Comoda: piesa de mobilier importantă din dormitor - ACAJU

Primul criteriu în alegerea mobilei pentru dormitor trebuie să fie funcționalitatea, urmat de designul acesteia. Dormitorul este locul unde dormi și unde îți reîncarci bateriile, tocmai din acest motiv este indicat să îl amenajezi astfel încât să fie un mediu relaxant și armonios. De asemenea, dormitorul este spațiul unde se află toate lucrurile personale, lucrurile de care ai nevoie zi de zi. Haine, lenjerii, bijuterii sau produse cosmetice, toate se găsesc în spațiul acesta intim.

De aceea, va trebui ca dormitorul tău să fie un spațiu practic, astfel încât să-ți poți depozita corespunzător toate lucrurile și să poți să-ți desfășori în voie rutina zilnică. Este important să știi cum să alegi cea mai bună mobilă pentru dormitor, pentru ca să îți poți amenaja un spațiu practic și eficient.

După alegerea patului, spațiile de depozitare sunt foarte importante pentru un dormitor pe care ți-l dorești organizat. Folosind comodele în dormitor, vei dezvolta un nou concept de depozitare și vei alege cel mai bun și mai confortabil mod de a păstra hainele și celelalte lucruri.

Alege cu atenție și imaginație

  • Alegerea corectă a oricărei piese de mobilier începe cu măsurarea spațiului și în acest caz, a comodei de dormitor pentru care optezi. Măsoară înălțimea, lățimea și adâncimea spațiului în care vei pune comoda. Dacă plănuiești să pui comoda într-un colț, asigură-te că poți deschide ușile.
  • Comoda trebuie să se integreze cu decorul din dormitor. Pentru dormitoare clasice, tradiționale poți alege o comodă de dormitor tradițională sau chiar vintage cu un design mai complicat cu multe înflorituri sculptate în lemnul de culoare închisă, care va da o notă de autenticitate mobilei de dormitor. Pentru dormitoare moderne sau contemporane poți alege o comodă de dormitor cu un design simplu, bazat pe linii geometrice, fără ornamente. Pentru un stil rustic comodele de dormitor vor fi mai simple din lemn deschis la culoare, inspirate de viața la țară.
  • În funcție de spațiu, dar mai ales de intențiile tale de depozitare ar trebui să evaluezi volumul comodei pentru a vedea cât spațiu de depozitare vei avea la dispoziție și cât de inteligent este compartimentată. Ia în calcul și ce tip de lucruri vei ține în comodă, vrei o comodă mare sau una mica, ai nevoie de o comodă cu sertare...

 

Dacă nu ai prea mult spațiu în locuință pentru a-ți ține hainele pe umerașe, ar fi ideală o comodă cu sertare mai lungi, în care hainele să poată fi întinse fără a face cute. Dacă te gândești la o comodă în care să depozitezi mărunțișuri, lenjerie intimă și ciorapi, atunci e mai bine să optezi pentru o comodă mai mică.

De obicei seturile modulare de mobilă de dormitor au la dispoziție mai multe tipuri de comode pentru dormitor, din care poți alege. 

  • Comodele de calitate pot să reziste foarte mult în timp. De aceea este bine să alegi în cunoștință de cauză, în funcție de materialele din care sunt făcute și de structura lor. Alegerea se face pe raționamente economice, estetice, dar calitatea trebuie să primeze.

 

 

Materialele din care sunt făcute comodele de dormitor ar trebuie să fie foarte rezistente pentru a suporta greutatea și presiunea. Lemnul este cel mai comun și mai rezistent, însă se folosesc și alte materiale: bambus, răchită, sticlă, plăci fibrolemnoase cu densitate medie (MDF), plăci aglomerate de lemn (PAL). MDF-ul este un material rezistent care are și avantajul că, de regulă, este mai ieftin decât lemnul masiv.

 

  • Verifică spatele comodei dacă este rezistent, la fel fiecare sertar, inclusiv mânerele.
  • În privința picioarelor, dacă este cazul, verifică dacă sunt sculptate din același fel de lemn ca și dulapul.
  • Verifică și calitatea finisajelor de pe lemn (sau de pe PAL-uri, MDF-uri etc) pentru a te asigura că vopseaua este bine aplicată și nu se va descoji.

Comoda pentru un plus de confort și eleganță

Comodele pot fi amplasate în aproape orice încăpere a casei:

  • În living pot suplini rolul de comodă TV;
  • În camera copiilor sunt alegerea perfectă pentru depozitarea jucăriilor, articolelor de lenjerie sau a hăinuțelor;
  • În birouri sunt de un real ajutor pentru stocarea hârtiilor gen acte și documente;
  • Pe holuri sunt salvatoare pentru păstrarea cheilor, a mănușilor sau a fularelor.

Dar în cele mai multe cazuri, comodele sunt întâlnite în setul de mobilier aferent dormitoarelor.

Comodele din dormitor pot deveni punctul central al acestei camere și, pot avea mai multe multe roluri esențiale:

  • În sertarele sale se pot afla haine, lenjerie de pat sau lenjerie intimă.
  • Modelele de comode cu sertare sunt excelente, sertarele mari și încăpătoare, pot lua locul raftului greoi și al barei de haine din dulapul anost, care ocupa mult spațiu. Renunțând la dulap, se degajă spațiu și astfel va fi mai multă lumină. Și nici nu trebuie să renunți la lucruri.
  • Mobilerul cu sertare este extrem de funcțional pentru dormitor. Cu ajutorul comodei lucrurile tale vor fi depozitate mult mai organizat și deci mai ordonat.
  • Pe comodă pot fi așezate parfumuri, produse cosmetice, cutiuțe cu bijuterii, fotografii cu cei dragi, diverse amintiri.
  • Dacă au și o oglindă atârnată deasupra, au și rol de măsuță de toaletă. Este locul în care te vei putea privi și asigura că arăți bine înainte de a pleca din casă.
  • Dacă ești un împătimit media poți transforma rolul clasic al comodei de dormitor, într-unul de comodă TV, montând televizorul pe/deasupra ei și folosind rafturile și compartimentele pentru depozitarea telecomenzilor sau altor device-uri.

 

Comoda trebuie să fie îndeajuns de spaţioasă, să aibă un finisaj elegant, să poată fi integrată în spaţiul de care dispui într-un mod armonios șşi să se îmbine cu design-ul camerei, culoarea pereţilor şi a altor piese de mobilier. Pentru un stil relaxant comodele pot face parte din același set cu restul mobilierului. Stilul minimalist foarte la modă în ultimii ani recomandă comodele cu sertare liniare simple, din lemn masiv sau din pal de culori deschise, în nuanțe de bej.

Conform ultimelor tendințe în design, poți alege cu imaginație „mix and match” și comode de dormitor care nu fac parte din setul de dormitor, deci cu alt stil și eventual altă culoare. Comoda de dormitor poate fi de data această explozia de culoare dintr-un dormitor prea tradițional sau prea alb. O comodă vintage vopsită în ultraviolet, roșu sau verde, poate fi pata de culoare care să echilibreze și să dea o notă originală dormitorului