Cum să-ți transformi complet dormitorul - ACAJU

Indiferent de perioada anului, nu este nimic mai plăcut decât să ajungi seara acasă după o zi plină și să te refugiezi în dormitor pentru o bine meritată odihnă. Chiar dacă ai tot ceea ce îți trebuie în dormitorul tău, patul este suficient de mare, salteaua confortabilă și așternuturile curate, există unele mici / mari detalii care s-ar putea să nu mai corespundă standardelor tale sau pur și simplu te-ai plictisit de monotonia vechiului decor.

Înlocuirea mobilei de dormitor, standard, cu o piesă inedită de mobilier, neconvențională, colorarea într-o culoare pală sau neutră, lumina dispusă după alte cutume, și multe altele pot sparge monotonia unui dormitor. Cu puțină imaginație și efort îți poți transforma dormitorul în acel „sanctuar” dorit, în care să te retragi și să te izolezi pentru câteva ore de odihnă.

Alege un pat de 5 stele

Te-ai plictisit de patul din dormitor, ți se pare ca nu te odihnești suficient de bine și ai vrea o schimbare drastică? Investește în somnul tău și schimbă-ți patul și apoi fă niște mici schimbări pentru a adapta piesele de mobilier stilului impus de noua vedetă. Orice pat ai alege, ai grijă ca acesta, mai mult decât orice alt obiect de mobilier din casa ta, să te facă să te simți acasă și să iți placă la nebunie.

Dacă vrei să fii în trend orientează-te neapărat spre un pat tapițat cu tăblie și cu lada de depozitare integrată în partea inferioară. Vei câștiga și din punct de vedere estetic dar și funcțional.

Pentru o soluție minimalistă și luxoasă și un confort total alege eleganța scandinavă prin noul sistem inteligent de dormit Boxspring Paturile continentale “Scandinavian box spring bed”, sunt considerate mai mult decât un simplu loc de dormit, sunt considerate locuri de relaxare, un sistem gândit pentru odihna perfectă. Aceste paturi sunt un produs complet, cu cadru, somieră, picioare, saltea și saltea superioară încorporată, deci nu mai necesită achiziționarea ulterioară de părți extra pentru a completa patul. Cu un design simplu și minimalist și cu o paletă largă de culori și materiale, se asortează cu orice tip de dormitor și sunt preferate de cei care apreciază designul modern, contemporan și mai ales confortul.

Alege corpuri de iluminat care să te ajute să creezi o lumina romantică

Lumina joacă un rol foarte important și având în vedere că dormitorul este camera de odihnă, cantitatea de lumină trebuie să fie redusă. Dacă atunci când te pregătești să aluneci în lumea viselor, ai o senzație neplăcută legată de trecerea bruscă de la o lumină puternică, strălucitoare, la întuneric, atunci sigur ar trebui să faci și aici o schimbare. Pentru dormitor, gândește-te la becuri cu o lumină caldă, nu foarte puternică sau la întrerupătoare care permit reglarea intensității luminii.

Mai mult iluminatul interior este foarte important atunci când vrei să creezi o atmosferă intimă spre romantică în dormitor. Niște corpuri de iluminat nepotrivite sau becurile prea puternice pot să distrugă ambientul. Cel mai bine ar fi să stingi plafonierele și să cumperi niște lampadare cu abajur din textil și motive florale, pe care să le plasezi strategic prin cameră. O idee bună și ieftină ar fi și niște veioze decorative cu lumină difuză. Atmosfera poate fi completată oricând cu ajutorul unor lumânări parfumate. De evitat lumina roșie, contrar așteptărilor, este o culoare legată mai degrabă de stres.

Alege elemente de impact, dar care să aibă și o utilitate

Dintr-o încăpere întreagă de dormitor, piesele cele mai ieftine de mobilier, care pot fi de asemenea și de impact, sunt noptierele. Dacă avem deja unele clasice, simetrice, pe tonuri similare patului din dormitor sau dressingului, le putem schimba foarte ușor, pe bani relativ puțini.

Mobila nu mai urmează neapărat regula setului, piesele de mobilier nu trebuie să aibă aceeași culoare, parând, cel puțin aparent, că nu mai fac parte dintr-un set. Așadar mix&match. Poți opta pentru două noptiere cu stiluri diferite (feminin / masculin) sau pentru un model de noptiere asimetrice, moderne, care să iasă în evidență printr-o culoare puternică sau, în cazul în care nu dorești să distragi atenția la patul statement, poți alege noptiere pe un ton neutru.

Crează o zonă de relaxare într-un colț al camerei

 

Dacă spațiul te favorizează crează-ți într-un colț al camerei, cel mai bine lângă fereastră, o zonă de răsfăț și relaxare, unde poți să citești, sa asculți muzică, să tricotezi, înainte de culcare. Un fotoliu cu forme curbate sau un șezlong, eventual un lampadar și o măsuță lângă, vor completa mobila de dormitor, dând acea notă foarte personală și foarte necesară pentru un dormitor wow.

Alege elemente care să aducă mai mult lux și confort

Nota de lux într-un dormitor vine din trei elemente de bază: covorul, perdelele și draperiile plus detaliile decorațiunilor (bibelouri, abajurul lampadarelor și veiozelor). Îți poți schimba perdele și draperiile în funcție de patul cel nou sau pur și simplu cumpără-ți o perdea de organza diafană și adaugă draperii grele, opulente și masive. Vor îmbrăca camera, îi vor da intimitate și stil, vor face locul cald și personal. Culoarea draperiilor este bine să fie într-o nuanță mai intensă decât cea aleasă pentru zugrăvirea pereților, pentru continuitate cromatică și pentru a le pune în evidență. Poți alege pentru draperii materiale cu tente metalice care vor da spațialitate și lux camerei.

Un covor va pune în evidență mobila de dormitor și va face întotdeauna diferența între un dormitor oarecare și un dormitor de lux. Schimbă-ți covorul cu unul pufos, moale, chiar lățos, într-o singură culoare, mic, eventual fragmentat în două sau trei piese. Astfel vei evita senzația de rece pe care o ai când te dai jos din pat și nimic nu se compară cu senzația de moliciune și căldură dată de un covor. Poți asorta covorul cu tapițeria canapelei, cu draperiile și pernuțele decorative și chiar cu tablourile de pe pereți. Poți schimba și forma acestuia, dacă ai avut unul dreptunghiular alege unul oval, sau pătrat în loc de unul rotund...

 

Distrage atenția cu un perete personalizat

Un tapet interesant poate transforma un banal perete într-o excelentă formă de exprimare a personalității celui care ocupă camera respectivă. Pot fi peisaje, flori dar pot fi și niște jocuri geometrice. Acest perete poate distrage atenția de la spațiul restrâns al camerei. Pe acesta îl poți pune în spatele patului, dar e important să te ocupi și de peretele din fața patului, pentru că aceasta este zona pe care o vezi stând culcat. Poți pune pe perete un singur tablou valoros sau poți pune mai multe de forme diferite sau poți face un aranjament cu poze de familie. Acestea vor sparge monotonia cromatică și vor da un aer mai intim.

Schimbă-ți obiceiurile pentru un somn mai odihnitor

Pentru un somn odihnitor încearcă să aplici o nouă regulă, dormitorul este doar pentru dormit și atunci nu lucra, nu te uita la televizor, nu-ti verifica e-mail-urile in pat, nu te juca... În dormitor n-ar trebui să existe televizor, tablete, telefoane. Cu alte cuvinte elimină absolut orice aparat electronic din dormitor. Electronicele au efecte iradiante și chiar absorb energia corpului omenesc. Luminile de la aceste aparate întrerup abilitatea corpului de a produce melatonina. Melatonina este un hormon crucial în starea de sănătate a organismului produs instinctiv când se întuneca. Dacă în dormitor este lumină, nu se produce suficientă melatonină pentru ca nu se poate face distincție între zi și noapte. Cum ne petrecem trei sferturi din timp în dormitor, cu trecerea anilor acestea aparatele electronice ne pot deteriora sănătatea..