Sari la continut
Dormitorul modern: care sunt trendurile anului 2021 - ACAJU

Contrar faptului că viețile noastre sunt dominate de gadget-uri și tehnologie, și în 2021 elementele naturale care se strecoară de ceva timp în designul modern, vor continua să–și arate influența ca urmare a unei nevoi acute de reconectare cu natura. În aceste condiții, în care pandemia ne ține în case și mai ales pentru că majoritatea dintre noi consideră dormitorul o oază personală de relaxare completă, în care uităm de probleme și ne reîncărcăm cu energie, designul unui dormitor modern trebuie privit din punctul de vedere al conceptului de „anti-stres estetic”. Soluțiile stilistice, decorul, culoare, materiale de finisare, totul ar trebui să urmărească realizarea confortului vizual și fizic și restabilirea rapidă a echilibrului fizic și mental chiar și în condiții de viață stresante din aceste zile.

 

Tendințe de design pentru dormitor pentru 2021

 

Deși există câteva tendințe cheie pentru decorarea dormitoarelor în 2021, cel mai important lucru pentru planificarea unor dormitoare moderne este să te concentrezi asupra gusturilor și preferințelor personale. Starea ta de bine și sentimentul interior de confort și siguranță sunt cele mai relevante tendințe 2021 pentru o amenajare de succes. În rest poți ține cont și de sfaturile designerilor care au reșit să echilibreze și combine cu succes individualitatea și unicitatea unor soluții stilistice la modă.

 

Să fie Hygge și în 2021

 

Pentru că în ultimul timp, stilul scandinav a fost întâmpinat cu entuziasm de cunoscători ai confortului și simplității în frumusețe, conceptul s-a extins și a primit și un nume: „Hygge”. Tradus din daneză, acest cuvânt înseamnă fericire și dezvăluie pe deplin conceptul în sine, dragoste pentru casa ta, o atmosferă de căldură și confort și un mediu format doar din lucruri plăcute. Pentru interiorul dormitorului, Hygge a devenit o adevărată binecuvântare ca tendință în 2021 de amenajare dormitor modern

Astăzi, mulți oameni preferă principiul „casa mea este cetatea mea”, iar când este calm și veselie în această cetate, viața nu poate fi decât bună. Este o atmosferă ușor de obținut pictând pereții în culori pastelate soft (alb, gri pal, bej și albastru prăfuit) și acordând prioritate materialelor naturale, lemn, lână, cașmir, ceramică, in și bumbac. Încearcă modele și texturi discrete și completează dormitorul cu perne confortabile, pături, vaze, figurine și lumânări. 

 

Dormitorul ca obiect de artă

 

Anul 2021 va fi anul iubitorilor de artă pentru că anul acesta se acordă mult timp și atenție obiectelor de artă și accesoriilor de designer din decorarea dormitorului. În 2021, designerii propun să nu se limiteze la numărul și modurile de decorare atât a suprafețelor orizontale, cât și a celor verticale. Într-un dormitor modern din 2021 se pot folosi picturi, schițe și afișe creative, vaze de masă și podea de design, biblioteci și otomane, sculpturi și ceasuri. Toate acestea vor transmite un mesaj artistic viu, și vor provoca un val uriaș de energie.

 

Un dormitor cât mai eco

 

Apropierea de natură este unul din conceptele cheie în decorarea caselor în 2021 și chiar dacă preferi dormitoare moderne de lux, un pic de eco nu va fi greu de obținut. Există nenumărate soluții pentru a adăuga cu ușurință, prospețime și naturalețe interiorului.

  • Plante naturale - Dacă nu îți poți imagina un dormitor confortabil fără plante, nu ai restricții. Așează plantele pe pervazuri, rafturi, console și mese de toaletă. Nu uita să alegi ghivecele potrivite, cel mai bine din sticlă, ceramică sau ghivece din răchită.
  • Decor și mobilier din lemn - Textura lemnului, neacoperită cu vopsea și lac, arată elegant și discret. Cu toate acestea, chiar dacă ai planuri complet diferite pentru mobilier, nimic nu te împiedică să decorezi peretele cu un panou sau un colaj neobișnuit de elemente din lemn. Se poartă în 2021 plăcile decorative pe bază de lemn, versatile și cu multe texturi.
  • Lenjerie de pat din țesături naturale - Dacă ideile de stil ecologic îți sunt aproape, vei alege cearșafuri, fețe de pernă și lenjerie de pat din bumbac, iar cuverturile de pat din cașmir și lână. Toate vor crea atmosfera naturală necesară și îți vor ajuta pielea să respire mai ușor.

Se poartă culorile neutre

 

Una dintre culorile de bază în amenajările interioare în 2021 va fi griul, o nuanță neutră, rece, care oferă un aspect modern, elegant și curat. De asemenea, nuanțele de gri pot fi combinate cu usurință cu nuanțe puternice precum roșu, galben, verde, etc. Libertatea și prilejul de a petrece timp în natura a lipsit anul acesta, de aceea, nuanțele în anul 2021 se vor învârti în jurul pământului, în jurul unei palete de culori pământii precum: nuanțe ruginii, verzi-calde, maronii, etc. Se pune accent anul acesta pe personalizarea obiectelor de design interior prin internalizarea atmosferei „de afară”, pentru un plus de confort, dar și pentru relaxarea imediată, oferită de natură.

 

Mobilier dormitor și tendințe 2021

 

În ceea ce privește mobilierul relevant pentru dormitoare moderne 2021, designerii sunt mai înclinați către simplitatea formelor și claritatea liniilor, deși nu există obiecții pentru ceva elegant și neobișnuit. În completare, mobilierul din lemn natural, piatra, elementele din țesături, materialele naturale sunt preferate în decorarea și amenajarea dormitorului. 

  • Paturi solide largi stabile, cu tăblii joase.
  • Paturi pentru interioare clasice, cu tăblii înalte și luxoase.
  • Noptiere late cu textura lemnului nevopsit sau în culori deschise cu detalii decorative metalice.
  • Bănci cu scaune moi și corp metalic.
  • Console suspendate și de podea pentru decorarea sau aranjarea cărților.
  • Există câteva tendințe cheie care îi ghidează pe designerii contemporani pentru sezonul 2021 mai ales pentru micile spații urbane care necesită construcții inteligente precum platforme pentru paturi ascunse sau mobile, depozite sau elemente de mobilier pliabil și, în consecință, platforma de pat devine o oportunitate excelentă pentru spatiu de depozitare.
  • Dacă aveți suficient spațiu în dormitor, în ultimii ani, patul cu baldachin face o revenire uriașă și nu numai în dormitoarele în stil boho. Mulți designeri și stilisti renumiți folosesc cele patru posturi alungite care sunt conectate mai sus de un cadru (care poate fi lăsat deasupra deschisă sau drapată) în compoziția decorului dormitorului la modă.

Casele hibride și dormitoarele moderne

 

Noile tendințe către casele hibride dau unei camere mai multe funcții, separarea tradițională de spații comune, camere, bucătării și băi nu mai funcționează pentru casele moderne, iar scopul este crearea în acest fel a unei locuințe multifuncționale, care combină mai multe activități într-o singură zonă, fără a face compromisuri cu compoziția și stilistica decorativă interioară.

Conform acestei tendințe în multe cazuri, având în vedere dimensiunile unui apartament sau case, un dormitor poate combina mai multe zone. De exemplu, o zonă de odihnă și somn poate fi combinată cu un spațiu de joacă sau lucru pentru copii, cu un birou sau cu o zonă de garderobă. Prin urmare, amenajarea dormitorului ar trebui să se concentreze asupra stilului de viață și necesității funcționale a anumitor obiecte din interior.

Practic dormitorul elegant din 2021 este, în primul rând, funcționalitate, caracter practic și raționalitate absolută în designul spațiului. Trebuie să ții seama de simetrie, de aranjamentul atent al fiecărui articol pentru a evita aglomerările inutile și mai ales de un plan clar pentru decorare care presupune un anumit grad de democrație în alegerea stilului de decorare. Totul cu echilibru și bun simț.

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.

MAGAZINELE ACAJU

Poti vedea mobila in magazinele Acaju pentru idei pe stilul tau de viata. Vezi detalii.

MODALITATI DE PLATA

Poti plati cu cardul (debit, credit sau cumparaturi), in rate, ramburs la livrare, sau prin OP. Vezi detalii

GARANTIE SI SERVICE

Vezi perioada de garantie valabila pentru fiecare produs. Vezi detalii.

LIVRARE SI MONTAJ

Poti beneficia de o echipa profesionista care va livra si monta mobilierul. Vezi mai mult.

Telefon: 0311 300 290
Ai intrebari? Ne poti contacta si pe WhatsApp
Poti plati fara card in 4 rate fara dobanda la comenzi sub 2000 de lei si pana la 60 de rate la comenzi peste 2000 de lei prin TBI Bank, cu aprobare 100% online
Poti plati in 10 rate fara dobanda cu card Raiffeisen, Transilvania, First Bank, Garanti sau Alpha Bank
Expediere in 24h la articolele in stoc
Plata Ramburs, Card pe Site sau Mobile Banking
Deschidere Colet 24H
14 Zile Drept de Retur Din Orice Motiv
Restituirea Banilor a Doua Zi
Livram Acasa Catalog De Mostre Pentru Tapiterie Premium