Piese de mobilier care se potrivesc atât în interiorul, cât și în exteriorul unei locuințe - ACAJU

Oricine și-ar dori ca locul de relaxare creat în living să fie ca prin minune „teleportat” în grădină, în curtea proprie, în aer liber, în mijlocul unei grădini verzi, pline de flori. Grădina este proiectul de suflet, unde reușești să transformi spațiul astfel încât să te simți mereu cu adevărat ca acasă sau chiar ca în casă, să găsești un refugiu și o oază de liniște în intimitatea terasei, verandei sau a foișorului.

Aceste locuri pot deveni și spații de socializare, pentru serile în care îți inviți prietenii în vizită sau pentru masa de weekend cu familia.

Piesele de mobilier sunt mai mult sau mai puțin cele pe care le folosim în living și în zona de dining, diferența venind de la materiale care trebuie să fie mai rezistente la ploaie și la soare. Vom vorbi despre canapele și fotolii, dar de această dată vor fi cu siguranță numai fixe sau despre băncuțe mese și scaune ca de sufragerie. Putem avea încredere în stilul „fusion” care ne dă libertatea să folosim și în interior mobilier ce poate fi folosit și în exterior.

  • Canapeaua de 2 sau 3 locuri cu fotolii, din poliratan este una din soluțiile foarte chic în amenajarea sufrageriei, existând întotdeauna și o masă de cafea care să poată fi „inserată” în set. Mobilierul este ușor, cu un stil modern, cu vagi accente clasice, a cărui comoditate este dată de pernele pentru spate și șezut. Succesul obținut, mai ales în rândul celor mai tineri, a făcut ca producătorii să îmbrățișeze acest material și să-l execute sub o mare varietate de modele.

Același mobilier a avut un mare succes și în fața celor trecuți de prima tinerețe, ca mobilă de grădină, materialul fiind foarte potrivit pentru acest scop, necesitând procurarea unei cutii dulap din același material pentru „ascunderea” pernelor pe perioada de nefolosință.

  • Bancheta de 2 locuri, cu 2 sau 3 scauen și masă de cafea, din bambus este o variantă asemănătoare, bine de încadrat într-o sufragerie nu foarte generoasă ca dimensiuni, unde stilul fusion a fost preferat pentru funcționalitate. Mobilierul, deși cu un parfum spre retro, este ușor, aerisit și dă o senzație de minimalist. Culoarea bambusului se poate asorta oricărui design, iar pernele pot crea oricând o pată de culoare. După succesul anilor 1900, acest material a revenit în actualitatea ultimilor ani, dând naștere a numeroase variante de design.

Este ușor de încadrat ca mobilier de terasă sau grădină, atât pentru design cât și pentru comoditatea și funcționalitatea sa.

Aparent sărăcăcios acest mobilier pentru zona de conversație sau lectură, se găsește în multe variante. Multe dintre modelele cu picioare metalice au posibilitatea de a se grupa unele sub altele,când nu sunt folosite, pentru a fi mai ușor de depozitat.

Cu siguranță ai un loc de grătar în grădină și cu siguranță te gândești la amenajarea unui spațiu adecvat servirii exclusive a mesei. În interior este vorba despre zona de dining din sufragerie, ce poate avea o zonă similară și în grădină. De foarte multe ori o asemenea zonă are un mobilier ce poate fi folosit atât la exterior cât și la interior.

 

  • Setul masă cu 4 scaune, cu blat MDF și cadru metalic este o astfel de variantă, fiind o alegere potrivită pentru un cadru restrâns. Designul minimalist, posibilitatea asortării la orice fel de stil ar avea sufrageria, utilitatea și simplitatea pieselor fac ca acest set să poată fi folosit în interiorul locuinței, cât și în zona de terasă sau grădină. Materialele folosite, fiind ușor de prelucrat au generat o mare varietate de designuri.
  • Masa cu scaune pentru 6 sau 8 persoane este soluția cea mai bună pentru a combina mesele în familie și zilele de weekend când poate ai invitați la un grătar. Adevărul este că o masă mare de grădină este întotdeauna bine venită într-o curte. Oricât de multă economie de spațiu am vrea să facem, vine momentul în care se strâng mai mulți invitați și ai nevoie de mese și scaune unde să îi așezi la masă. O altă soluție spre care te poți orienta este cea a mesei extensibile. Folosită în sufragerie, în zona de dining această masă, va folosi mai puține scaune, dar asta nu va fi o problemă dacă scaunele au posibilitatea de a se depozita unul peste altul.
  • Setul de masă și scaune pliante, cu blat de lemn și cadru metalic este un alt model des folosit atât pentru zona de dining a sufrageriei cât și pentru grădină. Este un set cu o funcționalitate fără cusur, ușor de manevrat și la fel de ușor de depozitat. Stilul industial este bine primit în orice sufragerie și cu siguranță se potrivește oricărei grădini, care până la urma este o prelungire a casei. Deși designul în mare vine de la începutul secolului trecut, este foarte bine primit și în zilele noastre.
  • Setul de masă și scaune pliabile, cu 5, 7 sau 9 piese, din lemn de acacia sau tec reprezintă un set de dining elegant, cu scaune pliabile și un design clasic. Mulțumită costrucției de înaltă calitate, cu un finisaj natural, acest set este durabil și stabil. Este foarte potrivit zone de dining a oricărei sufragerii. Este foarte comod să fie folosită și la exterior, pe terasă sau grădină fiind ușor de curățat și impermeabil. Blatul are o gaură pentru umbrelă, pentru a vă putea bucura de briza de vară, fără să vă faceți griji în privința soarelui arzător. Scaunele rabatabile pot fi ușor strânse, când nu sunt utilizate, și nu vor ocupa mult spațiu.

Materialul de calitate a facilitat apariția a numeroase variante, spre exemplu set cu masă și scaune de bar rabatabile, cu înălțimea șezutului la 75 cm, cu suporturi de picioare integrate, ce vă vor permite să stați confortabil. O altă variantă este cea cu scaune fotoliu, cu brațe pentru mână și diferite poziții de înclinare astfel încât să puteți găsi întotdeauna poziția cea mai confortabilă.

Din ratan sau poliratan, MDF, metal sau lenm, multe din aceste mobiliere pentru grădină sunt atât de atractive încât îți pui serios problema de a le vedea și în interiorul casei, și chiar ai putea să te gândești la varianta în care pe timpul sezonului cald să ai un mobilier de sufragerie pentru exterior pe care să-l acomodezi din toamnă și până în primăvară în interiorul casei. Astfel scapi de problema cu depozitatul mobilierului de grădină pe timpul iernii pentru că practic îl folosești tot timpul anului.