7 motive pentru a alege o măsuță de cafea - ACAJU

Deși nu ocupă mult spațiu, o măsuță de cafea poate schimba total aspectul unui living, revitalizându-l și facându-l mai primitor. Mai mici, mai mari, pliabile, rotunde sau pătrate, măsuțele de cafea au pe lângă rolul util, și unul decorativ, iar alegerea lor corectă este foarte importantă. Sigur, înainte de toate măsuța de cafea living îndeplinește un scop practic, însă poate oferi și spațiul în care să creezi mici aranjamente cu stil, fie cu ajutorul unor cărți și reviste, a unui accent floral sau a altor elemente de decor precum lumânările. 

Cu atât mai mult cu cât alături de canapele și comode TV, măsuțele de cafea sunt componente de baza ale decorului completând acel storry-telling al living-ului, cu detalii concrete despre personalitatea ta. 

Iată 7 motive pentru care noi credem că o măsuță de cafea este esențială în orice casă:

 

  1. Măsuța de cafea are un rol decorativ important

 

Atunci când te-ai plictisit de design-ul livingului tău și vrei să schimbi ceva, dar nu ai vrea să aloci un buget prea mare și nici nu știi prea bine ce ai schimba, iar pernele sau planta de lângă fereastră nu ajung, cel mai simplu este să schimbi măsuța de cafea living. Un lucru mic, care nu ocupă mult spațiu, dar care oricând poate da un refresh și mai multă căldură aspectului livingului tău. 

Avand atât rol practic, cât și decorativ, măsuța de cafea nu trebuie privită doar ca fiind o piesă de mobilier care completează livingul. Dacă în livingul tău, măsuța de cafea living, este piesa principală, înainte de achiziție trebuie să iei în calcul mai multe aspecte: stilul, mărimea, materialul de fabricație, finisajul și, nu în ultimul rând, culoarea.

 

  1. Este ușor de folosit în alte zone din casă

 

Cel mai frecvent loc unde este amplasată o măsuță de cafea este zona din fața canapelei, însă există foarte multe alte zone unde măsuța de cafea este foarte utilă.

  • Holul este o altă zonă care poate avea nevoie de o masuță de cafea, simplă și utilă. Nu numai că te ajută să ai unde așeza și organiza diverse obiecte (chei, poșetă, pălărie etc), dar oferă spațiului un aer cald.
  • Zona pentru citit, poate fi un loc perfect pentru o masuță pentru cafea. Dacă ești o persoană dornică de o zonă de relaxare, un colț numai al tău unde poți așeza un fotoliu și o masuță de cafea și unde te poți delecta cu cărțile tale preferate.
  • Dacă spațiul îți permite, poți amenaja un spațiu cu multe plante chiar în balconul tău, spatiu unde te poți răsfăța la o ceașca de cafea sau un ceai fierbinte. Poți așeza un fotoliu, o masuță și câteva rafturi pentru cărți.

  1. Măsuța de cafea este utilă în orice living

 

Măsuța de cafea este o piesă de mobilier importantă în orice cameră de zi. Este locul pe care vei depozita revistele preferate, telecomanda, laptop-ul, telefonul sau, dacă obișnuiești să bei sau să mănânci ceva în timp ce te uiți la un film, farfuria sau paharul. Măsuța de cafea poate fi doar element decorativ fără să fie folosită propriu-zis, sau fiecare membru al familiei o utilizează în mod diferit: adulții pentru gustări și băuturi, copiii pentru desen și joacă, adolescenții ca sprijin de picioare când se uită la serialul preferat.

  • Pentru o familie cu copii, sunt preferabile măsuțele de cafea rezistente, care dispun de spațiu de depozitare suplimentar pentru jucării. La fel, dacă ai copii mici care aleargă prin sufragerie o masă de sticlă nu este o alegere potrivită. Alege un material care nu numai că se va potrivi cu mobilierul existent, dar va fi și adecvat modului în care vei folosi măsuța de cafea.
  • Dacă ai un animal de companie, ar fi bine să alegi o măsuță de cafea stabilă, pe care patrupedul să nu o poată răsturna. 
  • Dacă obișnuiești să iei masa în fața televizorului, este bine să alegi o măsuța de cafea living de dimensiuni mai mari și mai înaltă, care să îți ofere spațiu, fără să te incomodeze alte lucruri precum telecomanda, cărțile etc.
  • Dacă nu dispui de suficient spațiu, poți opta pentru seturi de măsuțe de cafea. Acestea au mărimi diferite, putând fi așezate una peste alta atunci când nu este nevoie de prea multe suprafețe libere.

 

  1. Poți folosi măsuța de cafea ca spațiu de depozitare

 

Principala utilitate a măsuței de cafea este de suport pentru tava de cafea, reviste, telecomenzi și vaze cu flori, nivelul de funcționalitate depinzând de modul în care vrei să o utilizezi. În vreme ce majoritatea meselor au o suprafață plană sprijinită pe patru picioare, există o mulțime de alte modele de măsuțe de lux, care vin la pachet cu numeroase funcții, precum rafturi, sertare sau compartimente suplimentare pentru a mări spațiul de depozitare.

  • Dacă îți dorești spațiu suplimentar de depozitare alege o masă de cafea cu rafturi și sertare. Aici îți vei putea depozita cărți, reviste, DVD-uri sau chiar telecomanda.
  • Pentru a da spațiului mai multă flexibilitate, gândește-te la varianta cu mai multe mese, iar dacă nu ai o sufragerie spațioasă, poți alege o măsuță de cafea prevăzută cu roți, care să poate fi deplasată ușor.
  • Dacă ești genul de persoana căreia îi plac oaspeții, o măsuță de cafea living extensibilă poate fi alegere potrivită pentru tine, deoarece atunci când aceasta nu este extinsă, nu va ocupa spațiu atât de mult ca o masă normală pentru oaspeți și o poți folosi extinsă doar atunci când este nevoie. 
  • Modelele moderne de mese de cafea includ scaune mascate în design-ul acestora. Scaunele mascate pot fi opțiuni foarte bune când este nevoie de câteva scaune în plus când oaspeții vin în vizită sau când nu ai spațiu de depozitare pentru alte scaune.

  1. O măsuță de cafea te îndeamnă la relaxare

 

După ce ți-ai ales canapeaua, este momentul să-ți completezi amenajarea cu o măsuță care să fie în ton și în echilibru cu stilul din cameră sau din contra, dorești ca măsuța de cafea living să “spargă” monotonia din cameră și cu ajutorul ei să creezi un contrast. Unul din cele mai importante criterii care influențează și motivează o măsuță de cafea living este stilul general al livingului și mai ales, al canapelei, cea mai importantă piesă de mobilier. Cele două piese ar trebui să se completeze reciproc, cu atât mai mult cu cât, de cele mai multe ori, canapeaua setează înălțimea măsuței, iar dimensiunea ideală a măsuței nu ar trebui să depășească două treimi din lungimea canapelei.

Materialul din care este făcută măsuța de cafea living contează pentru definirea stilului:

  • Cel mai versatil și ușor material de inserat în designul unei camere, lemnul este adesea folosit în construcția pieselor de mobilier. El poate să dea orice aspect camerei, de la vintage, la unul clasic sau chiar modern. Pentru stilul clasic sau vintage definitorie este măsuță rotundă cafea cu un picior.
  • Extrem de rezistente, măsuțele de cafea din metal cu un design avangardist și nonconformist, sunt o opțiune excelentă pentru un living modern, stil boho sau industrial.
  • Mesele din sticlă măresc spațiul vizual și crează impresia de spațiu prin transparență. Fiind atipică, o măsuță rotundă cafea din sticlă sau sticlă combinată cu metal sau lemn, poate deveni elementul cheie al designului dintr-un apartament. Se potrivește mai ales amenajărilor moderne sau minimaliste.
  • Pentru amenajările în stil rustic, exotic, măsuța de ratan este acel must have. Este o măsuță ușoară, simplu de depozitat și versatilă.
  • Măsuța de cafea, de tip cufăr poate fi amplasată atât într-un living contemporan, cât și într-unul vintage.
  • Măsuțele moderne din acrilic sunt ideale pentru persoanele ce caută simplitate, naturalețe și spațiu. Arată precum măsuțele de sticlă, cu mențiunea că sunt mai ușoare și nu se sparg la fel de periculos ca sticla. 

  1. Se găsesc modele pentru stilurile de design interior

 

Cele mai neobișnuite măsuțe atrag de fiecare data atenția. Forma încăperii, configurația mobilierului, spațiul disponibil și tipul canapelei sau colțarului au un rol definitoriu în alegerea unei măsuțe de cafea living. Din punct de vedere estetic, ne place să echilibrăm formele rotunde și pătrate într-un spațiu, deci dacă majoritatea pieselor de mobilier sunt pătrate, o măsuță rotundă de cafea adaugă echilibru. Alternativ, dacă aveți brațe curbate pe mobilă, o oglindă rotundă mare și mese laterale rotunde, o masă laterală pătrată sau dreptunghiulară funcționează frumos pentru a echilibra vizual.

Măsuțele de cafea moderne dreptunghiulare sau ovale funcționează foarte bine pentru camerele mici. Mesele fără colțuri ascuțite se potrivesc cel mai bine în familiile cu copii. Dacă ai un colțar în living, ține cont de tipul acestuia când alegi măsuța. Astfel, o măsuță de cafea rotundă sau pătrată se potrivește unui colțar cu laturile egale, pe când una dreptunghiulară sau ovală va arăta mai bine în combinație cu un colțar în forma de L.

 

  1. O măsuță de cafea devine punctul de atracție al unui living

 

Modul în care te hotărăști să decorezi măsuța de cafea cu aranjamente mai mult sau mai puțin speciale, va reflecta ceva din pasiunile și personalitatea ta sau a familiei tale, și astfel micuța masă de cafea din living va ieși din anonimat, devenind centrul de atracție al încăperii.

  • Sunt un loc potrivit pentru a expune obiecte dragi, așa cum sunt o ceașcă din porțelan cumparată dintr-un anticariat, un aparat foto vintage, micile decorațiuni primite cadou, cumpărate din vacanțe și călătorii sau fotografiile celor dragi.
  • Pentru un stil coffee table books autentic, alătură unui teanc cu cărți mari ilustrate, un teanc de reviste colorate, asigură-te că cele doua teancuri au înălțimi diferite.
  • Un efect decorativ chic îl poți obtine cu ajutorul unei tăvi frumos lucrate, din diverse metale (inox, argint, cupru etc), aliaje de metal sau din cele din lemn cu o lucrătură deosebită. Rolul lor va fi atât estetic dar și funcțional.
  • Decorurile simple gen bolurile din lemn pentru potpourri sau o vază transparentă umplută cu pietricele sau flori vor avea întotdeauna efectul de wow.

Măsuțele de cafea sunt elegante și moderne, dar și practice, fiind locul de relaxare unde îți bei cafeaua de dimineață sau îți primești musafirii seara. De aceea, putem spune că împreună cu canapeaua, o măsuță de cafea living are un rol important încurajând comunicarea și socializarea și aducând oamenii împreună.

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.