9 moduri de a depozita fructele în bucătărie - ACAJU

Fiecare dintre noi își dorește ordine și siguranță, mai ales în bucătărie, și în acest sens am dori ca fructele și legumele de sezon pe care le procurăm să-și păstreze prospețimea și beneficiile cât mai mult posibil. Nu trebui să le înghesuim pe toate în frigider, deoarece temperatura scăzută nu numai că distruge multe substanțe utile din acestea, dar accelerează procesele de descompunere ale produselor. În plus, multe tipuri de alimente nu ar trebui să coexiste. 

 

Designurile moderne și creativitatea fiecăruia fac posibilă rezolvarea cu succes și eficient a problemelor de depozitare, fără a încălca designul general al bucătăriei. Astfel putem depozita fructele și legumele corect asigurându-le o locația corectă, regimul corect de temperatură, ventilație sau etanșeitate. 

Ca să nu mai vorbim de faptul că fructele și legumele pot adăuga uneori propria lor notă unică în decorul bucătăriei atunci când sunt implementate într-un mod atractiv din punct de vedere vizual. Culorile strălucitoare ale fructelor și legumelor sunt minunate pentru a îmbunătăți aspectul general al bucătăriei tale, chiar dacă poate părea doar un lucru simplu de făcut. Dacă vrei să te joci îmbunătățind modalitățile de stocare, iată câteva idei pentru depozitarea fructelor în bucătărie.

Ca reguli generale pentru depozitarea în bucătărie, fructele ar trebui ținute în containere, în coșuri de răchită / ratan, sau în cutii de lemn. Motivul acestei depozitări este dat de faptul că acestea au dimensiuni compacte și condții de respirat prin pereți. Apoi poți ține cont și de aspectul estetic.

 

  1. Clasicele fructiere

 

Dacă nu ai multă imaginație, cel mai simplu și de efect mod de a depozita fructele în bucătărie este de folosi coșurile pentru fructe, așa numitele fructiere, pe care să le așezi strategic pe polițe, pe rafturi, pe masă, pe frigider, pe pervazul geamului... Aceste coșuri pot fi adevărate bijuterii decorative, pot avea diverse forme și pot fi din sticlă eventual colorată, din metal, din metal și bambus. 

Pot fi coșuri rotunde din sârmă cromată, cu design minimalist, potrivit mai multor stiluri de mobilier, care permit circularea aerului între fructe. Având o deschidere mare, aceste coșuri sunt potrivite pentru a fi umplute cu banane, mere, pere, rodii, portocale... Există modele de coșuri care pot avea și șiruri mai înguste de sârma, putând fi folosite și pentru fructe mai mici, caise, căpșuni, cireșe.

Există modele de coșuri care au un cârlig pentru agățarea bananelor sau a strugurilor de exemplu. Acestea se vor coace în poziția lor naturală fără să se strivească. Fructele vor rămâne proaspete mai mult timp și se vor coace fără să se veștejească dacă vor sta separat unele față de celelalte. Coșurile sunt, în general, sprijinite pe 3 picioare sferice cu bilă ce vor proteja mobila, evitând zgârierea acesteia.

 

  1. Ladă de depozitare pliabilă din lemn

 

Lăzile sunt una dintre cele mai versatile piese de decor pentru casă pe care le poți folosi, sunt funcționale și arată bine. Acest tip de stocare este ideal pentru că poate stoca lucruri cu dimensiuni mai mari și dar și lucruri care nu au nevoie de prea mult spațiu, plus că asigură condiții de stocare aerisite pentru fructe și legume. Dacă avem dulapurile de bucătărie cu picioare, le putem pune sub dulapuri.

 

  1. Bară cu etajere metalice

 

Marele avantaj al barei metalice este că se poate monta aproape oriunde. Poți alege această variantă, cu bara amplasată sub un dulap, pentru a valorifica la maximum spațiul dintre dulapul suspendat și blatul de lucru de jos. Dacă nu vrei să folosești simple cârlige de care să agăți plase mai mici cu fructe, poți monta pe bară câteva etajere metalice, unde să pui fructe, legume sau diferite accesorii de care ai nevoie în bucătărie.

  1. Poliţe pentru depozitare suspendată

 

Rafturile suspendate, coșurile și alte recipiente pentru fructe sau legume sunt una dintre cele mai bune modalități de a economisi spațiu și de a oferi bucătăriei dvs. un aer rustic. Pot fi agățate deasupra sau lângă blatul de lucru pentru o experiență de gătit mult mai convenabilă. Dacă adaugi câteva polițe pe perete în bucătărie economisești spaţiu în corpuri și păstrezi lucrurile mereu la îndemână. Poliţele deschise oferă oportunități multiple de depozitare în timp ce îţi permit, de asemenea, să decorezi bucătăria. Cutiile, coşurile şi recipientele te ajută să păstrezi lucrurile organizate în bucătărie și vor crea un aspect plăcut în bucătărie. Cu o cutie sau un coş frumos, poți păstra fructe precum lămâile sau alte ingrediente precum ceapa sau usturoiul.

 

  1. Coșul cu fructe agățat

 

Depozitarea fructelor și legumelor nu trebuie să arate liniar și asemănător unei cutii. Uneori, modul tău de stocare poate deveni centrul atenției, iar unul sau mai multe coșuri sau plase agățate / atârnate sunt un mod distractiv și inovator de a păstra fructele fără a ocupa mult spațiu. Este o suspensie practică care poate fi și pe mai multe niveluri. Vei avea mai mult spațiu pentru a lucra în interiorul bucătăriei tale și vei păstra fructele proaspete, fructele aerisindu-se astfel, natural. Ca să numai vorbim de impactul vizual al fructelor colorate.

 

  1. Coșuri din răchită

 

Bine ventilate, dar protejate de lumină, coșurile din răchită / ratan sunt ideale pentru depozitarea majorității fructelor. Coșurile de răchită fabricate din material natural sunt considerate ideale, deoarece „respiră” și nu au găuri mari (precum cele din sârmă), ceea ce ajută la menținerea bucătăriei curate. 

Coșurile scoase pot fi ascunse în spatele ușilor dulapului sau așezate separat agățate pe un panou, alcătuind o piesă de mobilier specială. Adesea, coșurile extrase de diferite dimensiuni sunt instalate în interiorul meselor sau piedestalelor, inclusiv în cele de colț. În astfel de modele, datorită numeroaselor găuri, condițiile optime pentru multe legume și fructe sunt asigurate pentru depozitare pe termen lung. Dar este important să ai mai multe astfel de dispozitive pentru a împărți fructele și rădăcinile după tip

  1. Etajeră / cărucior cu roți 

 

Realizat din plastic, cu structură metalică și suprafață antiaderentă căruciorul / etajera este comod și util pentru că este o piesă compactă, are spațiu și portabilitate. Este ușor de curățat, poate avea și mai multe rafturi de depozitare, este durabil. Prevăzut cu coșuri sau cu rafturi, este ideal în orice bucătărie de mici dimensiuni. În cele cu cosuri poți pune la vedere fructele mai perisabile, de sezon (struguri, nectarine sau piersici), precum și cele confiate.

 

  1. Sertare din plase metalice pentru legume și fructe

 

Sertarele încorporate montate pe șină sunt o parte esențială a aproape oricărui sistem de depozitare a legumelor din bucătărie. Sunt confortabile, spațioase și funcționale. Datorită ghidajelor cu role, aceste sertare alunecă aproape silențios, fără a necesita mult efort, și oferă acces rapid la produsele necesare gătitului.

Sertarele din plasă metalică sunt un alt mod convenabil și funcțional pentru depozitarea alimentelor. Pot fi de diferite modele, pur și simplu instalate în caneluri în pereții dulapului din spatele unei uși comune sau mutând câte un sertar pe rând pe un mecanism cu role. Recipientele simple au de obicei un panou frontal din lemn. Astfel de modele sunt durabile și foarte practice, sunt ușor de curățat. Dar este mai bine să depozitați aici fructe mari.

Plasele metalice au același principiu ca și coșurile din răchită, asigurând circulația necesară a aerului și împiedicând prinderea umezelii. Condițiile pentru conservarea multor fructe sunt optime în ele, dar trebuie așezate corect. Pentru fructe sunt potrivite plasele mici suspendate, care pot fi atârnate în bucătărie sau ascunse în interiorul dulapurilor. 

 

  1. Containere de plastic

 

Containerele încorporate se găsesc în aproape fiecare sistem de depozitare din bucătărie și sunt amplasate în interiorul sertarelor încorporate. Fructele mici pot fi depozitate în astfel de recipiente, supuse pereților etanși și îndepărtării fructelor stricate. Dar cel mai bine este să așezi aici nuci, fructe uscate, cereale.

Depozitați produsele vegetale proaspete în recipiente încorporate numai dacă sertarul face parte dintr-un sistem special de bucătărie care are răcire și ventilație.

Într-o bucătărie, mai ales în cazul spațiilor limitate, spațiul de depozitare este întotdeauna esențial. Mai mult, faptul că printr-o organizare bună poți să ai toate ingredientele la îndemână, poate face gătitul mult mai ușor și ar trebui să existe în orice bucătărie. Creează o bucătărie cu soluții de depozitare personalizate, cu șine, cârlige, recipiente și polițe care fac totul mai ușor de luat, dar sunt și expresii ale stilului tău.

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.