Sari la continut
Tipuri de scaune pe care să le cumperi pentru sufragerie - ACAJU

În ultimul timp, amenajările interioare moderne au în living un spațiu bine definit cu masă și scaune care stau în permanență acolo, fie că este vorba de open space bucătărie cu living sau pur și simplu zona de dining din living. Și asta pentru că întâlnirile cu prietenii, vizitele și mesele în familie sunt din ce în ce mai des prilej de socializare și de consolidare a relațiile. Iar dacă nu ai spațiu pe măsură, există soluții perfecte pentru pentru orice spațiu.

Tocmai de aceea e importantă și amenajarea acestui spațiu. Dacă atunci când alegi o masa ai în vedere aspecte ce țin mai mult de stil și estetică, la scaune intervin și elemente ce influențează confortul și poziția corporală. Scaunele pentru living nu sunt doar simple accesorii, sunt piese de mobilier foarte importante și de aceea trebuie să le acorzi atenție atunci când le achiziționezi.

Scaunele pentru living trebuie să aibă șezutul și spătarul mai mari față de scaunele pentru bucătărie și înălțimi mai mici față de scaunele pentru bar. În general scaunele pentru living sunt mai elegante și au mai multe elemente decorative față de scaunele obișnuite.

Alege confortul

Există o mulțime de modele de scaune living, pentru orice stil, orice culoare și orice material, dar cel mai mult contează confortul. Micul dejun din weekend este mereu asociat cu povești despre săptămâna ce a trecut, prânzul cu prietenii se poate transforma oricând într-o cină, iar o cină reușită se poate prelungi într-o seară de de jocuri sau de depănat amintiri. De aceea, alege scaune comode pentru ca tu și familia sau prietenii să vă puteți bucura de aceste momente și să beneficiați de toate avantajele unui scaun.

Scaunele pentru living trebuie să fie comode, cu șezutul și spătarul confortabile, cu dimensiuni potrivite și asortate cu decorul camerei. Pe lângă aspectele legate de culoare, tapițerie și ornamente care țin mai mult de aspectul estetic al scaunelor, trebuie avute în vedere și alte aspecte mult mai importante care oferă calitatea și confortul scaunelor pentru living. Materialele utilizate, cadrul, dimensiunile șezutului și spătarul sunt criterii esențiale atunci când dorești să alegi cele mai bune scaune pentru living. Scaunele moderne confortabile sunt cele care au un spătar cu formă ergonomică, care îți oferă o bună susținere a spatelui.

Importanța spațiului de desfășurare

Înainte sa începi căutarea unor scaune living potrivite, măsoară dimensiunile camerei și în special zona în care vor fi amplasate acestea. Astfel, te vei asigura că există spațiu suficient de trecere între scaune și celelalte piese de mobilier, pentru ca oamenii să se poată așeza sau să circule în jurul mesei fără să fie incomodați.

Este bine ca scaunele sa aiba aproximativ aceleasi dimensiuni cu celelalte piese de mobilier, pentru ca să se păstreze o proporție corectă între acestea.

  • Înălțimea șezutului față de sol la scaunele pentru living trebuie să fie în general între 45 – 50 cm. Înălțimea șezutului trebuie aleasă și în funcție de înălțimea mesei la care vor sta scaunele, preferințele personale și constituția membrilor familiei
  • Lățimea șezutului diferă de la un model la altul, însă cele mai multe modele au o lățime cuprinsă între 45 – 50 cm. O lățime mai mare este mai confortabilă și poate fi utilizată cu ușurință și de persoanele mai corpolente.
  • Înălțimea spătarului este alesă în general în funcție de preferințe, însă la scaunele pentru living sunt recomandate scaunele cu spătarul mai înalt, pentru că sunt mai confortabile.

Cel mai bun cadru pentru scaunele de living

Cadrul unui scaun este foarte important pentru că acesta influențează rezistența la utilizare, greutate și durabilitatea lui in timp. Acesta trebuie realizat din materiale rezistente, de calitate, utilizând tehnici de îmbinare care să ofere siguranță și rezistență.

  • Scaunele living cu cadrul din lemn pot fi o alegere perfectă pentru stilul clasic și elegant, cu tente calde si aer plăcut. În general scaunele cu cadrul din lemn sunt mai ușor de potrivit oricărui stil și se pot asorta și cu masa și zona de dining. Ce este foarte importat pentru varianta scaunelor cu cadrul din lemn este ca lemnul să fie de esență tare (fag de exemplu), cu îmbinare solidă (indiferent ca vorbim de îmbinare prin lipire, șurub, etc) pentru o mai mare durabilitate și rezistență la utilizări multiple.
  • Scaunele living cu cadrul din fier pot fi la fel de rezistente ca și cadrul din lemn, cu diferența că sunt mai greu de asortat cu restul elementelor din cameră. Sunt potrivite pentru un stil vintage și elegant, însă trebuie să acorzi atenție și materialelor care îmbracă cadrul pentru a te asigura că scaunele sunt confortabile, nu numai estetice.
  • Scaunele living cu cadrul din policarbonat pot fi alegerea perfectă pentru un stil modern sau nonconformist. În general scaunele din policarbonat nu mai au și alte materiale care să acopere scaunul (în zona șezutului sau spătarului), acestea fiind turnate în întregime din policarbonat și din acest motiv pot fi considerate ușor inconfortabile.

 

Alte materiale

Pe lângă materialele utilizate pentru cadru, scaunele pentru living pot avea și alte materiale care să le facă mai atractive, mai confortabile sau să fie mai ușor de asortat cu elementele din living (covor, draperii, canapea...). Scaunele moderne pot fi fabricate din diverse tipuri de materiale, de la plastic, lemn, metal și până la combinații de plastic cu metal sau plastic cu lemn, tapițate sau nu.

Scaunele tapițate îți pot personaliza zona de dining

Dacă îți dorești un dining special, care să creeze o atmosferă primitoare și călduroasă, alege din varietatea de scaune pentru living, scaune tapițate care îți vor modela din mai multe motive zona de dining așa cum îți dorești, spre deosebire de scaunele obișnuite, simple.

Scaunele tapițate se vor bucura mereu de o atenție specială din partea designerilor de profil, datorită aspectului lor elegant și a faptului că sunt extrem de confortabile. Echilibrul dintre funcționalitate și aspect este esențial dacă vrei să beneficiezi de tot confortul dorit. Este indicat să alegem un scaun care îmbină design-ul cu utilitatea și caracteristicile sale, astfel încât să ne menținem sănătatea și, în același timp, să dăm personalitate încăperii.

La fel ca și materialele utilizate pentru cadru, și celelalte materiale de pe scaune (îmbrăcate total sau numai șezut sau spătar) trebuie să fie de calitate pentru o mai bună rezistență (în mod special la frecare). În funcție de stilul adoptat în camera, poți alege materiale pentru șezut, spătar sau care să îmbrace total scaunul, din textil (catifea, in, stofă, fibre sintetice) sau din piele (naturală sau ecologică).

Un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când alegi materialele este ușurința cu care se curață și se întrețin, dacă au nevoie de curățare și îngrijiri speciale sau nu.

Încadrarea în design

Forma scaunelor trebuie aleasă în funcție de masa la care stau scaunele, stilul adoptat în living și de preferințele personale. Cele mai multe scaune pentru living au formă clasică cu cadrul normal, dintr-un singur material, șezut pătrat, spătar înalt, dreptunghiular, însă sunt și scaune care îmbină mai multe elemente și materiale, având forme deosebite: scaune ovale, spătar triunghiular sau oval, picioare tip trepied...

Scaunele pot fi alese pentru a da o pată de culoare spațiului. Poți alege același model, dar în culori diferite și sufrageria ta va deveni mai veselă. De asemenea, poți alege scaune diferite ca model, ca design, dar pentru un ton armonios, masa trebuie să fie neutră, cât mai simplă, iar scaunele să aibă elemente comune, cum ar fi finisajul picioarelor sau o înălțime similară a spătarului.

 

Cele mai populare tipuri de scaune living

Modelele de scaune pentru living variază în funcție de producător și de designul imprimat, însă majoritatea pot fi încadrate la cele simple de dining sau la cele tapițate, fie că sunt cu sau fără brațe, de tip fotoliu și chiar balansoare.

  • Scaunele simple dining au un cadru vizibil, deseori din lemn, au picioare mai înalte și pot fi tapițate fie doar în partea de șezut, fie și la spătar. Acestea au dimensiuni mai mici decât restul modelelor. Le poți așeza fie într-un colț al camerei, fie le poți aduce la masa din sufragerie. Acestea pot avea suport pentru brațe, pot fi înalte, precum cele de la baruri sau pot avea două picioare semicirculare, căpătând rol de balansoar.

Dacă ar fi să vorbim despre trendurile anului 2018 în materie de design interior, vedetele sunt scaunele din lemn clasice, care totuși aduc un plus de modernism livingului. În acest caz primul lucru la care ar trebui să te uiti este tipul lemnului folosit, acest lucru fiind și un criteriu al rezistenței acelor scaune. Spre exemplu, cele mai populare sunt scaunele din lemn de stejar, o opțiune clasică pentru living, scaunele din lemn de fag sunt recunoscute pentru rezistența lor, iar scaunele din lemn de frasin sunt o alegere în cazul scaunelor cu spătar curbat.

  • Scaunele tapițate sunt acoperite în intregime, fiind mai voluminoase decât celelalte modele dar și, mai confortabile. Acestea sunt și mai durabile, întrucât riscul de a se distruge în urma greutății așezate este foarte mic, dar totodată, constituie o investiție mai mare. Sunt potrivite în încăperi de dimensiuni mai mari pentru a se evita efectul de aglomerare, atunci când sunt așezate lângă celelalte corpuri de mobilier.

 

Există scaune tapițate de tip club, asemănătoare fotoliilor, care au un design tradițional, cu rezemătoare pentru brațe, iar spătarul este apropiat de nivelul acestora. Le poți achizitiona împreună cu un taburet pentru picioare. De asemenea, ele pot fi și mai înalte și pot fi scaune de bar, dar și de tip balansoar, pe care îl poți pune în apropiere de televizor.

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.

MAGAZINELE ACAJU

Poti vedea mobila in magazinele Acaju pentru idei pe stilul tau de viata. Vezi detalii.

MODALITATI DE PLATA

Poti plati cu cardul (debit, credit sau cumparaturi), in rate, ramburs la livrare, sau prin OP. Vezi detalii

GARANTIE SI SERVICE

Vezi perioada de garantie valabila pentru fiecare produs. Vezi detalii.

LIVRARE SI MONTAJ

Poti beneficia de o echipa profesionista care va livra si monta mobilierul. Vezi mai mult.

Telefon: 0311 300 290
Ai intrebari? Ne poti contacta si pe WhatsApp
Expediere in 24h la articolele in stoc
Plata Ramburs, Card pe Site sau Mobile Banking
Deschidere Colet 24H
Retur Gratuit Timp de 14 Zile
Restituirea Banilor a Doua Zi
Livram Acasa Catalog De Mostre Pentru Tapiterie Premium
Pana la 10 rate fara dobanda