Zona de dining: 10 idei impresionante de a decora peretele - ACAJU

Pentru că diningul este locul în care familia se adună, la final de zi, pentru a lua masa împreună, acesta trebuie să fie un spațiu în care cei ai casei trebuie să se simtă bine și să fie încântați să petreacă timpul împreună. Atunci când planul tău este să amenajezi diningul astfel încât să devină un loc confortabil și în același timp să emane eleganță, ține cont ca mobilierul ales să fie de calitate. Din acest punct poate porni întreaga amenajarea a zonei de luat masa. 

Odată ce ai achiziționat piesele de mobilă dining, personalizează spațiul cu câteva accente neașteptate, cum ar fi perne decorative cu imprimeuri îndrăznețe sau un covor într-o nuanța puternică. În afara unor modele cât mai interesante de scaune , a unui covor într-o culoare neașteptată, a unor plante pentru un suflu proaspăt și a unui candelabru cu un model wow pentru o atmosferă mai intimă, pentru mai multă personalizare ai putea să decorezi într-un mod creativ peretele din zona de dining. Decorul pereților constituie o provocare pe măsură și un element esențial în amenjările interioare.

 1. Perete cu oglinzi  

Dacă până acum îți imaginai că diningul este locul din casa în care tiparele clasice sunt cel mai des folosite, de data aceasta ai ocazia să pui în practică o idee îndrăzneață. Un perete plin cu oglinzi de toate dimensiunile, formele și modelele, poate deveni elementul principal din zona de servit masa. Oglinzile au un efect maxim în zona în care sunt amplasate, creează iluzia de spațiu și adaugă elementul decorativ ambientului în funcție de zona reflectată. 

 

Alege cu grijă, în zona de amenajare dining, peretele pe care vei pune o varietate cât mai mare de oglinzi. Pentru a nu se produce incidente neplăcute, asigură-te că nu este în zona cu cel mai intens trafic, că oglinzile sunt bine ancorate în perete și este suficient spațiu cât să nu fie atinse atunci când trece cineva pe lângă peretele respectiv. Oglinzile nu doar că vor da viață peretelui din zona de amenajare dining, dar vor atrage lumina în jurul unui dining mic.

 

Alege oglinzi decorative, piese accent cu design deosebit, oglinzi cu rame și elemente decorative din materiale de calitate: lemn, metal, frânghie, sau alege o singură oglindă imensă cu o ramă deosebită, eventual dintr-un joc de oglinzi fragmentate. Când stabilești locul oglinzii încearcă pe cât posibil să o amplasezi într-un spațiu unde reflectă la capacitate maximă. Astfel spațiul din zonă va da impresia că, practic, s-a dublat.

 1. Ceasuri de perete 

Devenit un obiect atât de la îndemână, ceasul de perete riscă să fie evaluat ca banal în ambientele de design, deși acesta poate fi piesa accent în orice ambient, mai ales în living. O idee impresionantă de a decora un perete din zona de dining este folosirea mai multor ceasuri de perete, nu toate funcționale. Este o opțiune de decor ofertantă și foarte la îndemână, doar că din cauza multitudinii de oferte ar trebui să ai grijă să fii selectiv în alegere. Alege modele de ceasuri deosebite prin design, dimensiuni și calitatea materialelor. Poți alege și un singur ceas de dimensiuni foarte mari, din materiale de calitate, din lemn sau metal, care va induce o personalitate aparte într-un living spațios și în zona de dining.

 

 1. Perete accent: piatră decorativă, tapet sau lambriu de lemn

 

Când vorbim despre o zonă deschisă de dining, transformarea acesteia într-una primitoare și caldă, se poate dovedi o provocare. Pereții de accent sunt foarte de efect pentru zona de dining și poți opta chiar și pentru unul cu desene sau imprimeuri pictate. Poți face schimbări drastice în toata casa cu ajutorul pereților texturați și mai ales în zona de dinnig. Este simplu și nu vei întâmpina dificultăți. Ai o serie de alternative disponibile precum panouri din lemn sculptat, metale, sau pereți cu țesături și materiale integrate. De asemenea, acest perete de accent poate fi din mozaic sau din bucăți de piatră combinate și potrivite în modele fanteziste. Sunt disponibile o multitudine de modele și materiale, așadar trebuie să alegi în funcție de stilul preferat.

Un perete accent cu lemn poate fi special. Placajele din lemn ce îmbracă pereții sunt un trend actual și conferă culoare și textură spațiului în care sunt montate. Îl poți face și mai interesant agățând câteva tablouri în concordanță cu stilul camerei. La fel un tapet metalic, cu forme grafice și contemporane, luminează spațiul și pune în valoare corpurile de iluminat. 

 

 1. Draperii colorate

 

Dacă zona de luat masa se află în apropierea ferestrei, renunță la peretele accent sau la vopsirea peretelui și ocupă-te de zona ferestrei. Adaugă draperii colorate sau în diferite modele florale, pentru a aduce culoare în încăpere. Folosește culorile materialului de la draperie și pentru perne sau huse pentru scaune.

 1. Galerie de tablouri sau fotografii 

 

Tablouri de dimensiuni mai mici pot fi așezate în linie sau într-o formă geometrică oarecare și în felul acesta să acopere un perete din zona de dining. Suprafața poate fi accentuată și prin o decorare specială a peretelui cu chenare sau chiar o suprafată acoperită de tapet ce contrastează cu restul livingului, accentuând și scoțând în evidență aranjamentul. Un autocolant cu un copac stilizat, aplicat pe perete, de ramurile căruia să atârni fotografii că niște fructe, va fi o imagine wow.

 

În aceași idee, o serie de fotografii, de aceeași dimensiune și înrămate identic, pot să acopere un perete gol fiind pozitionate în pătrat, dreptunghi sau triunghi pe acesta. Trebuie păstrată simetria și distanțele egale între rame, acestea fiind decoratiuni foarte versatile pentru pereți. Modelul ramei, numărul ramelor foto, ce alegi să expui sunt elemente care îți dau libertatea maximă de decor. Cuierele de perete (din lemn, metal, piatră) sunt piese în care nota decorativă se va amesteca cu cea practică.

 

 1. Tablouri de mari dimensiuni

 

Deși poate fi considerată o soluție clasică, peretele din zona de dining poate fi umplut imediat și cu mare eficiență de unul sau mai multe tablouri de mari dimensiuni, singura problemă fiind crearea unui contrast între acestea și perete, ajutați și de rame, acolo unde este cazul. În funcție de număr, formă și mărime, ținând cont și de designul general, aranjamentul va păstra simetria sau nu.

O imagine din mai multe bucăți - Este tot că o galerie, dar într-un alt fel. Poți alege orice imagine îți place, doar să fie la rezoluție suficient de mare încât să nu piardă din claritate și o împarți în trei sau patru părți egale, pe verticală și / sau pe orizontală. Le înrămezi și le recompui stil puzzle.

 

 1. Rafturi cu obiecte decorative

 

Rafturi înguste de 10-15 cm, pe două sau trei linii, pe perete, fixate simetric sau nu, pot susține tablouri diferite și fotografii, umplându-l spectaculos. Câteva rafturi simple și fără capac în spate vor păstra senzația de spațiu pe care o oferă un perete gol, dar va aduce un echilibru în amenajare. Poți crea rafturi pe care să pui obiecte decorative, poți crea cutii raft, fără capac în spate, de forme și mărimi diferite, pe care se vor încadra atât cărți, discuri sau viniluri cât și colecții de obiecte sau diverse amintiri. Nu exclude nici vaze cu flori sau ghivece cu plante, funcție de lumina disponibilă. 

 1. Corpuri de iluminat

 

Dacă rețeaua electrică îți permite, pentru amenajare dining instalează două aplice între care să ai fie o oglindă cu o ramă deosebită, fie tablouri. Combinația oferă o notă elegantă, pretențioasă, de galerie de artă. Poți folosi aplice de perete în formă de felinare pentru un aer de mai multă intimitate. 

 

 1. Litere în relief, eventual luminate 

 

Să scriem pe pereți nu cu spray sau vopsea, ci cu litere supradimensionate din lemn, carton sau polistiren, această idee decorativă fiind printre cele mai fierbinți trenduri ale ultimilor ani.

 

 1. Sticker de perete în modele abstracte 

 

Orice perete de accent poate fi cu ușurință decorat cu un sticker de perete cu modele abstracte și foarte colorate. Singura preocupare ar putea fi să se găsească un astfel de sticker de perete, care să prezinte una sau două culori pe care le ai deja incorporate în designul general al camerei. Ușor de montat și întreținut, un astfel de sticker va da o notă de modernitate zonei de dining.

 

 1. Fototapet modern 

 

Dacă ți-ai dorit întotdeauna să mergi în anumite locuri sau visezi cu ochii deschiși la peisaje exotice sau colțuri de lume de o frumusețe legendară, le poți aduce pe toate chiar la tine acasă cu ajutorul fototapetului care îmbracă perfect peretele zonei de dining, deschizând parcă o poartă către o lume fascinantă și atrăgătoare. Vei putea visa că iei masa în aer liber și vei simți briza mării sau adierea copacilor.


Dacă alegi stilul minimalist pentru a nu încărca prea tare zona de dining, unde se ia masa zilnic, poți opta pentru un set de dining într-un model cât mai simplu și într-o schemă de culori liniștitoare, care transmit acel sentiment de “acasă”. Completează decorul cu un corp de iluminat în același stil minimalist și artă abstractă pe pereții din jur.

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.