Fiecare dintre noi avem propriile plăceri sau tabieturi, mai mult sau mai puțin costisitoare, pe care încercăm să le transpunem prin multe moduri creative. Spaţiul unde ne desfăşurăm zilnic o parte dintre activităţile noastre, ne caracterizează și acolo încercăm să ne creăm propria zonă de recreere şi relaxare utilizând şi aducând diverse metode pentru amplificarea stării de bine.
Dacă ești pasionat de lumea cărţilor şi îţi place să citeşti, atunci faci orice să îţi construieşti sau să îţi achiziţionezi cele mai inovative biblioteci sau rafturi. Dacă îți palce pictura, probabil ți-ar place și să-ți pictezi sau desenezi camera cum vrei tu. Să îți alegi piese de mobilier în trend şi astfel să îți adaptezi camera după propriile plăceri, dacă îţi place designul interior. Dacă ești pasionat de filme sau muzică.... Şi aşa putem să exemplificam la nesfârşit crearea unei corespondeţe între pasiune şi punere în practică.
Ce faci dacă eşti pasionat de jocuri video și vrei un design inovativ, de durată şi bineînţeles, adaptat personalităţii tale şi preferinţelor tale, pentru o camera de gaming?
Camera de gaming ideală ar trebui să echilibreze confortul cu o gamă largă de tehnologii, pentru a satisface cerințele unei sesiuni mai scurte sau de durată și pretențiile unui gamer. Indiferent dacă este vorba de un gamer adolescent sau unul mai matur, posibilitatea amenajării unei astfel de camere, ar trebui gândită de la început.
Ce nu trebuie să lipsească din camera de gaming
- Suport TV reglabil și configurabil, plus o piesă centrală de mobilier pentru a ține totul organizat, dar accesibil - Cu ajutorul suportului vom putea ridica ecranul plat al televizorului la un nivel optim de vizualizare, iar unitățile de stocare sunt perfecte pentru afișarea consolelor, cutiilor de joc și a altor elemente decorative.
- Organizator de cabluri - CableBox – Cu ajutorul acestuia vom rezolva aglomerația de cabluri, consecință nefericită a tehnologiei moderne și astfel cei care se concentrează asupra jocului nu se vor mai împiedica de eventualele fire rătăcite.
- Router fără fir – Acesta include StreamBoost, un sistem inteligent care prioritizează dispozitivele pentru care obține o bandă largă mai consistentă și prioritizează conexiunile de Internet.
- Multimedia Remote – Un dispozitiv Bluetooth care funcționează ca o telecomandă all-in-one pentru televizor, sistem de sunet, DVD / Blu-ray player, Apple TV și multe altele.
- Masă cu sertare – Minimum de mobilier pentru stocarea de cabluri de încărcare de rezervă, cabluri audio / video, accesorii sau periferice, ghiduri de jocuri...
- Mobilier cu rafturi și sertare pentru stocare DVD / CD – Pentru că e bine să îți ții organizate și în siguranță albumele, discurile din colecție.
- Un sistem audio - Bară de sunet, cu tehnologie Bluetooth/WiFi - Pentru că sunt mai ieftine, ocupă mai puțin spațiu și au cabluri mai puține.
- Multipriză cu protecție – Poate proteja împotriva supratensiunilor sau întreruperilor bruște care pot deteriora consolele sau televizorul, deconectând echipamentul automat în timpul unui astfel de eveniment.
- Nu sunt esențiale dar câteva lămpi creative gen plasmă, vor completa atmosfera și jocul de lumini.
Amenajarea unei camere gaming nu este neapărat dificilă, dar sigur este puţin costisitoare, totul depinzând de alegerile tale. Orice gamer îşi poate crea propriul spaţiu, oricât de mic ar fi acesta, putând astfel, prin atmosfera dobândită, să intre cu adevărat în această lume. Astfel în funcție de spațiul de care dispui, îţi poţi transforma camera total sau parţial într-o cameră gaming, creându-ţi un spaţiu confortabil și plăcut, care să se adapteze experienţelor tale din lumea gaming-ului.
Indiferent de buget, proiectarea unei camere de gaming îţi permite să îţi exprimi cu adevărat creativitatea, imaginația și personalitatea în realizarea acesteia. Plus că transformarea și configurarea unei camere de gaming este până la urmă, ceva distractiv:
- Te poți exprima decorând și cu ajutorul artei de perete, unde poţi ataşa multe postere cu scene sau personaje din jocurile sau filmele tale preferate;
- Poți dinamiza atmosfera cu o sumedenie de lumini, leduri şi orice corp de iluminat și alege mai ales culori dinamice, gen roşu, albastru, verde, galben, violet, multe pete de culoare pentru suspas și mister;
- Foloseşte figurine din jocuri care să fie realizate destul de fidel, suveniruri sau elemente de colecţie, bineînţeles, din lumea gaming-ului.
Dacă vrei să creezi o zonă de gaming confortabilă, trebuie să adaptezi restul mobilierului acelorași setări:
- Scaune speciale destinate gamerilor, pentru confort și mobilitate.
- Biroul potrivit, de dimensiuni cât mai mari, cu spațiu pentru laptop, PC, hârtii şi cabluri. Acesta poate avea un model simplu, pentru mai mult efect îi poți atașa o bandă led colorată.
- Rafturi pentru depozitare cât mai haioase ca aspect și împărțire, pereții trebuie folosiți la maxim.
- Un covor pufos colorat și cu mesaj inspirațional din lumea computerelor și a jocurilor.