Fotolii extensibile - soluții de dormit pentru camere mici și garsoniere - ACAJU

În amenajarea spațiilor de dimensiuni limitate, gen garsoniere sau apartamente cu camere mici, contează cum utilizezi fiecare metru pătrat. Între design și funcționalitate, balanța va înclina mereu în direcția găsirii unor soluții inteligente și eficiente de maximizare a spațiului disponibil.

Atunci când spațiul de locuit este limitat, rezolvarea vine din amenajarea inteligentă și multifuncțională a camerelor. O cameră multifuncțională poate să fie cameră de zi și loc de luat masa, cameră de zi unde se adună toată familia și biroul de acasă, sau cameră de zi și dormitor, așa cum se întâmplă în cazul garsonierelor. Aceeași încăpere poate fi noaptea locul perfect pentru un somn odihnitor, iar în timpul zilei locul pentru o întâlnire cu prietenii sau vizionarea unui film.

Fiecare piesă de mobilier trebuie aleasă cu grijă, astfel încât să satisfacă cât mai bine nevoile de depozitare și confort. Fiecare spațiu trebuie să fie utilizat cu mare eficiență, de aceea mobila aleasă trebuie să fie multifuncțională, estetică și transformabilă în același timp. Stilul potrivit pentru ca spațiile de mici dimensiuni să pară confortabile este cel minimalist, care nu îngreunează spațiul și care are drept principii de bază simplitatea și utilitatea.

Cea mai bună soluție pentru amenajarea spațiilor mici este mobila modulară și multifuncțională

Pentru a crea cât mai mult spațiu într-o garsonieră, dar și pentru a putea utiliza camera respectivă atât ca dormitor cât și ca living ai nevoie de mobilier rabatabil/transformabil. În acest caz, cele mai populare piese de mobilier sunt canapeaua extensibilă, paturile încorporate în perete, paturile cu spații de depozitare în lateral, scaunele cu loc de depozitare în interior, măsuțele de cafea care îți permit să depozitezi tabureții în interiorul lor, scaunele care se pot așeza unele peste altele, dulapuri pentru haine incluse în mobilierul de living...

Cum putem ca într-un spațiu mic să avem și dormitor și living și spațiu de relaxare, iar din când în când să primim și musafiri? Dacă vrem cu adevărat să găsim o modalitate prin care să îmbinăm utilul cu plăcutul, și mai ales nu una temporară, în funcție de limitarea spațiului, soluția ideală pentru problema dormitului o reprezintă achiziționarea de la început a unei canapele sau/și a unor fotolii extensibile. Un fotoliu extensibil este o modalitate utilă de mobilare a casei, deoarece aduce cu sine confort, aspect și spațiu, iar pentru designul camerei poate aduce un plus de personalitate prin culoare și stil.

Fotoliile extensibile soluții simple care nu cer spațiu

Cea mai simplă soluție și care nu cere mult spațiu este dată de fotoliile extensibile. Fotoliile extensibile sunt ideale în spații în care nu ți-ai putea imagina un pat. Se potrivesc perfect în orice cameră, indiferent de dimensiunile acesteia și își dovedesc eficiența de fiecare dată când se instalează pe neașteptate un musafir la tine acasă.

Pentru relaxat, ațipit și dormit, fotoliile extensibile funcționează la fel de bine într-un living cât și într-un dormitor mic, o cameră de oaspeți sau chiar un birou și dau un plus de flexibilitate și funcționalitate spațiului. Fotoliile extensibile sunt versatile, cu utilizări multiple, ușor de curățat, de manevrat și trebuie să treacă testul timpului, altfel cumperi încă niște piese de mobilier statice și fără personalitate, cu o singură utilizare..

Cu alte cuvinte, fotoliul extensibil trebuie să îndeplinească funcțiile unei fotoliu obișnuit:relaxare, confort, zonă de socializare, dar și atribuțiile unui pat. Plus că de cele mai multe ori, vine și cu spațiu de depozitare. Setul DELTA PLUS, este foarte ofertant și confortabil, fiind format din canapea și 2 fotolii, ambele extensibile. Prin împingerea ușoară a spătarului către în față se declanșează un mecanism de extindere silențioasă, salteaua alunecând către înainte.

 

Fotoliile extensibile soluții pentru camere de tineret

Pentru camerele de copii/tineret unde e nevoie de birou, bibliotecă, spațiu pentru gaming, un fotoliu extensibil poate salva mult spațiu, rămânând loc și pentru scări, paravane, etajere, tobogane, balansoare, ascunzători, etc. Preadolescentul este poate la vârsta cea mai ingrată pentru că indiferent de ce crede el, nu este suficient de mare și nici nu știe destul de multe. Locul jucăriilor este luat de playstation și playerul de YouTube, iar educația se mai face și pe net, pentru că școlarii mari se joacă mai mult „pe calculator‟.

Locul de dormit poate fi pe timpul zilei fotoliul de pilot sau șaua de comandant, iar pe timpul nopții fotoliul extensibil poate deveni un loc confortabil de dormit. În loc de pat, care ocupă loc mai mult, un fotoliu extensibil se poate strânge pe timpul zilei, economisind astfel spațiul.

Copiilor și adolescenților le plac piesele unicat, neobișnuite, care le pot transforma camera într-un spațiu foarte personal. Fotoliul extensibil ORIENT, este o investiție datorită structurii solide a fotoliului construită din aliaj de oțel foarte rezistent; foarte confortabil, șezutul fiind format din plasa de arcuri bonnel de tip relaxa și spumă poliuretanică de densitate medie.

Fotoliile extensibile soluții pentru musafiri

Atunci când locuiești într-o garsonieră, una dintre cele mai mari provocări constă într-o amenajare care să îndeplinească atât nevoia de odihnă, cât și pe cea de petrecere a timpului liber – singur sau cu prietenii.

Ideea de fotolii extensibile este binevenită, atunci când vrei să ai la îndemână un pat pentru musafiri, fără a amenaja un dormitor separat, pe care să îl folosești maxim câteva zile pe an. Un fotoliu extensibil arată și funcționează normal, însă în câteva secunde poate fi întins și folosit pe post de pat de dormit.