Sari la continut
Mobilier modular: Soluții pentru spații mici - ACAJU

Provocările arhitecturale ale timpului nostru sunt legate obținerea unor spații eficiente de locuit, cu densitate crescută de viaţă pe m2 și un mobilier multifuncțional. Trebuie abandonată ideea de a utila locuinţele mici, după aceleaşi reguli şi obiceiuri de amenajare precum a celor mari. Este important să fie găsite soluții de amenajare adaptate spațiului respectiv.

Când locuiești în spații mici, fiecare piesă de mobilier trebuie aleasă cu grijă, astfel încât să satisfacă cât mai bine nevoile de depozitare și nu numai. Suprafaţa redusă este percepută ca un dezavantaj major, care reduce semnificativ posibilităţile de amenajare. Fiecare metru pătrat trebuie utilizat eficient, de aceea e necesar ca și mobila să fie cât mai multifuncțională.

TIPS: Mobilierul pentru spații mici trebuie să fie funcțional estetic și transformabil în același timp.

Timpurile în care trăim, mereu pe fugă și mereu în criză de timp, ne impun nevoia de organizare, soluții practice și versatile, care să se adapteze după orice tip de spațiu, fie el chiar în schimbare. Totul se reduce la un singur cuvânt: economie de timp, de bani sau de spațiu... Piesele de mobilier trebuie să facă față acestor provocări, o mobilă de calitate care să poată intra în rândul oricărei idei de reorganizare a spațiului: mobila modulară (compusă din mai multe module independente).

Piesele de mobilier de bază, sunt din ce în ce mai mult create în această idee, capabile să se integreze perfect în spații atât mari, cât și mai mici, după nevoi. Simplă și rafinată, dar extrem de versatilă, mobila modulară poate fi retransformată, ca și piesele de LEGO, în noi piese de decor sau practic, mobilier de bază. Acest tip de mobilier este cel care ține pasul cu imaginația și ideile tale de casă nouă sau spațiu vechi reinventat.

 

Elementele cheie ale stilului potrivit pentru spațiile de mici dimensiuni

De fiecare dată când vom avea de organizat și decorat o astfel de locuință de dimensiuni mici, vom încerca să obținem profunzime, transparență și luminozitate, toate acestea având ca rezultat un spațiu mai mare.

Există anumite elemente funcționale sau decorative, ideale pentru amplificarea spațiului: piesele de mobilier din sticlă transparentă, oglinzile, mobilierul modular și multifuncțional, amenajările pe verticală (inclusiv dungile verticale și mobilierul înălțat), crearea de open space-uri și găsirea elementelor de mobilier potrivite ca dividere, culorile deschise, corpurile de iluminat amplasate strategic acolo unde nu există lumină naturală, decorațiunile în dungi.

Cel mai potrivit stil pentru decorarea apartamentelor mici este cel minimalist, în care piesele de mobilier, cu liniile lor simple, ocupă foarte puțin spațiu, iar cel mai puțin recomandat este stilul eclectic, mult prea aglomerat pentru aceste spații. Adoptarea stilului minimalist nu reprezintă însă o regulă: cu puțină imaginație și respectând câteva principii de organizare simple, un apartament de dimensiuni reduse poate fi amenajat în orice stil dorit.

Soluțiile cele mai bune pentru spațiile mici sunt legate de folosirea mobilierului modular şi multifuncțional, a oglinzilor, sticlei, precum şi a finisajelor lucioase. Renunţarea la uşi poate fi de asemenea o idee bună.

  • Combinarea spațiilor între ele va ajuta mult decorul și la final veți obține o cameră funcțională. Folosiți piese de mobilier pentru a separa spațiile între ele: o insulă de bucătărie, va fi și masa de dining și bar dar în același timp va despărți, cel puțin vizual bucătaria de zona de living. În același mod va funcționa și un dulap/bibliotecă tip perete pe care veți fixa televizorul pentru living, iar de cealaltă parte poate fi zona de dormitor cu pat și chiar cu loc pentru depozitat hainele, toate în aceeași încăpere eficient organizată.
  • Spațiul pe verticală folosit chibzuit este un ajutor de încredere pentru toți care au dificultăți în amenajarea spațiului mic. Folosiți pereții din plin pentru a stoca haine, cărți sau în bucătărie, obiectele necesare gătitului.
  • Alegeți mobilierul adaptat spațiului pe care îl aveți la dispozitie; o canapea mare care va ocupa tot livingul nu este soluția potrivita. Încercați o sofa adecvată, o măsuță de cafea pe măsură și pentru momentele cănd aveți musafiri, scaunele pliante va vor veni în ajutor.  Mobilierul trebuie să fie de dimensiuni mai mici şi mai degrabă funcţional şi în stil minimalist decât masiv şi încărcat. De exemplu, o idee este folosirea de scaune fără braţe.
  • Finisajele şi accesoriile sunt de asemenea foarte importante în amenajarea spațiilor mici. Culorile fac un spațiu să pară mai mare sau mai mic, mai larg sau mai îngust, mai luminos sau mai întunecat. De aceea, albul este cea mai indicată soluție pentru zugrăvirea pereților.
  • Spațiul nu trebuie încărcat. Evitați draperiile și perdelele din materiale grele, elegante, dar pretenţioase. Este mai bine ca spațiul să fie aerisit, cu imprimeuri care să dea senzaţia de proaspăt.
  • Trebuie luate în considerare necesităţile familiei şi stilul ei de viaţă. Dacă membrii familiei dispun de foarte multe lucruri – cărţi, haine, încălţăminte etc. –, planul de amenajare trebuie să pornească de la conceperea a cât mai multe spaţii de depozitare. Acest lucru este valabil şi în ceea ce priveşte gradul de utilizare a încăperilor.

Alegerea mobilierului potrivit pentru un apartament mic

Piesele de mobilier clasice, care nu se vor demoda prea curând și mobilierul modular (multifuncțional) sunt soluțiile recomandate atunci când vine vorba despre alegerea celui mai potrivit mobilier pentru spațiile mici. Un alt criteriu de luat în calcul este amenajarea pe verticală, simplu de realizat cu ajutorul mobilierului pe înălțime, al rafturilor suspendate și al tapetului cu imprimeuri în dungi.

Mobilierul trebuie să aibă un caracter funcțional, să fie simplu și bine compartimentat, în așa fel încât să existe suficient spațiu de depozitare.

  •  Mobilier modular multifuncțional pentru apartamente mici - Mesele extensibile, cele compartimentate, taburetele care devin măsuțe de cafea, cutiile din lemn reutilizate pe post de etajere și paturile echipate cu rafturi și rabatabile sunt genul de piese multifuncționale, care te ajută să câștigi spațiu, să depozitezi diverse obiecte și să reduci numărul elementelor de mobilă de care ai nevoie.   
  •  Mobilier ușor, rabatabil sau cu mobilitate, pentru apartamente mici - Piesele de mobilier pe roți sau cele ușor de transportat, datorită materialelor ușoare din care sunt realizate, au fost gândite special pentru spațiile de dimensiuni reduse. Avantajul lor este că, pe măsură ce spațiul din apartament se aglomerează cu noi obiecte, îți permit să reamenajezi frecvent și să eliberezi diferite zone.

 

  •  Mobilier în culori deschise pentru apartamente mici - Nimic nu creează mai bine iluzia de spațialitate decât jocul culorilor calde sau deschise, inclusiv când ele se găsesc pe suprafața mobilierului. Albul și nuanțele pastelate deschid spațiul și aduc luminozitate în fiecare încăpere, dar o idee la fel de bună o reprezintă și piesele de mobilier din sticlă transparentă, așa cum sunt măsuțele de cafea.

 

 

  •  Mobilier încastrat în perete și rafturi suspendate pe perete - Redu numărul elementelor de mobilier, înlocuind piesele grele, care ocupă mult spațiu, cu rafturi suspendate, polițe și console.

 

 

  •  Mobilier înălțat și mobilier pe înălțime în apartamentele mici - Creează iluzia unui spațiu generos, construind pe verticală. Nu te teme să instalezi corpuri de mobilă înălțate până la tavan, în bucătărie sau în dormitor, atâta timp cât lemnul este de culoare deschisă. Dacă preferi mobilierul brun, evită piesele de dimensiuni mari.

 

 

Mobiler multifuncțional, flexibil, modular

Mobilierul modular este de un real folos pentru oricine, nu necesită reinvestiție și noi cheltuieli pentru mobila de bază, cu el poți redecora după noile trenduri de home & deco sau după propriile idei, fără să investești de fiecare dată în mobilă nouă.

Cu piese de mobilier modulare, ai posibilitatea sa îți creezi piese de mobilier unice, adaptabile în funcție de necesitățile și dimensiunile oricărei încăperi de care dispui. Să îți faci spațiul tău cât mai original și, totodată, funcțional.

  • Dulapuri modulare - cuburi de mobilier extrem de versatil, care pot fi suprapuse sau dispersate într-o cameră după bunul plac și propriile idei. Acestea sunt cele mai reprezentative piese de mobilier modular, foarte utile și simpatice, capabile să recreeze orice spațiu și să se încadreze în orice încăpere modernă: de la camere de zi până la camera copilului.  

Un astfel de cub poate fi lăsat ca atare, într-un colț al camerei: în interior se pun lucruri și obiecte ce necesită depozitare, iar în exterior, deasupra cubului, poți pune o pernă moale de scaun și să îl folosești ca taburet. De asemenea, un cub de mobilier modular este perfect ca să îți creezi dulapul dorit din patru cuburi modulare suprapuse, ca un pătrat, sau cu două la bază și un cub suprapus, depinde de imaginație.

  • Colțare și canapele modulare - piese de mobilier de bază care, prin versatilitatea pieselor, pot fi recompuse, restructurate, reașezate, separat sau împreună.
  • Scaune în sistem modular - se îmbină minunat în tot felul de design-uri, pentru a crea un fel de băncuțe sau pot fi utilizate ca piese separate. Deși sunt piese simple, au efect în plan vizual și schimbă complet orice încăpere. Mai ales o locuință în stil minimalist, redusă la simplitate absolută, dar cu funcționalitate.
    • Rafturi modulare - sunt create în general din lemn natur, simplu, sau din pal în culori neutre. Poți să le pui pe pereți pur și simplu pentru decor, cu obiecte și decorațiuni plasate pe aceste rafturi sau le poți utiliza și cu scopuri mai practice: pentru cărți sau obiecte utile care au un design aparte.
    • Biblioteci modulare - care valorifică spațiul pe verticală şi care pot ascunde adevărate “comori” (blaturi de birou, locuri de depozitare sau chiar paturi). Aceste biblioteci modulare sunt concepute în funcţie de nevoile şi cerinţele noastre actuale, astfel încât să ne facă viaţa mai uşoară şi mai frumoasă.

    Adauga un comentariu

    Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.

    MAGAZINELE ACAJU

    Poti vedea mobila in magazinele Acaju pentru idei pe stilul tau de viata. Vezi detalii.

    MODALITATI DE PLATA

    Poti plati cu cardul (debit, credit sau cumparaturi), in rate, ramburs la livrare, sau prin OP. Vezi detalii

    GARANTIE SI SERVICE

    Vezi perioada de garantie valabila pentru fiecare produs. Vezi detalii.

    LIVRARE SI MONTAJ

    Poti beneficia de o echipa profesionista care va livra si monta mobilierul. Vezi mai mult.

    Telefon: 0311 300 290
    Ai intrebari? Ne poti contacta si pe WhatsApp
    Poti plati fara card in 4 rate fara dobanda la comenzi sub 2000 de lei si pana la 60 de rate la comenzi peste 2000 de lei prin TBI Bank, cu aprobare 100% online
    Poti plati in 10 rate fara dobanda cu card Raiffeisen, Transilvania, First Bank, Garanti sau Alpha Bank
    Expediere in 24h la articolele in stoc
    Plata Ramburs, Card pe Site sau Mobile Banking
    Deschidere Colet 24H
    14 Zile Drept de Retur Din Orice Motiv
    Restituirea Banilor a Doua Zi
    Livram Acasa Catalog De Mostre Pentru Tapiterie Premium