Cum să ai rapid o casă modernă: 5 piese de mobilier care schimbă aerul locuinței - ACAJU

Amenajarea locuinței este o fidelă reprezentare a personalității și stilului celor care o locuiesc. Există unele persoane care sunt mai conservatoare și păstrează timp îndelungat același stil de decor pentru locuință, dar există și persoane care simt nevoia să aibă o casă modernă, care îmbunătățesc periodic designul locuinței prin mici schimbări care-i dau un aer mai proaspăt acesteia. 

 

Pentru aceștia din urmă, o activitate incitantă dar în același timp și relaxantă este reprezentată de înlocuirea parțială a unor piese de mobilier living care poate da o nouă înfățișare. Mai pe scurt, aici se încadrează toți cei ce vor înlocuirea, din când în când, a două - trei piese de mobilier living pentru redecorarea spațiului favorit dar și pentru un plus de confort și culoare. Adică toți cei ce vor o casă modernă într-un timp scurt și cu un buget limitat. 

 

Cum schimbi decorul pentru o casă modernă

 

Rutina de a trăi în apartamentul decorat cu aceleași piese de mobilier face minuni pentru trup, dar când vine vorba de psihic, originalitate și creație, aceasta este total dăunătoare, fiind foarte dificil să găsești mereu o nouă inspirație într-un decor învechit.

 

Pe de altă parte, a renova și redecora locuința ori de câte ori ai nevoie de un impuls creativ, ridică o mulțime de probleme legate de buget, deranj și locul unde să te debarasezi de mobila veche. În plus, o astfel de alternativă radicală, nu ar trebui niciodată luată în considerație înainte de epuizarea tuturor celorlalte variante.

 

Dacă nici timpul, nici bugetul nu îți permit o reamenajare a locuinței, poți avea o casă modernă rapid, prin înlocuirea a doar câtorva piese de mobilier.

 

Piese-accent de mobilier care dau o viață nouă livingului

 

Un spațiu plăcut din punct de vedere vizual schimbă mai mult decât ai crede calitatea vieții. Nu trebuie să arunci tot ce ai în locuință și să îți investești toate economiile în mobilă nouă pentru a face asta. Sunt suficiente câteva mici trucuri care să te ajute să ai o casă modernă fără să schimbi complet designul casei. 

 

Iată ce piese de mobilier te pot ajuta să aduci un suflu nou, contemporan, locuinței tale:

 

1. Taburet decorativ, cu un model atipic

 

Un taburet poate fi un as în mâneca oricui își dorește o pată de culoare și de rafinament pentru livingul său, nefiind nevoie de un mare efort material sau de timp pentru a reîmprospăta aspectul casei. Una sau două din acest gen de piese de mobilier, piese accent, pot schimba cu totul atmosfera livingului. În funcție de culorile și de materialele alese, scăunelele taburet pot da un aer ludic sau pot transforma orice încăpere în una elegantă sau în una jucăușă. 

 

Un taburet poate fi nou sau nu, modern sau vintage, din lemn sau alte materiale, tapițat complet sau nu, dar adesea este ușor de ignorat pentru locatarii casei. El nu scapă neobservat de musafirii ce calcă pragul casei și același impact îl are și pentru locatari dacă este schimbat din când în când. Când este vorba de taburet, nu este nevoie să investești într-un set întreg, unul sau doi sunt suficienți. Într-o locuință cu finisaje în culori nude, un taburet galben, roșu, sau portocaliu, poate fi exact acea pată de culoare care să aducă puțină lumină în încăpere.

 

 

2. Banchetă colorată

 

Unei banchete nu-i este întotdeauna ușor de găsit loc într-un spațiu restrâns, mai ales datorită spațiului suficient de mare pe care îl poate ocupa. În principal ea va cere o reorganizare a tuturor pieselor de mobilier. Pe lângă caracterul funcțional pe care îl are aceasta, vei observa că o banchetă schimbă complet personalitatea oricarei încăperi. 

 

Astfel, te poți bucura de un spațiu de depozitare generos, dacă vorbim de o banchetă tip cufăr, în timp ce locuința ta va căpăta un aer îngrijit și studiat în detaliu. De asemenea, îi poți schimba locul prin casă, de exemplu o poți plasa față în față cu canapeaua din living dacă ai nevoie de locuri pentru musafiri. O culoare puternică sau cu șezut cu o tapițerie elegantă o va face mai interesantă și mai vizibilă.

 

3. Canapea modernă, cel mai important mobilier din living

 

Cu siguranță, o altă modalitate comodă dar rapidă, dar necesitând totuși un oarecare buget, este înlocuirea canapelei. Cumpărarea acestei piese-accent de mobilier aduce un aer nou întregii încăperi și bine înțeles un plus de confort. Chiar și prin poziția ei în încăpere canapeaua schimbă aspectul camerei în care se află.

 

Ca să dai impresia unui spațiu aerisit, nu lipi spătarul canapelei de perete în living, păstrând-o mai spre mijlocul camerei. Optează pentru o canapea simplă, doar de două persoane pentru a crea mai mult spațiu în sufragerie, sau o canapea extensibilă, încăpătoare, pentru a obține încă o zonă de dormit. O schimbare spre o casă modernă înseamnă și să reduci pe cât se poate mobilierul din living la foarte puține piese în afara canapelei, măsuței de cafea și televizorului.

 

4. Fotoliu accent

 

Cele mai populare stiluri de amenajare a livingului implică două fotolii identice și o canapea, care formează împreună un set. Pentru că în ultimul timp a fost încurajat enorm trendul „mix & match” și integrarea în decor a unor piese disparate, dar complementare cu restul mobilierului, pentru o notă de originalitate, se poate folosi un fotoliu accent

 

 

Fotoliul accent va înviora un spațiu cu o cromatică neutră, fără să fie nevoie de renovare sau reamenajarea întregii încăperi. Un astfel de fotoliu nu trebuie să fie fidel stilului în care este amenajat livingul și nici nu este rezervat numai zonei de socializare, el putând fi integrat armonios colțului de citit sau ca element de legătură într-un spațiu decorat eclectic sau pentru a conferi personalitate unei living decorat prea banal. În acest caz cel mai bine ar fi să achiziționezi o piesă accent de mobilier living, care să focalizeze toată atenția și să fie în același timp și confortabilă. 

 

 

5. Etajeră minimalistă

 

Corpurile de bibliotecă de multe ori umplu întreg peretele, creând o atmosferă îmbâcsită și sufocantă. Foarte populare în amenajarea livingului, înlocuind cu succes clasica bibliotecă poate fi un set de etajere, poate chiar cu designuri diferite, care în combinație cu câteva rafturi pot crea un spațiu bun de depozitare dar aerisit, cu un stil modern și funcțional. Acest aranjament poate sta pe oricare din pereți, dar cu siguranță va face foarte bine pe peretele din fața canapelei pe care se află televizorul, încadrându-l frumos.

 

Câteodată, pentru a conferi personalitate și un aer de prospețime livingului este suficient să recurgi la o singură idee pentru a face din locuința ta nu doar o oază de liniște, ci și o casă modernă.