Amenajează inteligent: Mese extensibile pentru spații aerisite! - ACAJU

Una din problemele care apar în decorarea celor mai multe case este limitarea spațiului și de multe ori trebuie să renunți la obiecte de mobilier care, în mod normal, ar trebui să existe. Unul din primele obiecte care „dispar” din schemă este masa de sufragerie. Lucru motivat și de viața de zi cu zi, în care toți suntem prea ocupați și în consecință grăbiți, luăm masa în oraș sau la serviciu și rareori membrii unei familii se mai adună seara în jurul mesei.  

 

Mobilierul de dining este mai mult decât necesar, din păcate, multe locuințe nu îți oferă prea multe șanse de a amenaja o zona separată pentru servit masa. Chiar și în casele cu mai multe camere, masa de sufragerie a fost înlocuită cu o zonă de lounge, unde familia sau musafirii pot lua masa stând în fața televizorului.

Totuși, chiar dacă cinele solemne de altădată sunt de domeniul poveștilor iar celebra masa de sufragerie a scăzut în popularitate, fiecare încercăm să găsim soluții mai relaxate pentru a ne bucura să luăm masa în familie sau la diferite ocazii, împreună cu prietenii și rudele.

Amenajările interioare moderne - open space bucătărie cu living sau pur și simplu zona de dining din living – au rezolvat elegant problema spațiului conturând o zonă de dining, o masă cu scaune care stau în permanență acolo.

Există însă soluții alternative la clasicul dinnig și pentru spațiile mici, fără să aglomerăm locul cu o mobilă care oricum nu s-ar încadra bine într-un ambient limitat. Cu puțină imaginație, fiecare poate să-și amenajeze un mic colțisor în casă, elegant și confortabil pentru a savura un mic dejun, prânzul sau cina.

Un living – sufragerie, de dimensiuni mai modeste poate fi gestionat ca un living normal cu o zonă în care există eventual un dulap – comodă și o masa extensibila, care să includă și scaunele, folosită ca un simplu dulap, cu design plăcut. În momentul în care trebuie să sărbătoriți cu invitații voștri, zona de relaxare se poate restrânge, iar zona sufrageriei reamenajată.

Mobilierul flexibil, pliant, este soluția limitării date de spațiile mici, cea care poate să faciliteze organizarea modulară și funcțională a apartamentului și să păstreze impresia unui spațiu aerisit. Mobilierul multifuncțional este o soluție perfectă pentru spațiile mici iar masa extensibila are tendinţa de a deveni piesa centrală a oricărei încăperi, datorită modurilor variate în care se poate folosi.

Folosind o masă extensibilă vei putea amenaja inteligent și vei economisi spațiu

  • Mese extensibile îmbină utilul cu plăcutul, oferă suficient spațiu pentru un număr variat de persoane și nu ocupă mult loc, atunci când nu ai nevoie de o masă atât de mare. Deşi volumul său este mic, utilizările sunt multiple, iar dacă îi adăugăm şi scaunele potrivite, poate varia de la măsuţă de cafea până la o masă de sufragerie.
  • Masa extensibila are caracteristica de a-și înjumătăți dimensiunile atunci când este închisă. Feroneria pentru mesele extensibile trebuie să fie una de calitate, pentru a rezista închiderilor și deschiderilor repetate. În plus, îmbinările nu trebuie să fie evidente, lucru pe care îl rezolvă accesoriile discrete pentru extensii de mese.
  • În general, astfel de mese sunt dotate fie cu „aripi ” pe părti, fie se împart în două jumătăți și primesc o parte în mijloc, însă, există și măsuțe extensibile care își pot modifica înălțimea. În felul acesta, dintr-o măsuță joasă de cafea, puteți face o masă suficient de mare pentru a putea servi masa. O altă variantă, potrivită pentru persoanele care se mută des, sunt mesele cu picioare detașabile.
  • Poziționarea mesei se poate face în prelungirea camerei de zi, ori a bucătăriei, sau chiar în aceeași încăpere cu living-ul, delimitându-l, de exemplu, prin altă culoare a pereților. Tendințele actuale așează zona de dining lângă bucătărie, de cele mai multe ori, spațiul fiind comun.

Fie că ai un loc special pentru luat masa, fie că vrei să așezi masa în living sau în bucătărie, o masă extensibilă bine aleasă poate deveni o vedetă pentru livingul tău, mai ales dacă reușești să o integrezi în designul camerei. Alege să fie pe stilul casei tale, minimalistă, clasică, modernă sau vintage!

  • Mesele ovale sunt o variantă cu colțuri rotunjite a meselor dreptunghiulare. Se potrivesc în sufragerii spațioase, însă spre deosebire de mesele dreptunghiulare, acestea imprimă o atmosfera mai relaxată și mai puțin formală. Masa extensibilă Europa, de culoare albă, este potrivită oricărei sufragerii moderne sau minimaliste. Pentru stilul clasic, tradițional Masa ovală extensibilă aduce lux și rafinament spațiului în care va fi amplasată.
  • Mesele rotunde se potrivesc bine într-o sufragerie de dimensiuni mai reduse, atmosfera creată fiind una caldă, prietenoasă și confortabilă. Mai mult, mesele rotunde sunt ideale pentru jocurile de masă sau de cărți pentru că facilitează accesul la piesele de joc. Dezavantajele, mai ales dacă masa are un singur piedestal, vin din faptul că își pot pierde cu ușurință echilibrul. Masa extensibilă Margo,  cu un design clasic rafinat, poate completa inspirat o sufragerie sau o cameră de zi în același stil. Datorită materialelor din care este confecționată este foarte stabilă și rezistentă.
  • Mesele dreptunghiulare sunt potrivite pentru sufrageriile mai lungi și înguste, fiind ideale meselor cu numeroși invitați. Sunt cele mai populare forme de masă, reprezentând masa perfectă pentru dinningul oricărei familii, având atât atribute estetice cât și funcționale. Pentru a amenaja un living elegant și confortabil Masa extensibilă Bawaria, cu picioare elegante din lemn natural de fag, cu sculpturi, este perfectă și va putea oferi loc pentru toți membrii familiei. Sau puteți alege pentru un stil minimalist, o masă cu design unic și foarte modern, stabilă și rezistentă, Masa Savino.  Cei care optează pentru un stil clasic, pot alege eleganta Masa extensibilă Orland.

Ne dorim un decor de bun gust și o ambianță plăcută, însă vrem totodată să avem și suficient spațiu pentru mobilier și pentru alte accesorii de interior. Spațiile mici pot avea aceeași funcționalitate ca și cele mari, pot fi la fel de confortabile și pot să arate chiar mai bine. Cea mai bună soluție pentru ca ambientul tău să rămână aerisit și confortabil este investiția într-un mobilier multifuncțional, de data aceasta într-o masă extensibilă.

Actualizat la data de 06 mai 2023

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.