Sari la continut
Sufrageria de la bloc: cum alegi mobila potrivită pentru un spațiu mic - ACAJU

Sufrageria este încăperea în care petreci cel mai mult timp atunci când te afli acasă, așadar, pentru amenajarea acesteia pentru a fi exact pe placul tău este foarte important să alegi o mobilă sufragerie adecvată. Pentru a obține, însă, o amenajare sufragerie bloc pe măsura așteptărilor tale, trebuie să iei în considerare numeroase aspecte, precum dimensiunea și forma camerei, stilul de design interior și personalizarea încăperii. Deși poate suna ca o adevărată provocare, ținând cont de diferite sugestii și idei, îți vei putea amenaja și decora sufrageria practic, dar și deosebit, pentru a te bucura de orice clipă petrecută în această încăpere.

 

Ce înseamnă de fapt sufragerie, dining, living și cameră de zi?

 

Pentru că zeci de ani apartamentele tipice de bloc nu au permis o diferențiere prea clară între acești termeni, de foarte multe ori termenii din subtitlu nu sunt folosiți adecvat. De la clasica definiție care spunea că în sufragerie trebuie să găsim laolaltă televizorul, canapeaua, masa, scaunele și, probabil, o bibliotecă masivă care nu poate fi urnită prea ușor, în ultima perioada lucrurile au evoluat și au fost intens popularizați termenii de „living” și „dining”, iar pentru a complica totul, mulți au început să vorbească despre „camera de zi”.

 

Într-un apartament cu open space o sufragerie sau zona de dining poate fi chiar zona de delimitare dintre bucătărie și living. Într-un apartament cu compartimentare clasică, sufrageria poate fi definită de zona de living cu ajutorul unui covor pe care este așezată masa.

 

Plănuiește o amenajare pentru nevoile tale

 

Unul dintre cele mai importante criterii pe care trebuie să le ai în vedere atunci când faci planul de amenajare sufragerie bloc este dimensiunea încăperii. Dacă locuiești într-un apartament de bloc, atunci cu siguranță livingul tău nu este o camera prea spațioasă. Nu trebuie să îți faci prea multe griji, chiar dacă sufrageria ta nu este mare, există soluții eficiente de mobilă sufragerie pentru a o transforma într-un spațiu perfect funcțional, dar și plăcut din punct de vedere vizual.

 

Primești des musafiri, prietenii sunt weekend de weekend la tine pe canapea, ai copii, lucrezi de acasă sau din contra, ești mai tot timpul plecat și treci rar prin living? Cu siguranță, pentru fiecare din aceste scenarii, o amenajare sufragerie bloc va avea o configurație diferită, cu finisajele și piesele de mobilă sufragerie adaptate fiecărui caz în parte. Soluțiile practice și ideile creative te vor ajuta să conturezi spații funcționale, cu un ambient plăcut chiar dacă livingul este mic. Renunță la abordarea clasică și alege o perspectivă mai pragmatică. Optează pentru strictul necesar și gândește-te cum poți înlocui piesele clasice cu variante care ocupă mai puțin loc.

Amenajarea unei sufragerii mici de apartament

 

Pentru că, în general, spațiul dintr-o locuință la bloc este limitat, atunci când faci planul de amenajare sufragerie bloc trebuie să iei în calcul și dimensiunea, dar și compartimentarea apartamentului. În cazul în care ai un balcon deschis, unit cu sufrageria, ai posibilitatea de a extinde spațiul de relaxare, păstrând caracteristicile decorului. Folosind același tip de finisaje și urmând aceeași tematică, se va crea impresia că livingul este mai mare decât în realitate, iar acest lucru este un plus.

 

Dacă apartamentul este nedecomandat și trecerea către o altă încăpere se face prin sufragerie, este bine să lași loc de trecere și să gândești

decorul astfel încât căile de acces să nu fie blocate niciodată. Inamicul suprem al unei încăperi de dimensiuni mici este supraaglomerarea, care o face să pară și mai mică. Nu trebuie neapărat să urmezi regulile care spun că unele obiecte sunt absolut necesare în living, dacă tu nu le folosești, poți renunța la ele cu ușurință.

 

Într-un living de mici dimensiuni secretul unei amenajări eficiente înseamnă finisaje deschise la culoare, piese de mobilă sufragerie compacte, practice și multifuncționale, dar și renunțarea la obiectele inutile, ce nu fac decât să aglomereze spațiul.

Trucuri pentru mobilarea unui spațiu mic

 

Iată câteva sfaturi pentru o amenajare sufragerie bloc, adică de mici dimensiuni:

  • Alege obiecte de mobilă sufragerie de proporții adecvate spațiului disponibil, dar încearcă să reduci drastic numărul acestora.
  • Este preferabil un colțar cu cinci locuri și ladă de depozitare în locul unei canapele mici, cu două locuri, însoțite de două fotolii și un scaun.
  • În locul unei comode TV, alege un suport TV pe care poți să îl montezi pe perete.
  • Renunță la bibliotecă și achiziționează, în schimb, rafturi și etajere pentru cărți. Astfel, spațiul o să pară mai aerisit, mai fluent.
  • Depozitează pe verticală, astfel încât să nu folosești prea mult spațiu pe podea. Alege unde se poate mobilier suspendat.
  • Stilurile de design interior cele mai potrivite sunt cel modern sau cel minimalist.
  • Optează pentru obiecte de mobilier de dimensiuni mici, pe măsura camerei, și de preferat modele cu picioare de susținere, nu modele care se așază direct pe podea. Corpurile de mobilier cu picioare pot da impresia unui spațiu mai aerisit.
  • Încearcă să salvezi spațiu alegând mobilă sufragerie cu linii cât mai simple și grațioase.
  • Canapelele fără brațe sunt preferabile celor cu brațe răsfrânte, chiar dacă ți se par mai elegante.
  • Când ai de ales între o piesa de mobilier multifuncțională și una cu o singură funcție, alege-o întotdeauna pe prima. O canapea extensibilă cu spațiu de depozitare, un birou de lucru cu rafturi laterale, un otoman care poate fi folosit atât ca măsuță de cafea, cât și ca taburet, te vor ajuta să salvezi spațiu prețios și chiar să economisești o sumă considerabilă.
  • Amplasează o oglindă înrămată în fața unei ferestre sau a unei uși, pentru a mări în felul acesta spațiul vizual.
  • Lumina naturală cât mai multă, dacă e posibil, va crește vizual spațiul. Un living cu multe geamuri va părea mai mare indiferent care este suprafața lui reală.
  • Amplasarea corpurilor de iluminat în mai multe colțuri ale camerei, poate da senzația unui spațiu mult mai mare folosind lumina în mod creativ.

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.

MAGAZINELE ACAJU

Poti vedea mobila in magazinele Acaju pentru idei pe stilul tau de viata. Vezi detalii.

MODALITATI DE PLATA

Poti plati cu cardul (debit, credit sau cumparaturi), in rate, ramburs la livrare, sau prin OP. Vezi detalii

GARANTIE SI SERVICE

Vezi perioada de garantie valabila pentru fiecare produs. Vezi detalii.

LIVRARE SI MONTAJ

Poti beneficia de o echipa profesionista care va livra si monta mobilierul. Vezi mai mult.

Telefon: 0311 300 290
Ai intrebari? Ne poti contacta si pe WhatsApp
Poti plati fara card in 4 rate fara dobanda la comenzi sub 2000 de lei si pana la 60 de rate la comenzi peste 2000 de lei prin TBI Bank, cu aprobare 100% online
Poti plati in 10 rate fara dobanda cu card Raiffeisen, Transilvania, First Bank, Garanti sau Alpha Bank
Expediere in 24h la articolele in stoc
Plata Ramburs, Card pe Site sau Mobile Banking
Deschidere Colet 24H
14 Zile Drept de Retur Din Orice Motiv
Restituirea Banilor a Doua Zi
Livram Acasa Catalog De Mostre Pentru Tapiterie Premium