Sari la continut
10 idei de amenajare pentru spațiul de sub scările interioare - ACAJU

Acasă este spațiul unde liniștea și ordinea vrei să te îmbie exact de la intrarea pe ușă. Este locul unde vrei să te deconectezi după o zi grea, să te relaxezi alături de cei dragi, într-o atmosferă primitoare. Dar, ce faci dacă primul lucru pe care îl vezi după ce deschizi ușa este mormanul de încălțăminte care zace la intrare zile întregi, jucăriile copilului împrăștiate, obiectele cățelului sau bicicletele cu noroi? Parcă îți vine să faci cale întoarsă, nu-i așa? Te rugăm să aștepți, pentru că există o soluție senzațională care să te facă să intri cu zâmbetul pe buze de fiecare dată când vii acasă.

Când ne referim la amenajarea casei nu ne gândim doar la felul în care îmbinăm piesele într-o încăpere, trebuie să ne gândim și la eficiența de a folosi spațiile cu mobilier potrivit. Pentru că organizarea eficientă a lucrurilor din casă te va ajuta să regândești suprafața utilă a casei tale și să profiți la maximum de fiecare metru pătrat.

În funcție de cât de mare este spațiul de sub scara interioară, în funcție de cum este poziționată, de formă și dimensiunile ei, poți alege ceea ce vei face și vei adapta soluția potrivită, conform preferințelor tale bineînțeles. Iată deci ce poți face în spațiul liber de sub scara interioară, cu mobila potrivita:

 

  1. Cuier și banchetă pentru încălțat

Dacă scara este poziționată exact lângă ușa de la intrare, un lucru fantastic pe care îl poți face folosind spațiul de sub scară este să creezi o zonă de încălțat. O simplă banchetă de încălțat și un cuier te vor ajuta să menții ordinea, iar primul lucru pe care îl vei vedea când intri în casă vor fi aceste două piese și nu încălțămintea rătăcită. Poți transforma interiorul banchetei într-un dulap unde să depozitezi încălțămintea de care ai nevoie timp de o săptămână de exemplu.

 

  1. Spațiu de depozitare închis

Chiar dacă este vorba de o casă, în care fiecare membru are camera lui, există lucruri pe care efectiv nu știi unde să le depozitezi, așa cum este aspiratorul, mopul, bicicletele copiilor și alte obiecte pe care fie le folosești ocazional, fie pur și simplu nu le găsești un loc potrivit. Folosește-te de spațiul de sub scară pentru a crea un loc de depozitare multifuncțional. Decupează uși mari sau sertare asimetrice sub forma scării și puneți lucrurile în ordine!

 

  1. Spațiu pentru mașina de spălat rufe și uscător

O variantă excelentă care îți permite să te bucuri de mai mult spațiu în baie este transformarea zonei de sub scara interioară într-o mini-debara pentru mașina de spălat rufe, uscător și coșurile cu haine murdare. Spațiul economisit în baie îți permite să ai o cameră aerisită sau să plasezi în zona rămasă o etajeră sau un dulăpior pentru lumânări sau prosoape.

 

  1. Locul de sub scara interioară integrat în spațiul livingului

Știm că suntem obișnuiți să vedem holul ca un spațiu de depozitare unde ne atârnăm de obicei paltoanele groase și ne lăsăm încălțămintea. Însă, cu puțină imaginație sau chiar cu puțină inspirație poți transforma spațiul de sub scară într-un loc frumos și util, ca o continuare a living-ului. Dacă living-ul este deschis, iar scara interioară este poziționată cât de cât central, ce spui de câteva rafturi pe care să le folosești pentru depozitarea lucrurilor mici, de care ai nevoie mereu, precum cheile, telefonul sau portofelul pe care vrei să le găsești fără eforturi de fiecare dată când pleci?

 

  1. Birou

Cei mai mulți dintre noi ajung să nu folosească corespunzător camerele și astfel se trezesc în situația în care se sufocă în propriile dormitoare sau transformă camerele de zi în depozite de mobilier. Dacă vrei să ai parte de spații aerisite, care te invită la relaxare sau odihnă regândește spațiul de care dispui. Folosește inteligent spațiul de sub scara interioară și transformă-l într-un birou neconvențional.

  1. Bibliotecă

Dacă spațiul îți permite, iar scara este situată în centrul living-ului, înseamnă că zona liberă de sub ea are o vizibilitate mare și o poți transforma în obiectul central al amenajării: o bibliotecă pentru cărți. Ideea este să o compartimentezi eficient cu mobila, astfel încât să depozitezi cât mai multe volume.

  1. Mini-vinotecă

Vrei să-ți ții la loc de cinste sticlele de vin? Îți propunem să transformi spațiul de sub scara interioară într-o mini-vinotecă. Dacă spațiul este închis, este poziționat lângă un perete, nu are lumină și este mai rece decât în general, atunci condițiile sunt perfecte pentru a păstra un vin. Cu siguranță prietenii tăi vor aprecia acest mic colțișor social al casei tale.

  1. Loc de citit

Un loc atipic de citit, fără a fi deranjat de vânzoleala din casă, poate fi chiar spațiul de sub scară. Specific stilului minimalist scandinav, colțul tău de citit are nevoie doar de o saltea confortabilă și lumină bună.

  1. Căsuță pentru câine

O sugestie foarte practică de a folosi spațiul de sub scara interioară este să-i faci propria casă patrupedului tău. Adio jucării împrăștiate prin casă, adio lucruri roase sau pipi în canapea când nu sunteți acasă, adio păr împrăștiat peste tot atunci când aveți musafiri în vizită.

  1. Loc de joacă pentru copii

Această idee de amenajare va fi cu siguranță pe gustul copiilor care își doresc să exploreze fiecare colțișor al casei sau să găsească de fiecare dată o nouă ascunzătoare pentru jocul preferat. Dacă vrei să-i oferi copilului tău senzația de intimitate, de spațiu personal, poți face un mini-loc de joacă exact în spațiul liber de sub scară. O saltea pufoasă, câteva rafturi pentru cărți și jucării și o veioză luminoasă va face garantat acest colț locul preferat al micuțului tău.  

În fiecare casă există spații care nu sunt exploatate suficient, locuri pe care le ignorăm în ideea în care spațiul inițial pare suficient, însă cu trecerea timpului obiectele se înmulțesc, familia se mărește și casa se aglomerează văzând cu ochii. Gândește neconvențional, folosește-te de toate zonele disponibile și dă frâu liber imaginației in amplasarea de mobila! Doar așa vei da un suflu nou anumitor zone pe care le credeai nefolositoare.

Actualizat la 15 decembrie 2023 de Iulian Acatrinei 

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.

MAGAZINELE ACAJU

Poti vedea mobila in magazinele Acaju pentru idei pe stilul tau de viata. Vezi detalii.

MODALITATI DE PLATA

Poti plati cu cardul (debit, credit sau cumparaturi), in rate, ramburs la livrare, sau prin OP. Vezi detalii

GARANTIE SI SERVICE

Vezi perioada de garantie valabila pentru fiecare produs. Vezi detalii.

LIVRARE SI MONTAJ

Poti beneficia de o echipa profesionista care va livra si monta mobilierul. Vezi mai mult.

Telefon: 0311 300 290
Ai intrebari? Ne poti contacta si pe WhatsApp
Expediere in 24h la articolele in stoc
Plata Ramburs, Card pe Site sau Mobile Banking
Deschidere Colet 24H
Retur Gratuit Timp de 14 Zile
Restituirea Banilor a Doua Zi
Livram Acasa Catalog De Mostre Pentru Tapiterie Premium
Pana la 10 rate fara dobanda