Dormitorul adolescentului rebel: cum alegi mobila tineret pentru băieți - ACAJU

Dormitorul adolescentului vorbește mult despre personalitatea lui. De aceea, este important să fie amenajat conform dorinței lui, dar în acord cu posibilitățile financiare ale părinților. Camera unui băiat ajuns la adolescență se va transforma în refugiul lui, departe de părinți, de lume, pentru că așa cum știm e o perioadă de revoltă, de rebeliune, cu numeroase și profunde schimbări.

Astfel, nu doar băiatul tău se va schimba, ci și camera lui trebuie să fie adaptată perioadei care face trecerea de la stadiul de copil la adult. Faptul că testează limitele, încalcă regulile impuse, își exprimă ferm punctul de vedere și provoacă experiențe, toate reprezintă modalități prin care adolescentul rebel își exprimă dorința sa de independență și autonomie.

Mobila din dormitorul unui adolescent trebuie să îl reprezinte, doar așa se va simți în largul lui atunci când schimbările îl vor lovi direct în piept, când va avea nevoie să fie lăsat singur, dar și atunci când va avea avea nevoie de suport emoțional.

Pentru ca dormitorul băiatului tău să fie interesant, funcțional și, cel mai important, confortabil, astfel încât să-i placă să stea în el, ar trebui să acorzi atenție dorințelor tânărului. De aceea, trebuie să înțelegi că un dormitor băiat nu înseamnă doar simple piese de mobilier, ci reprezintă o mobilă tineret pentru generația de mâine, care s-ar putea să nu se potrivească cu gusturile voastre. Ar trebui să înțelegeți pentru că ați trecut cândva prin asta.

 

Ar fi bine să aveți o discuție sinceră cu el, în care să fie tratat de le egal la egal poate lămuri situația. Acum este într-o perioadă în care simte nevoia de a i se oferi respect, de a stabilii regulile împreună și de a le respecta. Un adolescent rebel are nevoie de un dormitor cu mobilă tineret interesantă, diferită de mobila copii colorată, în care poate să petreacă timp de relaxare și pentru studiu.

 

De ce are nevoie dormitorul unui adolescent rebel

 

Interiorul unei camere de băiat ar trebui să arate individualitatea, preferințele și gusturile acestuia. Interiorul dormitorului unui adolescent rebel este deosebit de important în acest moment dificil al vieții lui, pentru că maturizându-se își petrece aproape tot timpul liber în spațiul său personal. Trebuie să fie deosebit de original, mai ales la nivelul grupului frecventat, poate chiar să șocheze prin alegerea unor piese de mobilier unice, dar și prin simplitatea altor aranjamente. Este deosebit de important ca totul să fie special.

 

Deși dormitorul de băiat nu trebuie încadrat neapărat într-un stil de design interior, delimitarea pe funcționalități e necesară și trebuie să se regăsească o zonă de odihnă, de studiu, o parte pentru hobby-urile sale și loc de depozitare.

 

Această împărțire pe zone, fără separări evidente, care face din camera adolescentului, în același timp un dormitor, o cameră de zi pentru prieteni și un loc de învățare ar trebui să se încadreze armonios pentru a nu distrage adolescentul de la orele de studiu, dar nici să-l împiedice să se odihnească.

 

Piese de mobilier tineret potrivite în camera de băiat

 

Pentru camera unui adolescent, al unui băiat la 14 ani, stilurile modern și minimalist sunt cele mai potrivite. Plecând de la aceste considerente se poate opta pentru o amenajare tinerească, care permite afișarea de postere, fototapete sau desene. Totul este să alegeți împreună cu copilul atât piesele de mobilier, așa că uitați-vă împreună pe modele de paturi tineret sau birouri copii și decideți împreună.

Explicați-i din ce materiale sunt făcute piesele de mobilier, care sunt avantajele anumitor culori și care sunt dezavantajele, fără să vă impuneți direct părerea. Dacă își dorește un birou alb, nu-i spuneți direct că el este o fire neatentă și-l va murdări ușor cu carioci, ci mai degrabă de ce credeți că nuanța stejarului merge mai bine pentru că transmite pasiunea lui pentru mediul înconjurător. 

 

Interiorul unui dormitor de băiat poate fi stilizat în baza hobby-urilor „stăpânului” său și ar trebui să cuprindă:

 

Pat. În categoria paturi tineret veți găsi o mulțime de modele, atât pat de o persoană, pat cu structură metalică, pat cu sertare suplimentare cât și pat suprapus, în cazul în care împarte camera cu un frate sau își dorește să invite un prieten peste noapte. 

 

Canapea extensibilă. Dacă nu vă surâde alegerea unui pat, atunci puteți merge pe varianta unei canapele extensibile pentru camera adolescentului. O canapea extensibilă, ușor de dezasamblat, și ea cu spațiu de depozitare, poate înlocui cu succes patul și chiar economisi din spațiu pe timpul zile.

 

Dulap. o variantă ar fi să mergeți pe varianta dulap – bibliotecă, dar acest lucru presupune ca dormitorul să fie spațios, să se potrivească bine interiorului și să fie bine împărțit, pentru o bună organizare. Fiind singurul spațiu de depozitare trebuie să împace atât partea de haine, cât și cărțile, jucăriile dacă vrea să le păastreze și alte lucruri utile unui tânăr.

 

Birou. Masa de birou trebuie să fie suficient de spațioasă pentru a permite studiul, dar și lucrul la calculator. Un corp cu sertare pentru rechizite este de asemenea necesar.

Sfaturi de amenajare în camera adolescentului

 

Dacă patul este mai simplu atunci pereții sunt încărcați cu poze, colaje, afișe de toate neamurile sau chiar fototapete cu eroi de filme sau benzi desenate. De cele mai multe ori, alegerea unui mobilier uni este ideală, dar dacă băiatul își dorește puteți merge și pe varianta unei mobile colorate.

Pardoseala trebuie să fie ușor de întreținut și curățat, de preferat în culori naturale. Accesul sub pat este mai bine să fie închis, pentru a nu deveni depozit de „nimicuri” și praf, adolescenții fiind foarte puțin interesați de păstrarea curățeniei.

 

Iluminatul trebuie să fie confortabil, un rol important îl pot juca jaluzelele, nu numai decorativ, dar și pentru ajustarea iluminatului. Lămpile mari rotunde sunt cele mai potrivite camerei unui adolescent. Lampa de masă și lumina pentru noapte de lângă pat sunt de asemenea necesare.

Adolescența este o etapă scurtă dar intensă. Camera unui băiat de 12 ani și a unuia de 18 ani poate cu siguranță să fie diferită, dar au și caracteristici comune. Ideile pentru proiectul de amenajare a camerei pot pleca de la interesele pe care le are adolescentul, cum ar fi sportul, automobilismul, muzica, științele, jocurile pe calculator, cinematografia sau armata.

Un dormitor care aduce a garaj de mecanic în care patul este o mașină, biroul sub forma unui banc cu scule, dulapurile sunt fișete metalice de garderobă iar măsuța de cafea are ca picior un motor în 4 timpi demontat, poate fi o idee generoasă pentru un îndrăgostit de mașini, mai ales când ornamentele de pe pereți sunt capace de roți de la marile branduri.

 

Un fan fotbal poate avea un covor verde precun gazonul, iar pereții acoperiți cu fototapete cu fotbaliștii preferați, iar în cameră răspândite fotolii puf tip minge de fotbal. Pentru un împătimit al jocurilor pe calculator, o soluție devenită aproape clasică este patul supraetajat, sub care se poate plasa biroul cu calculatorul.

 

Toate elementele de interior trebuie să se supună ideii principale de stil, să creeze o atmosferă prietenoasă și de susținere pentru camera de adolescent. Este important ca „rebelul” să nu se simtă singur și împotriva tuturor, ci iubit și susținut, iar casa să-i amintească mereu că este în siguranță.

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.