astfel de canapele High-tech cu un fotoliu cu design eclectic sau minimalist, cu o culoare care să fie complementară tapițeriei.

Deși fotoliul este cosiderat, de cele mai multe ori, un accesoriu, acesta poate deveni piesa centrală a încăperii atunci când modelul tapițeriei este unul impresionant.

 • Într-un living room în stil glamour, alege fotolii în nuanțe de ciocolatiu, auriu și grena. Pentru ca tapițeria canapelei să nu facă notă discordantă, folosește huse pentru perne în aceleași nuanțe.
 • Un fotoliu poate înlătura monotonia unui colț întunecat sau a unei camere neutre, printr-o tapițerie originală, de exemplu printr-un model dungat. Dispunerea dungilor mari creează efectul de dinamism și face din fotoliu o piesă importantă în acea încăpere, chiar dacă fotoliul îmbracă doar un colț al camerei.
 • Într-o cameră în care ai deja modele complexe pentru accesorii, cum sunt covoarele, tapițeria canapelei sau draperia, fotoliile nu trebuie să iasă în evidență. Pentru a evita însa un fotoliu într-o nuanță uni, poți opta pentru fotolii în gri și alb, cu linii întretăiate.
 • Fotoliul Poang este o combinație de fotoliu și scaun, constituind o alegere bună pentru spațiile mici. Aceste tipuri de fotolii au tapițerii în culori vii și variate, fiind ideale pentru un interior amenajat în stil modern, dar și pentru o cameră nonconformistă.
 • Un model stilat de fotolii este cel al fotoliilor gemene: același model, culori opuse. Pune împreună un fotoliu alb și unul negru sau un fotoliu bej și unul gri. Contrastul este deosebit de interesant, mai ales într-un spațiu anost, lipsit de accesorii sau decorațiuni. Folosiți perne în aceleași culori, puse invers.

Dacă te afli în căutarea unui fotoliu, alege, în primul rând, unul care este confortabil, apoi gândește-te la scopul acestuia. Fotoliul poate fi o piesa de mobilier de sine stătătoate, nu neapărat să facă parte dintr-un set cu canapeaua. El poate transforma în totalitate un spațiu pe care altfel ai fi tentată să-l neglijezi. În plus, fotoliul îți poate oferi șansa de a amenaja o cameră de mici dimensiuni în diverse moduri, care să-ți pună imaginația la încercare. Într-un living spațios, cu două fotolii poți amenaja o zonă de conversație. Într-un fotoliu moale poți să tragi un pui de somn sau să savurezi momentele tale de timp liber.

Actualizat la 15 decembrie 2023 de Iulian Acatrinei

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.

MAGAZINELE ACAJU

Poti vedea mobila in magazinele Acaju pentru idei pe stilul tau de viata. Vezi detalii.

MODALITATI DE PLATA

Poti plati cu cardul (debit, credit sau cumparaturi), in rate, ramburs la livrare, sau prin OP. Vezi detalii

GARANTIE SI SERVICE

Vezi perioada de garantie valabila pentru fiecare produs. Vezi detalii.

LIVRARE SI MONTAJ

Poti beneficia de o echipa profesionista care va livra si monta mobilierul. Vezi mai mult.

Telefon: 0311 300 290
Ai intrebari? Ne poti contacta si pe WhatsApp
Expediere in 24h la articolele in stoc
Plata Ramburs, Card pe Site sau Mobile Banking
Deschidere Colet 24H
Retur Gratuit Timp de 14 Zile
Restituirea Banilor a Doua Zi
Livram Acasa Catalog De Mostre Pentru Tapiterie Premium
Pana la 10 rate fara dobanda