Sari la continut
Home Coffee Bar: Idei de amenajare a colțului de cafea din propria casă - ACAJU

Pentru foarte mulți dintre noi obișnuința de a începe ziua bând o cafea a devenit o a doua natură. Trebuie să recunoaștem însă că nu este prea plăcut ca în fiecare dimineață să alergi, grăbit fiind, la cel mai apropiat magazin sau automat pentru o cafea și să aștepți să-ți vină rândul. Nu numai că pierzi mult din prețiosul tău timp de dimineață, și așa abia drămuit, dar faci și pagubă în bugetul lunar.

 

În niciun caz nu încercam să te convingem să renunți la obiceiul tău, ci vrem să te convingem să-ți amenajezi un Home Coffee Bar acasă la tine, pentru că gama de expresoare ce pot fi găsite pe piață la un preț decent au ajuns să facă cafea de calitatea unor expresoare profesionale, fie ca funcționează cu capsule sau își amestecă și râșnesc cafeaua singure pentru a face tipul de cafea mult dorit. În felul acesta ar fi ca și cum ai merge la cafeneaua ta preferată în fiecare zi, fără a fi nevoit să ieși din casă, și chiar dacă nu ești o persoană care să bea o cantitate mare de cafea zilnic, vei înțelege care este diferența când vei avea oaspeți.

 

De ce este nevoie într-un Home Coffee Bar

 

Spațiul necesar pentru un Home Coffee Bar depinde în primul rând de expresorul achiziționat. Există expresoare care funcționează cu capsule cu cafea sau cu cafea pe care o pui manual, dintr-o cutie unde ții cafeaua, prăjită și măcinată. Aceste tipuri de expresoare nu sunt prea voluminoase, ele ocupând relativ puțin loc. Expresoarele semiprofesionale, care amestecă și râșnesc cafeaua nu ocupă cu mult mai mult loc. 

 

Trebuie să mai ai în apropiere o priză cel puțin dublă, în cazul în care pe lângă expresor mai trebuie să folosești și o râșniță de cafea. Nu uita că în funcție de ce fel de cafea îți place poți folosi și un filtru englezesc de cafea, la care ai mai avea nevoie de o cană electrică fierbător pentru apă. Mai ai nevoie de cești și căni pentru cafea, farfurii pentru ele și lingurițe. De asemenea, nu uita de măsuri pentru cafea și zahăr, o zaharniță. Toate acestea se pot rezolva ori cu un dulap nu foarte mare care să aibă niște sertare sau rafturi deasupra pe perete. Pentru cești și căni pot fi folosite ori rafturi ori suporturi pentru agățat.

 

Home Coffee Bar în living: idei de amenajare

 

Iubitorii de cafea, care nu se rezumă la a bea o sibgură cafea pe zi, vor dori cu siguranță să aibă espresorul cât mai aproape. Așadar, pentru foarte mulți ideea de a face home coffe bar în living se va potrivi mănușă. Acum, poți crea un bar de cafea complet aprovizionat, care nu necesită propria cameră, ci prin convertirea unui dulap din living pe care îl poți elibera. Te poți folosi de un dulap tip consolă poziționat lângă masa din living sau de un dulap spațios cu rafturi deschise sau, de ce nu, chiar de un colț unde poți plasa o masă, totul pentru a aduce la viață o nouă zonă. 

 

În zona de dining a livingului sau după caz a open space-ului living bucătărie, acolo unde este un perete tip bar despărțior, o comodă sau un dulap veselar se poate amenaja un bar pentru cafea. Mașina de cafea și celelalte scule pot fi așezate pe blatul dulapului, cutia de cafea și zaharnița probabil vor sta lângă, într-o tavă, pentru a se păstra mai ușor curățenia. Cu siguranță cănile și lingurițele își vor găsi locul în dulapuri și sertare printre celelalte vesele și tacâmuri.

 

Dacă vorbim de un spațiu generos în living sau dinning, atunci cea mai bună variantă este să se opteze pentru un dulap special tip comodă living pentru veselă, pe al cărui blat să se poată așeza în ordine toate cele necesare unui bar pentru cafea. Acest dulap nu trebuie să fie extrem de generos, deoarece ideea esențială este să-ți poți face cafeaua cu care să ajungi imediat în zona de canapea, spațiul necesar a tot ce este nevoie pentru cafea necesitând probabil mai puțin de un 1 mp. Și nu uitați ingredientele și pentru ceai, în cazul în care oaspeții nu vor cafea.

 

Idei de amenajare a unui Home Coffee Bar în restul casei

 

  • Coffee bar pe hol. Un hol mic, nefolosit sau folosit parțial, poate fi mobilat cu o consolă sau comodă care să devină bar. Dulapurile și minifrigiderul ascuns oferă o mulțime de locuri de depozitare, astfel încât suprafețele rămân libere pentru decor și lucrări de pregătire. 
  • În bucătărie pe blat. Pe blatul din bucătărie, într-o zonă în care ai acces la priză, poți face colțul tău de coffee bar unde să amplasezi expresorul, cutia de cafea și farfurioarele. Pe perete poți fixa un suport de căni și restul celor necesare le poți introduce într-un sertar din apropiere.
  • Coffee Bar în dulap deschis. Dacă ai un dulap deschis liber situat la nivelul brâului, aranjează acolo zona de cafea. Acest bar se amestecă complet cu restul bucătăriei deoarece este practic ascuns în dulap.
  • Coffee Bar pentru mic dejun. Dimineața, întreaga familie își poate lua micul dejun în zona specială de coffe bar. În felul acesta poți avea barul de cafea în bucătărie unde să iei micul dejun cu întreaga familie. Varianta aceasta implică ca printre prăjitorul de pâine, infuzorul de ceai, tocătorul pentru tăiat pâine, se va găsi și mașina de făcut cafea. 
  • Barul clasic, transformat. Dacă aveți un bar acasă amenajat într-o zonă de living sau în open space-ul living bucătărie, asigurați-vă că este echipat și cu elemente esențiale pentru a face cafea. Acest spațiu aduce o altă dimensiune colțului în care este amenajat barul și devine un loc perfect pentru a-ți invita prietenii nu doar seara la un pahar de vin, ci și dimineața la o cafea. 

 

Ideea de a avea un coffee bar în propria casă prinde tot mai mult contur în multe livinguri moderne, deoarece ritualul de a servi cafeaua sau ceaiul este apreciat în special de persoanele care vor să se întâlnească cu prietenii într-un loc sigur și plăcut.

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.

MAGAZINELE ACAJU

Poti vedea mobila in magazinele Acaju pentru idei pe stilul tau de viata. Vezi detalii.

MODALITATI DE PLATA

Poti plati cu cardul (debit, credit sau cumparaturi), in rate, ramburs la livrare, sau prin OP. Vezi detalii

GARANTIE SI SERVICE

Vezi perioada de garantie valabila pentru fiecare produs. Vezi detalii.

LIVRARE SI MONTAJ

Poti beneficia de o echipa profesionista care va livra si monta mobilierul. Vezi mai mult.

Telefon: 0311 300 290
Ai intrebari? Ne poti contacta si pe WhatsApp
Expediere in 24h la articolele in stoc
Plata Ramburs, Card pe Site sau Mobile Banking
Deschidere Colet 24H
Retur Gratuit Timp de 14 Zile
Restituirea Banilor a Doua Zi
Livram Acasa Catalog De Mostre Pentru Tapiterie Premium
Pana la 10 rate fara dobanda