Winter Wonderland - Idei pentru un mobilier alb acasă - ACAJU

Albul, este ideal pentru o încăpere contemporană, piesele de mobilier în nuanțe de alb sunt un “must have” pentru orice tip de interior. Discret și modern în același timp, albul este o valoare sigură pentru designul unui living, dându-i acestuia o eleganță atemporală. Este liniștitor și luminos, este sinonim cu puritatea, cu prospețimea și cu modernitatea.

Mobila albă este baza perfectă a unei amenajări interioare indiferent de stilul dorit, de la clasic, mediteranean, scandinav sau modern până la contemporan. Cu ajutorul unui mobilier de living alb, spațiul din locuința ta devine relaxant, luminos și primitor. Stilul său este cel care combina eleganța minimalistă și funcționalitatea. Pentru a evita look-ul rece cu care poate veni mobilierul alb, poți alege modelele care sunt combinate cu accente de lemn mai călduroase, sau poți miza pe accesorii ultra colorate precum pernele, covoarele, perdelele, tablourile….

O cameră de zi albă îți va transmite întotdeauna energie și îți va induce o stare de relaxare. Livingul este unul dintre cele mai importante spații din orice casă. Acesta trebuie să emane căldură și să fie primitor atât pentru proprietari cât și pentru invitați. Amenajarea unui living este o reflexie a gusturilor și personalității fiecăruia. Și atunci de ce să nu încerci să-l pui în evidență de aerul pur și imaculat dat de un mobilier de living alb.

De ce să alegi albul pentru mobila din sufragerie

Dintre toate culorile, albul are numai semnificații pozitive, în psihologia culorilor, el fiind asociat cu puritatea, inocența și perfecțiunea. De aceea miresele aleg pentru culoarea rochiei, albul, iar personalul din spitale poartă halate albe.

Albul încurajează ordinea și curățenia într-o casă, induce o stare de relaxare și liniște, te ajută să gândești mai limpede și aduce aminte de fericitele zile ale copilăriei, când toate lucrurile erau mai simple.

Albul este cea mai naturală culoare pentru mobilier. Cu el nu ai cum să dai greș, indiferent de camera pe care o alegi să o decorezi în alb, mai ales că este una dintre cele mai ușor de asortat culori ale spectrului cromatic. Fie că este vorba despre livig, dormitor, hol, camera copiilor, bucătărie sau baie, atunci când dorești să pui în valoare un mobilier de culoare albă nu trebuie decât să-l scoți în evidență cu ajutorul accesoriilor.

 

Sfaturi pentru un decor Winter Wonderland

Înainte de a opta pentru un decor alb, e bine să ai o imagine cât de cât precisă de cum va arăta încăperea, pentru ca rezultatul să corespundă proiecției tale. Pentru că reflectă foarte puternic lumina, albul poate deveni obositor, iar dacă nu ești atent decorul de un alb de vis poate părea lipsit de personalitate, precum o întindere nesfârșită de zăpadă. De aceea, e bine iei în considerare câteva idei cu care să te joci pe foaia albă a proiectului tău în alb.

 • Ce piese de mobilier alegi pentru un living în alb

Într-un living alb toate piesele de mobilier trebuie să fie albe, la fel ca și finisajele? Nu neapărat, orice regulă se poate încălca, conform imaginației beneficiarului acelui decor. Dacă ai probleme în a alege un set de fotolii sau o canapea albă, la fel precum biblioteca sau restul pieselor de mobilier, pentru că ți se pare prea imaculat totul, poți face câteva excepții.

De exemplu, alege ca în livingul tău alb, biblioteca sau canapeaua să aibă o culoare contrastantă. Ar fi bine să te decizi doar asupra uneia din cele două, și să nu folosești și alte pete de contrast, mai ales referitor la celelalte piese definitorii pentru mobilierul de living. Poți miza pe un mobilier de living alb în care sa fie integrate polițe de sticlă și spoturi cu becuri LED, precum setul de mobilă living Lauren. Sunt cele care vor ajuta la distribuirea uniformă a luminii și vor da o notă de modernism pieselor de mobilier.

Poți alege și combina un mobilier modular precum cel din colecția Linate și îți vei crea livingul perfect. Mobilierul TV și cel pentru audio sunt de obicei destul de importante în living, iar modelele suspendate sunt foarte la modă și îți asigură și destul loc pentru a aranja obiectele de decor sau cărțile, pozele, etc.

Mobila de living albă vine cu o notă de eleganță în plus și îți permite să te joci cu materialele, cu finisajele și cu liniile, potrivindu-se oricărui stil de amenajare. Piesele de mobilier de living de culoare albă realizate din materiale reci precum metal sau oțel, cu linii drepte și clare, se potrivesc unui interior minimalist și modern. Piesele de mobilier din lemn alb, cu linii curbe, sunt potrivite într-un interior tradițional, eventual rustic.

 • Cum alegi vedeta "albă" a livingului
 • În cazul în care ați decis ca cele mai multe piese de mobilier să fie albe, trebuie să vă gândiți cum puneți în evidență canapeaua /colțarul, cea mai importantă piesă de mobilier a unui living. Chiar și o canapea de culoare albă precum eleganta și rafinata canapea Aston se poate pierde cu ușurință pe fondul pereților albi, ai unui decor imaculat.

  De aceea, pentru a fi cât mai vizibilă, ar trebui să o amplasăm cât mai aproape de centrul încăperii. Sau poate ar trebui ca peretele din spatele canapelei să fie zugrăvit în nuanțe de gri închis sau albastru, pentru un contrast armonios, sau putem folosi tapet pe acel perete.

  • Asortează măsuța de cafea cu cu mobilierul

  Dintr-un living modern și confortabil și mai ales de lângă canapeaua responsabilă cu socializările, nu poate lipsi o măsuță de cafea. Pentru că alb înseamnă aerisit și luminos, vom alege un model practic și discret, care să nu încarce designul camerei. Evită modele greoaie și care ocupa spațiu, păstrează-le pentru bucătarie sau pentru locul de luat masa. Gândește-te că vei folosi măsuța doar pentru a-ți păstra la vedere telecomenzile, revista preferată sau pentru a le putea servi cafeaua celor care vin în vizită. Eventual pentru popcorn, sau un pahar de ceva...

 • Un covor ca un strat de zăpadă
 • Covorul aduce coeziune în decorul livingului și oricărei alte încăperi, forma, modelul și textura lui depinzând de stilul de amenajare al încăperii. Bineînțeles, contează traficul și frecvența utilizării livingului și existența copiilor. Dacă tinzi spre un decor alb iar pardoseala camerei este în general, mai închisă, te-ai putea ajuta de efectul unui covor pufos de culoare albă. Iar dacă pardoseala este albă, atunci un covor pe nuanțe de gri sau roșu ar fi pata de culoare care ar face diferența.

 • Adu un strop de culoare în decorul alb al livingului
 • Un living amenajat aproape în întregime alb permite întotdeauna un joc de culori și texturi. Covorul, pernele decorative, tapetul dar și scaunele de altă culoare se încadrează perfect în acest ambient. Accentele de culoare vor vor trezi la viata livingul si vor personaliza ambientul, păstrând în același timp accentul pe alb. Regula de urmat ar fi că dacă alegi să alături albului culori complementare (opuse în spectru), să le folosești în doze mici, pentru că vor crea un contrast foarte puternic.

   

 • Cât mai multă lumină va pune în valoare mobilierul alb
 • Ideea de living alb pornește de la dorința de cât mai multă lumină. Decorul alb poate fi pus în evidență de lumina naturală care pătrunde prin ferestre, dar și de un set asortat de corpuri de iluminat (veioze, aplice, lustre, spoturi...), mai ales pentru seară. Tocmai de aceea este bine să eviți draperiile din materiale grele și să alegi perdele subțiri, cu aspect vaporos, care lasă lumina să pătrundă în interiorul camerei.

  În funcție de lumina din încăpere albul va prinde diverse nuanțe și umbre, se va evita monotonia și se va accentua senzația de adâncime a spațiului. Tonurile reci de alb se potrivesc camerelor cu multă lumină naturală, în timp ce pentru o cameră în care iluminarea este mai ales artificială este bine să alegi tonuri calde.

  Adauga un comentariu

  Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.