Sari la continut
Cum să întreținem canapelele din piele - ACAJU

Canapelele din piele sunt, pentru majoritatea dintre noi, un simbol al elegantei și luxului, conferind o impresie de unicitate designului interior al încăperii. Sunt potrivite pentru a completa mobilierul de living și sufragerie. Pielea a fost, este și va fi tot timpul în top, fiind folosită în diferite domenii: îmbrăcăminte și încălțăminte, tapițarea scaunelor de la mașină și nu în ultimul rând la canapele.

Alegerea unei canapele de piele este o decizie importantă: trebuie sa ții seama de stil, design și pret. Trebuie luate în considerare aspectele negative, puține dar importante. De exemplu, în casele cu copii mici sau acolo unde există animale de casă, nu este cea mai bună alegere. Canapeaua se poate deteriora repede, iar reparațiile pot costa enorm. Pe de altă parte zgârieturile ușoare produse de animalele de companie sau de obiecte metalice (fermoare, capse, nasturi, butoni…) sunt vizibile, dar se pot corecta cu diferite soluții speciale, de multe ori diversele urme putând fi lăsate intenționat pe suprafața tapițeriei din piele naturală, pentru că imperfecțiunile sentimentale dau o valoare aparte canapelei.

Ca avantaje, în afară de aspect deosebit, rafinament, eleganță, canapelele din piele sunt mult mai confortabile, nu își pierd calitățile odată cu trecerea timpului, prin urmare sunt o investiție bună, devenind mai valoroase și cu aspect mai atrăgător odată cu trecerea timpului. În plus sunt antialergice, pentru că nu rețin praful. Pielea se strânge și nu se deformează, are elasticitate bună, rezistență bună la utilizare îndelungată, este moale și confortabilă. Pielea naturală poate să respire, ceea ce face o face iarna să fie călduroasa, iar vara răcoroasă, adaptându-se la temperatura pielii în numai 12 secunde

Ce reguli trebuie să respecți pentru a lungi durata de viață a canapelei de piele

Pielea este un material durabil și aspectuos, iar obiectele din piele au fost și vor fi mereu o alegere bună, canapelele și fotoliile din piele naturală sunt foarte rezistente în timp și ușor de întreținut, deoarece nu rețin praf și se curăță relativ ușor. Trebuie doar să ții cont de câteva sfaturi și recomandări de întreținere și curățare a canapelelor din piele.

 • Folosiți setul de canapele într-un mod adecvat: evitați să vă așezați pe marginea pernelor sau a mânerelor, pentru a evita distorsiunile. Din timp în timp, bateți ușor pernele canapelei pentru a le menține aspectul plăcut.
 • Pentru protecție, folosiți o cremă specială pentru obiecte din piele. Aceasta va face ca pielea să devină mai moale și mai suplă.
 • Spre deosebire de materialele textile, pielea nu se îmbibă cu eventualele lichide care cad pe ea. Întreținerea canapelelor din piele se face prin curățare săptămânală cu o cârpă moale, umedă, preferabil de culoare deschisă, pentru a nu lăsa urme, mai ales dacă avem o canapea din piele albă, crem, bej, galben sau portocalie. Nu folosiți materiale textile abrazive, care pot zgâria pielea. Eventual înmuiați cârpa în puțină apă cu săpun lichid, pentru a sterge petele, dar cel mai bine este să folosiți substanțele și cremele speciale pentru curățarea canapelelor din piele. Pentru curățarea prafului vă puteți ajuta de periile moi ale aspiratorului.
 • Pentru canapelele colțar din piele, evitați așezarea acestora lipite de perete. Distanța minimă față de acestea este de 1,5 cm.
 • Periodic, se folosește și o soluție de hidratare a materialului, care previne uscarea pielii sau apariția crăpăturilor. Dacă pielea a fost vopsită cu anilină, o substanță lichidă, incoloră și uleioasă folosită pentru vopsirea pielii cu structura poroasă, atunci o ștergeți doar cu o cârpă uscată. În general, este bine să țineți cont de instrucțiunile oferite la cumpărare de producător.

 

 

Ce trebuie să eviți pentru a te bucura mai mult de canapea din piele

 • Expunerea timp îndelungat a canapelelor la lumina directă a soarelui sau la căldura emanată de sursele de căldură din locuință, distanța minimă 20 - 30 cm.
 • Obligatoriu, pielea trebuie lăsată după curățare să se usuce în mod natural. Nu se va expune nici la soare și nici la surse de căldură (radiator, feon etc.).
 • Evitați contactul cu ziarele, deoarece tușul cu care sunt imprimate acestea se toate întipări pe suprafața canapelei și este greu de îndepărtat
 • Folosirea detergenților sau a altor substanțe chimice de curățat necunoscute, care pot distruge permanent pielea.

 

 

Cum se curăță canapelele din piele

Mai întâi de toate, trebuie să țineți seama de tipul de piele și de tipul de pată. Nu trebuie folosit un produs necunoscut și nu direct pe fața canapelei, se încearcă într-o zonă care nu e la vedere.

 • Petele de cerneală sunt foarte comune și se scot foarte simplu: se pulverizează puțin spray fixativ de păr, apoi se șterge cu o cârpă curată. Dacă totuși cerneala are o compoziție mai specială și pata nu iese, cereți ajutorul unui profesionist.
 • Pentru urmele lăsate de pix, încercați cu soluții de curățat canapelele din piele, în funcție de tipul de piele (ecologică sau naturală). Dacă acestea nu funcționează, puteți încerca cu spirt sau cu demachiant cosmetic.
 • Apa sau substanțele solubile în apă (ceai, cafea, lapte, sucuri, dulceață etc.) trebuie îndepărtate cu o cârpă uscată, apoi trebuie lăsată pielea să se usuce complet. După uscare, se va aplica o cremă specială pentru obiectele din piele.
 • Substanțele grase (ulei, maioneză, ketchup, ciocolată etc.) se vor îndepărta prin tamponare cu ajutorul unei cârpe curate. Amidonul sau talcul se pot folosi cu succes, pentru că absorb cel mai bine substanțele uleioase. Lăsați pudra pe pată timp de câteva ore, apoi ștergeți. În mod obișnuit, pielea trebuie să rămână curată.
 • Substanțele lipite de canapea, cum ar fi guma de mestecat sau alte pete uscate de mâncare se curăță prin răzuire cu niște cuburi de gheață învelite în material textil.
 • Soluțiile și cremele speciale pentru curățarea canapelelor din piele ar trebui să șteargă urmele de sare provocate de transpirație, dacă nu le aveți la îndemână, puteți încerca și cu un lapte demachiant cosmetic.
 • Petele datorate unor animale de companie (urină, vomă), se curăță cu o cârpă curată, apoi spălați ușor cu apă și săpun moale, limpeziți cu o cârpă muiată în apă curată și lăsați sa se usuce complet. Același tratament și pentru petele de sânge.
 • Fiți atenți atunci când folosiți în apropierea canapelei obiecte ascuțite: foarfece, penițe, piepteni, cuțite..., acestea putând provoca zgârieturi sau chiar tăieturi pielii canapelei.
 • În cazul unor deteriorări grave, care fie că au atacat doar culoarea, fie și materialul în profunzime, puteți încerca în primul caz cu cremă de ghete la culoare. Dacă este iremediabil, asortați niște pernuțe decorative pentru a ascunde defectul.
 • Cel mai bine este să preveniți apariția sau lărgirea unor eventuale crăpături prin hidratarea corectă a pielii. Dacă totuși a apărut o crăpătură, este recomandat să contactați o firmă specializată în reparații de canapele din piele, pentru a evalua la fața locului daunele și pentru a vă oferi cea mai bună soluție.

Dacă totuși ați respectat toate procedurile și nu sunteți mulțumit de rezultat, puteți apela de câteva ori pe an, la un serviciu profesional de curățare a canapelelor și fotoliilor. Aceștia folosesc o tehnologie modernă, care le permite să curețe aceste suprafețe cu un aspirator special cu injecție-extracție. Detergentul activ este injectat în profunzimea canapelei sau a fotoliului și apoi este extras împreună cu alergenii și acarienii din acestea. Plus că te vei bucura de un miros fresh, mai mult timp.

Actualizat la 15 decembrie 2023 de Iulian Acatrinei

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.

MAGAZINELE ACAJU

Poti vedea mobila in magazinele Acaju pentru idei pe stilul tau de viata. Vezi detalii.

MODALITATI DE PLATA

Poti plati cu cardul (debit, credit sau cumparaturi), in rate, ramburs la livrare, sau prin OP. Vezi detalii

GARANTIE SI SERVICE

Vezi perioada de garantie valabila pentru fiecare produs. Vezi detalii.

LIVRARE SI MONTAJ

Poti beneficia de o echipa profesionista care va livra si monta mobilierul. Vezi mai mult.

Telefon: 0311 300 290
Ai intrebari? Ne poti contacta si pe WhatsApp
Expediere in 24h la articolele in stoc
Plata Ramburs, Card pe Site sau Mobile Banking
Deschidere Colet 24H
Retur Gratuit Timp de 14 Zile
Restituirea Banilor a Doua Zi
Livram Acasa Catalog De Mostre Pentru Tapiterie Premium
Pana la 10 rate fara dobanda