Morning Motivation: Idei de decorare a dormitorului pentru a te trezi plin de energie - ACAJU

Dacă îți este greu să te trezești dimineața, soluția la această problemă ar putea fi în decorarea dormitorului. Dacă îți redecorezi camera unde dormi și te odihnești, vei descoperi că te trezești în fiecare dimineață simțindu-te mult mai revigorat și mai energizat. Nu crezi? Încearcă aceste sfaturi simple pentru decorarea dormitorului și nu vei mai dori niciodată să distrugi ceasul cu alarmă care te trezește dimineața.

 

  • Adăugă plante și flori
  •  

    Principalul motiv pentru care oamenilor le este atât de dificil să deschidă ochii dimineața este că nu au dormit suficient în timpul nopții. Știai că adăugarea mai multor plante și flori în dormitor poate crea un mediu perfect pentru dormit? Plantele au un efect foarte calmant asupra noastră, așa că vor contribui la îmbunătățirea ambianței relaxante a dormitorului. Plantele vor transforma, de asemenea, bioxidul de carbon în oxigen în timp ce dormim, ceea ce va îmbunătăți calitatea somnului. Datorită plantelor aerul în cameră nu va fi uscat, vei dormi mai profund și mai bine, fără treziri nocturne, și stfel trezirea dimineața va fi mult mai ușoară și relaxată.

     

  • Evită aglomerarea dormitorului
  •  

    Pentru că dormitorul este spațiul în care cauți relaxarea și odihna, acesta trebuie să fie aerisit, iar mobila de dormitor să puncteze la capitolul funcționalitate și estetică. Indiferent de spațiul de care dispui, trebuie evitat să aglomerezi camera cu prea multe dulapuri sau noptiere, pentru ca atmosfera să rămână una relaxantă iar camera să fie aerisită. Mobila dormitor modulară, masuțele de sticlă sau cuferele ce pot fi folosite atât pentru depozitare, cât și ca masă sau suport de plante pot fi printre cele mai eficiente piese de mobilier pentru decorare dormitor

    Așadar când vine vorba de idei pentru un dormitor mic sau înghesuit, aranjarea mobilei în dormitor va fi de o deosebită importanță. Păstrează pereții cât mai liberi, un tablou sau o oglindă pe unul dintre pereți va fi mai mult decât suficient. Ține cont că orice obiect de mobilier care blochează vederea către fereastră va face camera să pară mai înghesuită. Mobila înaltă până în tavan va face pereții să pară mai scurți și tavanul mai apropiat decât este în realitate.

     

  • Îmbunătățește-ți patul
  •  

    Elementul central al oricărui dormitor și piesa de mobilă dormitor care dorești să fie cel mai bine aleasă este... patul. Nu vine singur, ci împreună cu o saltea atât de importantă, cât și cu plapuma și perne din materiale moi, care lasă pielea să respire. Toate acestea vor avea un impact imediat asupra calității somnului, iar faptul că patul nostru nu este atât de confortabil pe cât ar trebui, este un alt motiv pentru care nu dormim suficient de bine și ne trezim greu dimineața. În funcție de dimensiunile patului, un aspect foarte important va fi amplasarea acestuia în cameră pentru a permite fluiditatea în mișcare. Cele mai dese opțiuni pentru amplasarea patului sunt fie pe peretele cel mai lung din cameră, fie pe un perete adiacent ușii de intrare în dormitor.

    Dacă ai o saltea veche, cu vârstă de 10 ani sau mai mult, ar trebui să te hotărăști pentru schimbarea acesteia cu una nouă și modernă. Pentru persoanele cu greutate normală se recomandă saltele memory foam sau saltele ușor moi. Persoanelor cu o greutate crescută sau cu probleme de spate li se recomandă saltele cât mai tari, cu cât mai multe arcuri, pentru a susține corpul și a permite mișcarea ușoară în timpul somnului. Dacă adesea vă este rece în pat, luați în considerare obținerea unei plăpumi de bună calitate, mai degrabă decât îngrămădirea a o mulțime de pături și pleduri. Prea multe huse și pături vă pot împovăra somnul, ceea ce sfârșește întotdeauna prin a fi inconfortabil și restrictiv. De asemenea alegerea pernelor trebuie făcută cu atenție pentru a avea o poziție corectă a corpului în timpul somnului.

  • Evită electronicele în dormitor
  •  

    Televizorul trebuie să stea în living. Și nu doar el, ci orice dispozitiv electronic care te poate perturba sau îți poate distrage atenția de la somn. Există studii științifice care confirmă faptul că dacă ești expus la lumină, în special la lumina albastră produsă de electronice, vei inhiba producția de melatonină și nu vei reuși să adormi ușor.

     

  • Lasă lumina solară să pătrundă în dormitor
  •  

    Lumina solară este un element foarte important în iluminarea naturală cât mai intensă a dormitorului. Sunt ideale dormitoarele cu ferestre mari, care permit razelor de soare să pătrundă în interiorul casei pe parcursul zilei. Corpul se trezește mai bine atunci când există multă lumină naturală în cameră, arată multe studii privind somnul. Prin urmare, este important să se permită luminii din exterior să inunde dormitorul, chiar dacă este de preferat ca lumina să nu cadă direct pe pat pentru a nu te supraîncărca energetic la trezire. În loc să agăți draperii groase care blochează complet lumina, optează pentru perdele din materiale textile subțiri și ușoare, care doar împiedică indiscreții să se uite în dormitor. Altfel poți trage perdelele înainte de a merge la culcare.

  • Folosește culori motivaționale
  •  

    Cele mai bune culori pentru dormitor nu sunt întotdeauna cele neutre sau pastelurile, chiar dacă scopul amenajării armonioase a acestei încăperi este obținerea unui spatiu propice relaxarii, odihnei, somnului si intimității. Paleta cromatică utilizată pentru decorare dormitor joacă un rol important în definirea și perceperea spațiului. Se recomandă o listă de culori pentru dormitor, pe care le poți integra prin alegerea unor lenjerii de pat potrivite, prin vopsirea pereților sau prin intermediul accesoriilor decorative. Culorile joacă un rol important în starea ta de spirit și te pot ajuta, de asemenea, să te trezești binedispus. Albastru deschis este considerat foarte relaxant, așa că s-ar putea să nu fie o culoare foarte bună în dormitor, dacă nu te poți trezi dimineața ușor, pentru că trage la somn.

    În schimb, poți alege tonuri revigorante precum albul, acea non culoare care stimulează echilibrul. Rozul care simbolizează romantismul, dragostea și sensibilitatea, este culoare asociată cu armonia. Portocaliul este una dintre cele mai utilizate culori pentru dormitor, deoarece simbolizează prietenia și buna dispoziție, galbenul stimulează norocul și favorizează introspecția, în timp ce verdele stimulează pacea și prosperitatea, fiind considerat o culoare revigorantă și relaxantă.

     

  • Adăugă o motivație decorului din dormitor
  •  

    O nouă tendință în designul interior este de a adăuga citate inspiraționale și motivaționale la decorarea caselor. Acestea sunt adesea ștanțate pe pereți sau încadrate într-o lucrare de artă. Mulți oameni păstrează aceste citate în livingul casei, dar nu există nici un motiv de a nu aduce așa ceva în dormitor. Este o idee bună să pui unul pe peretele opus patului, astfel încât să îl vezi imediat ce te trezești. Odată ce ai citit citatul preferat, vei fi motivat să începi ziua cu bunăvoie, plin de energie.