Taburete și perne de podea: ce avantaje au și cum decorezi casa cu ajutorul lor - ACAJU

Atunci când îți amenajezi casa, apartamentul, biroul sau spațiul comercial, ai nevoie de mobilier cu un design atrăgător și funcțional. Funcționalitatea este factorul pe care se pune accentul de cele mai multe ori în zilele noastre. Organizarea spațiului și optimizarea acestuia poate avea loc cu ușurință atunci când ai la îndemână piesele de mobilier potrivite. Așadar, dacă te-ai decis asupra mobilierului și accesoriilor pentru acasă, trebuie să ai în vedere și importanța alegerii unor taburete sau perne de podea, mai ales dacă obișnuiești să ai mulți invitați. 

 

Cea mai simplă metodă prin care poți să aduci mai mult confort în casa ta și, în același timp, să îți personalizezi locuința în funcție de preferințele tale este să folosești perne de podea colorate, cu model floral vesel sau cu imprimeu geometric, care îți transformă casa într-un loc primitor și plăcut. Taburete și perne de podea folosești atunci când vrei să dai un plus de viață casei tale fără să o redecorezi în întregime și când vrei locuri suplimentare pentru musafiri, fără să-ți încarci locuința cu mobilier voluminos.

 

Avantajele de a folosi taburete și perne de podea

 

Optimizarea spațiului în care trăiești sau în care îți desfășori activitatea zilnică este simplă atunci când gândești practic. Alege să achiziționezi mobilier minimalist care ocupă foarte puțin spațiu și îți oferă versatilitate. Fie că vrei mai mult spațiu pentru depozitare sau mai multe locuri pentru oaspeți, cu ajutorul unor taburete și perne de podea, găsești răspuns la probleme.

 

Un taburet este un corp de mobilier de mici dimensiuni, fără spătar, dar care are un scop bine definit, acela de a fi un bun accesoriu atunci când este nevoie. Cu puțină inspirație, poți găsi cele mai potrivite accesorii pentru bunăstarea și confortul membrilor familiei tale. Indiferent de formă, mărime sau culoare acest taburet este corpul de mobilier care, fără indoială, adaugă un plus de eleganță și confort în cele mai multe dintre situații. 

Fie el cubic sau cu forme rotunjite, acest taburet este confectionat din lemn, plastic sau metal căptușit cu materiale moi pentru un plus de confort, iar la exterior taburetul este tapițat cu materiale din stofe rezistente sau piele ecologică, adesea având și spațiu de depozitare. Astfel încât, dincolo de utilitate, aceste taburete trebuie să fie în strânsă legatură cu celelalte corpuri de mobilier.

 

Regulile de design ale zilelor noastre se concentrează pe confort, funcționalitate și spațiu. Marele avantaj pentru taburet și pentru perna de podea este că sunt multifuncționale. Dacă alegi astfel de piese de mobilier de calitate superioară, din materiale rezistente, ai garanția durabilității. Mai mult decât atât, îți permiți să economisești foarte mult spațiu, iar combinându-l cu alte tipuri de mobilă sau accesorii se pot masca cu multă ușurință. Dimensiunile reduse ale acestora și posibilitatea de a le schimba poziția oriunde în casă sunt avantaje de care trebuie să profiți.

 

 

Ce este un puf și ce este o pernă de podea

 

Pufurile sau beanbagsurile sunt niste obiecte pufoase de relaxare pe care le poți muta foarte ușor. Arată ca niste perne mari și rotunde, mai înalte sau mai scunde, ca niște cuburi, triunghiuri sau ca niște fotolii. Aceasta din urmă fiind de altfel, forma cea mai apreciată și motivul pentru care sunt cunoscute și sub denumirea de fotolii puf. Sunt umplute, de obicei, cu bile de polistiren, cu paie, burete sau cu fibre reciclate. Există și pufuri cu spumă poliuretanică care oferă un suport ferm. Diferența dintre pufuri și taburete sau otomane este că primele nu au structură interioară sau picioare și nici spații de depozitare. 

 

Similare pufurilor sunt pernele de podea, cu deosebirea ca acestea din urmă nu au, de obicei, un suport pentru spate. Perna de podea este ideală pentru orice locuință, fiind ușor de depozitat și foarte confortabilă.

 

 

Cum folosești taburetele și pernele de podea pentru decorare

 

De obicei, taburetele și pernele de podea reprezintă niște locuri suplimentare într-o încăpere, venind în ajutor în momentele delicate când canapeaua și fotoliile nu sunt suficiente pentru invitați. Pentru că ocupă mai puțin spațiu decât un fotoliu clasic și pentru că este mult mai ușor de manevrat, taburetele și pernele de podea sunt soluția excelentă într-un living mic.

 

 • În living
 •  

  Un puf sau o pernă de podea cu o umplutură din spumă poliuretanică standard poate fi utilizat ca loc pentru așezat picioarele atunci când stai pe canapea. Cu cât umplutura este mai fermă, cu atât poate juca și rol de masuță, dar nu uita să folosești o tavă dacă vrei să așezi pahare sau boluri în deplină siguranță. De asemenea, pentru un decor cozy poți folosi taburete cu blană.

   

  Dacă ai în living nu ai măsuță de cafea scundă, poți transforma un taburet înconjurându-l cu câteva perne de podea. Nu-ți face griji în ceea ce privește depozitarea lor, dacă ai mai multe perne de podea și nu vrei să încurce în restul timpului, poți să le așezi pur și simplu una peste alta într-un colț sau ascunde-le sub măsuța de cafea.

   

 • În dormitorul matrimonial
 •  

  În dormitorul matrimonial pot să folosești în locul banchetei de la capatul patului unul sau două taburete cu burete. Îți vor fi extrem de utile să lași hainele pentru a doua zi sau pijamaua. Ca să creezi un colț de citit ideal pentru a te relaxa cu o carte bună înainte de culcare o pernă de podea suficient de fermă poate fi foarte comodă alături de scaunul pregătit.

   

 • În camera copilului sau a adolescentului
 •  

  Camera copilului este mai mult decât un simplu dormitor. Aici este locul său de joacă, locul unde explorează lumea, unde își face temele sau își invită prietenii. Pe măsură ce crește, copilul va avea nevoi diferite și odată cu ele și camera va trece prin modificările de rigoare. Indiferent de vârsta copilului, fie că este bebeluș sau școlar, de foarte mare importanță pentru însoțitorii lui sau prieteni un loc de șezut, nu foarte mare dar comod pentru orice vârstă, bun și pentru bunici și pentru prieteni, este chiar necesar.

   

   

  Pernele de podea sunt perfecte pentru camera copiilor, oferind confortul necesar atunci când se joacă pe pardoseală. Poate este alegerea care asigură siguranța maximă împotriva căderii sau a loviturilor. De cele mai multe ori problemele de depozitare a pernelor nu contează foarte tare, designul ne având prea tare de suferit. Un taburet poate fi o altă soluție de luat în seamă, mai ales în cazul când are și loc de depozitare. În dormitorul unui adolescent, fie fată sau băiat, perna de podea asigură nu doar locuri suplimentare pentru discuții sau jocuri, dar cu siguranță asigură intimitatea, foarte necesară la această vârstă.

   

 • Pe hol
 •  

  Dacă ai o locuință al cărui hol este de dimensiuni mici, alege un mobilier minimalist dar funcțional, cu spații inteligente pentru depozitare, menite să facă spațiul să pară aerisit și luminos. Se optează pentru mobilierul înalt și compact, o amenajare pe verticală, astfel încât să nu îngustezi și mai mult spatiul. Un cuier mic, un pantofar compact, organizat pe rafturi, cu o posibilă măsuță și un taburet pentru a-ți ușura încălțarea pot fi ideale pentru amenajarea holului.


  Piesele mici de mobilier sunt deseori subestimate, dar poți avea parte de multe beneficii dacă le folosești cu imaginație. Un taburet sau o pernă de podea sunt reprezentative pentru acest gen de mobilier, aducând totdeauna un plus de culoare și funcționalitate în locuință. Pentru că nu ocupă mult loc, sunt versatile, deci le poți folosi în mai multe scopuri, sunt ușoare, facil de manevrat și sunt suficient de accesibile ca preț.

  Adauga un comentariu

  Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.