Tipuri de oglinzi: cum le folosești în decorul casei - ACAJU

În designul interior, oglinda a căpătat din nou proprietăţi magice, inteligent folosită ea putând crea senzația de spațiu și lumină acolo unde acestea nu există. Indiferent de locul în care sunt montate, oglinzile creează o imagine în continuă schimbare și un interesant punct de atracție, prin reflectarea luminii naturale și a celei artificiale. Oglinzile se încadrează perfect în rame de tot felul și se pot armoniza cu restul pieselor de mobilier, transformând interiorul căminului într-unul cald și plin de farmec.

 

Tipuri de oglinzi decorative

 

După modul de folosire și după domeniul de aplicare oglinzile pot fi oglinzi personale de îngrijire, oglinzi de siguranță rutieră, oglinzi medicale, oglinzi de semnalizare, oglinzi pentru televizoare și proiectoare, oglinzi de energie solară, oglinzi științifice, oglinzi de distribuție a luminii, oglinzi de sticlă de arhitectură acoperite cu suprafețe reflectorizante, oglinzi de divertisment, oglinzi de artă și oglinzi decorative

 

Oglinzile decorative sunt accente versatile de stil pentru orice încăpere dintr-o casă. O oglindă decor de dimensiuni mai mari, așezată pe un perete gol, poate fi punctul de interes de care camera ta are nevoie, iar mai multe oglinzi de dimensiuni diferite, grupate împreună, pot crea un colaj interesant și inspira creativitate.

Niște oglinzi decorative pot face o încăpere să pară mai mare, pot ocupa un spațiu gol de pe perete, pot lumina un spațiu întunecat, pot fi asociate cu diverse tablouri sau poze, pot da un aer dramatic unei încăperi și te pot ajuta să-ți observi ținuta în fiecare zi.

 

  • Oglinda cu accente clasice - Este oglinda decor cu finisaj auriu și patină antică care oferă un aspect sofisticat unei încăperi. Folosită ca accesoriu central, se potrivește foarte bine într-un decor tradițional. Pentru un aspect îndrăzneț o poți așeza în zona de dining deasupra unei comode, deasupra canapelei sau deasupra patului. Nu vei mai avea nevoie de alte obiecte decorative, oglinda își va face singură treaba.
  • Oglinda simplă - Una dintre cele mai des întâlnite tipuri de oglinzi decorative este cea simplă. Este alegerea perfectă atunci când nu dorești ca oglinda să devină un decor vedetă sau dacă aceasta este așezată într-o încăpere încărcată cu decorațiuni complementare. Încadrată în ramă simplă sau fără, acest tip de oglindă are mărimi și forme variate, iar locul cel mai potrivit pentru a fi așezată este baia.
  • Oglinda circulară - Fie mari sau mici, simple sau cu ornamente, oglinzile rotunde sau ovale sunt punctul de atracție al oricărui spațiu. O astfel de oglindă decor poate crea un aspect bine echilibrat atunci când se află în contrast cu unghiurile ascuțite ale unui piese de mobilă, o comodă, o masă pătrată sau dreptunghiulară, sau un șemineu... Se potrivește foarte bine la intrarea în casă datorită formei sale care va accentua designul casei.
  • Oglinda modernă - Stilul acestor oglinzi decorative pune mai mult accentul pe design decât pe latura funcțională a acestor decorațiuni. În funcție de preferințele voastre și de stilul locuinței, acest tip de oglindă oferă posibilitatea de a tejuca și de a fi puțin excentrici. Formele deosebite ale ramelor sau bucățile de oglindă decor plasate asimetric vor fi, cu siguranță, foarte apreciate. Se potrivesc în orice decor modern, într-un living sau dormitor cu accente minimaliste.

  • Oglinda de podea - Această categorie include oglinzi decorative cu un mecanism pivotant, care trebuie să aibă un cadru. Pentru astfel de produse va fi nevoie de un spațiu mare și de un loc bine luminat. În funcție de buget, poți încadra oglinzile într-un cadru sculptat de lemn natural, acestea devenind piese de decor vedetă. Dacă vrei să alegi oglinzi de podea cu rama din metal, trebuie să știi că acestea adaugă un plus de eleganță și sunt un element sofisticat. Finisajele metalice variază de la nuanțe de argintiu, auriu sau bronz și sunt disponibile în diverse stiluri și forme, de la cele minimaliste și până la cele moderne sau ornamentale. Cadrul oglinzii poate face o adevărată operă de artă din obiectul obișnuit al vieții de zi cu zi.
  • Oglinda încorporată – Există tipuri de oglinzi decorative încorporate în perete, opțiune deosebit de logică și ergonomică sau oglinzi încorporate în mobilier. În acest caz, mobilierul localizat corespunzător, cu suprafața reflectorizantă integrată, reflectă fluxul luminos artificial sau natural, oferind astfel lumii o lumină suplimentară și o ușoară vizibilitate.
  • Oglinda iluminată - Oglinda decor cu dispozitive de iluminat încorporate este un detaliu creativ și original în interior. Dispozitivele de iluminat (becuri cu incandescență, lămpi fluorescente, lămpi cu halogen, varietăți LED) vor transforma aspectul camerei și vor diversifica designul, ele pot funcționa separat de iluminatul de bază, contribuind la crearea unei atmosfere romantice sau chiar intime. Modelele moderne sunt adesea echipate cu dispozitive suplimentare, cum ar fi un monitor sau un telefon încorporat.

 

Cum integrezi oglinzile decorative în interiorul casei

 

Alegerea oglinzilor depinde de preferințele noastre, de rolul pe care dorim să-l aibă acestea în decorul casei, de locul unde vrem să le amplasăm. Înrămată sau simplă, decorată cu diverse elemente pe suprafața ei sau dispusă pe ramă, pătrată, rotundă, ovală sau hexagonală, cu marginile ondulate sau ciobite, orice tip de oglindă decor poate fi amplasată în orice colț al casei. Se poate potrivi oricărui stil decorativ, de la cel romantic la cel high-tech și va reflecta stilul camerei în care este așezată.

 

  • Oglinda în baie
  •  

    În baie, oglinda va fi mare și în general poziționată deasupra chiuvetei. Trebuie să ții cont, în primul rând, de aspectul funcțional și să îți îndrepți atenția către o oglindă decor cu un raft în partea de jos sau cu un dulap în lateral, pentru a beneficia de utilitatea spațiilor de depozitare. Există și alte opțiuni pentru baie, precum o oglindă decorativă cu rama patinată, care să se asorteze cu bateria chiuvetei sau cu alte detalii din baia ta.

    Dacă baia este mică, poți pune oglinzi decorative pe toți pereții liberi. Acestea vor reflecta lumina în baie și vor crea senzația că este mai spațioasă. De asemenea, poți pune oglindă și pe ușa de la baie. Simbolic, o oglindă amplasată pe ușa de la baie face ca această cameră să "dispara" din decor. Poți să adaugi oglinzi care măresc, aplicate lângă oglinda normală sau dacă ai mai mult spațiu, prinde o oglindă mobilă de un braț extensibil, astfel încât să îți poți studia și spatele.

     

     

  • Oglinda în hol
  •  

    Holul este, de obicei, o cameră întunecată, chiar și atunci când luminile sunt aprinse. De aceea, este necesar să agăți oglinzi decorative de-a lungul peretelui, pentru a răspândi lumina în cele mai ascunse colțuri ale acestuia. Poți să amplasezi o oglindă decor cu dimensiuni mai mari lângă ușa de la intrare în locuință, pentru a da impresia de mai mult spațiu. Oglinda așezată în hol poate avea o ramă cu detalii deosebite, având în vedere ca în această parte a casei nu există multe obiecte de decor de obicei. Așadar, oglinda poate fi folosită în hol atât în scop practic, cât și ca centru de interes. 

  • Oglinda în living
  •  

    Oglinzile dau senzația de spațiu și luminează orice interior, iar în plus în living ele trebuie să se integreze stilului acestuia. Efectul va fi al unui living rafinat și special. O oglindă corect amplasată condimentează orice ambient. Dacă oglinzile acoperă un perete întreg, efectul din living va fi unul pozitiv, pentru că reflectă locul în care își petrec timpul și se simt bine toți membrii familiei. Practic, este vorba de dublarea unei energii pozitive și de crearea impresiei de lărgire a unui loc în care te simți bine, un loc încărcat cu energie pozitivă. 

     

    Uneori, o oglindă decor antichizată este tot ceea ce lipsește unui living, pentru a oferi o imagine rafinată. Cel mai bine ar fi să o plasezi în spatele canapelei pentru o vedere de ansamblu. Oglinzile antichizate vor aduce pe lângă reflexia obișnuită, un aer și puțin din eleganța vremurilor apuse.

     

    Pentru a crea un spațiu virtual mai mare în bibliotecă, aplică oglinzi pe fundul rafturilor cu cărți pentru a oferi profunzime, efect pe care îl poate avea și o vitrină living cu uși de sticlă care are spatele căptușit cu oglinzi. 

    Mai mult, în living poți folosi oglinzile pe post de tablouri. Alege rame deosebite și amplasează-le de-a lungul peretelui din fața intrării pentru a crea un efect de spațialitate. Te poți juca cum dorești cu diferitele forme geometrice ale oglinzii pe suprafața unui perete întreg, plasând alternativ, pe același perete, o oglindă lungă, alta mai îngustă, obținând o imagine fragmentată, foarte originală.

     

  • Oglinda în dormitor
  • Oglinda pentru dormitor poate oferi încăperii un efect deosebit dacă alegi un stil care să completeze creativ mobila pe care o ai în cameră. Alege oglinzi decorative în diverse forme și cu rame diferite, care puse împreună pe același perete să creeze decorul perfect din dormitorul tău. Specialiștii în arta Feng Shui ne sfătuiesc să nu avem oglinzi în dormitor și asta pentru că ele pot avea un impact negativ asupra vieții de cuplu. Dacă nu poți renunța la ele, încearcă să nu le poziționezi în fața patului sau poți fixa oglinzi pe ușile de la șifonier. Astfel acestea nu vor fi vizibile, însă îți vor fi de mare ajutor atunci când te îmbraci. O altă soluție practică ar fi o oglindă pe interiorul ușii de la intrarea în cameră.

    Adauga un comentariu

    Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.