De ce să alegi un colțar modular în living? - ACAJU

Pentru că spațiul este un criteriu prioritar în amenajarea livingului și, implicit, în alegerea canapelei, de cele mai multe ori constatăm că în ceea ce privește găsirea canapelei ideale pentru încăperile restrânse, colțarul este o variantă foarte potrivită.

Alege colțarul dacă ai o familie mare sau obișnuiești să ai des musafiri. De asemenea, un colțar este potrivit și pentru după-amiezile în care dorești să te relaxezi, deoarece oferă suficient spațiu pentru 2-3 persoane, în funcție de mărime. Fixe sau extensibile, în formă de U, T sau L și de obicei modulare, putem găsi colțare, în aproape orice model, textură sau culoare.

Colțarele sunt foarte populare, oferind aproape întotdeauna spații de stocare, sub șezuturile normale și sub cel chaiselongue, care de obicei se poate ridica ușor folosind un sistem cu pistoane, ce îl țin singure în poziția deschisă. Sunt întotdeauna potrivite ca piesă centrală pentru orice amenajări.

Avantajele colțarelor modulare

Colțarele sunt piese de mobilier de bază care, prin versatilitatea modulelor, pot fi recompuse, restructurate, reașezate, separat sau împreună. Impactul vizual creat de acestea este de mare efect, colțarele fiind reinterpretate din ce în ce mai mult de designeri în ultimul timp.

  • În ciuda ideilor preconcepute o canapea de colț este ideală într-o cameră mică. Acoperă bine o zonă neutilizată, oferă confort și îmbunătățește estetica camerei.
  • Colțarul este recomandat pentru încăperile generoase din punct de vedere al dimensiunilor. Folosind un astfel de articol, vom economisi mai mult spațiu, camera fiind astfel aerisită.
  • Spre deosebire de canapele care vin, de regulă, într-o singură bucată, colțarul este modular, fiind mai ușor de transportat. De asemenea, atunci când ai un colțar este mai usor să reamenajezi deoarece părțile componente ale acestuia pot fi dispuse în mai multe variante de aranjare, făcând spațiul mai funcțional, în funcție de necesitățile tale.
  • Confortul resimțit într-un colțar este mult mai mare față de o canapea, pentru că îți permite să îl folosești atât în poziție normală, în șezut, cât și pe post de pat. Datorită faptului că are o latură mai lungă, tip șezlong, îți permite să ai o poziție mai confortabilă, ca într-un pat, chiar fără să-l extinzi.
  • Foarte important la alegerea canapelei este și numărul de persoane care presupunem că o vor folosi în același timp. Colțarul oferă, în general, un număr de locuri mai mare decât o canapea normală și chiar poate înlocui un set de canapele cu fotolii.
  • Dacă încăperea este mare, poți opta pentru un colțar circular în mijlocul camerei, obținând un decor extravagant.
  • Pe lângă funcționalitate, colțarul are rolul de a completa atmosfera din living sau dormitor. Culorile vii, modelele de pe perne și printul de calitate de pe material constituie elemente cheie în decorațiuni.
  • Cele mai căutate modele modulare sunt cele de colțare extensibile, deoarece sunt foarte practice, pot fi aranjate cu ușurință și pot rezolva elegant problema unui pat suplimentar. Un colțar extensibil te va ajuta foarte mult în situația în care spațiul din apartament este foarte mic sau atunci când locuiești într-o garsonieră, iar spațiul nu îți permite instalarea unui pat. Un colțar extensibil te scapă de anumite griji și te ajută să transformi orice încăpere într-un spațiu de dormit.

Colțarele soluții sic și funcționale pentru living

Versatile și comode colțarele pot revigora orice living dându-i un aer sofisticat și confortabil. Funcționale și eficiente, aceste tipuri de canapele se potrivesc în multe tipuri de livinguri, avantajul fiind că pot crea un spațiu suplimentar pentru șezut. Alegând colțare living vei construi cadrul perfect pentru a instala o măsuță de cafea. Poți adăuga și două fotolii sau un scaun tip balansoar sau jilț pentru a crea cadrul perfect pentru o zonă de socializare și pentru o abordare mai stilată a confortului domestic.

Majoritatea modelelor de colțare modulare au un design modular care permite adaptarea și ajustarea în funcție de spațiu și de preferințe. Ultimul modul poate fi eliminat sau așezat în oricare din părțile în care se potrivește cel mai bine.

  • Livingul este locul în care fiecare membru al familiei adoră să-și petreacă timpul liber și din acest motiv nu ar trebui să limitezi dimensiunile și stilul canapelei care este vedeta camerei. Detaliile funcționale, spațiul pentru șezut îndestulător, suprafețele moi și confortabile și un design pe măsura personalității tale sunt criteriile de la care trebuie să pornești când cauți colțarul potrivit pentru casa ta. De asemenea alege culori îndrăznețe care să pună în valoare colțarul dar și care să rezoneze cu mobilierul din living.
  • Forma colțarului îți permite să îl utilizezi atât într-o poziție normală, în șezut, cât și pe post de pat. Un colțar în formă de de L este perfect pentru o sufragerie mai mică, în timp ce unul în formă de U este mai potrivit pentru o cameră mai spațioasă. Faptul ca are ambele laturi disponibile pentru a fi utilizate pe post de pat, îl face preferatul familiilor, pentru că ambii parteneri pot sta confortabil, în timp ce copii stau la mijloc.

Modelul preferat pentru un apartament este cel cu spătare pe ambele laturi și cel care include și un otoman pe care să-ți pui picioarele după o zi plină la muncă. Pentru mai multă eleganță cele mai potrivite sunt modelele de colțare piele pentru că pot deveni punctul central al unei amenajări și pot fi adaptate mai multor stiluri de design. Un colțar de piele impunător și robust va delimita ușor și precis spațiul destinat confortului domestic.

Colțarele sunt ideale datorită generozității spațiului și a faptului că pot oferi soluții de amenajare pentru livinguri lungi sau pentru cele open space. Colțarele te ajută să te joci cu spațiul așa cum îți dorești. Pe măsura ce camerele de tip „open space” devin o constantă obligatorie, canapelele mari și confortabile sau modelele generoase de colțare modulare devin din ce în ce mai importante părând să influențeze vizual inclusiv spațiul alocat bucătăriei și diningului.

  • Într-un open space, pentru a delimita anumite zone din casă, colțarul este un divider excelent ca graniță între două zone, între living și bucătărie sau dining. Una dintre cele mai bune soluții este să alegi un colțar în formă de L.
  • Pentru a delimita bucătăria de living, în cazul în care este open space, sau chiar zona de servit masa de restul bucătăriei poți să utilizezi și colțare bucătarie. În acest fel nu numai că reușești să rezolvi elegant separarea bucătăriei de living, dar vei obține și mai multe locuri de stat pentru musafiri.
  • Pentru o atmosferă mai intimă, care să lase impresia că adună la un loc, un colțar cu forme rotunjite ar fi mult mai potrivit și de asemenea acesta se pretează și spațiilor nu foarte ample.