Sari la continut
Canapea pentru birou: 7 criterii de selecție pentru o alegere inspirată - ACAJU

Mobilierul de birou potrivit poate avea un impact semnificativ asupra vieții angajaților. Alegerea mobilierului de birou care este atât ergonomic, cât și confortabil poate avea un impact major asupra unei stări de spirit pozitive a angajaților, precum și asupra productivității acestora. Noua tendință în proiectarea biroului cu design colaborativ se sprijină pe oameni, ceea ce face ca spațiile să se potrivească mai bine tipului de muncă pe care oamenii îl fac de fapt în fiecare zi.

 

O canapea birou este o piesă de mobilier foarte importantă, la a cărei alegere trebuie să fii la fel de atent când alegi mobila pentru birouri a companiei ca și la alegerea meselelor de lucru, scaunelor sau dulapurilor de depozitare. O canapea birou este o cerință de bază a fiecărui birou. Ea este utilizată în diferite scopuri la locul de muncă, e folosită pentru zona de așteptare, la recepție, pentru sala de sedințe, pentru birouri sau pentru zona de relaxare a companiei. Multe companii păstrează la intrare o asemenea canapea pentru îmbunătățirea imaginii la contactul cu compania. Dar astfel devine foarte dificil să alegi o canapea birou ținând seama de câte scopuri trebuie să servească.

 

Care sunt criteriile generale după care alegem mobila de la birou

 

Alegerea unui mobilier pentru amenajarea birourilor companiei trebuie să ofere cât mai mult confort, ceea ce provine dintr-o ergonomie sporită și care trebuie să fie specific activității pentru care este ales, având un grad ridicat de specificitate. De asemenea trebuie să aibă o mărime care să-l integreze bine în ambient, fără a da impresia de înghesuit.

 

  • Trebuie aleasă o mobilă funcțională și care să ofere elementele de bază de care este nevoie. Nu trebuie să fie o mobilă elegantă și nici foarte mare. Alegeți mobilierul pe care îl puteți folosi în birou chiar dacă nu este în întregime potrivit modelului ideal.
  • Alegeți mobilierul de stil adecvat, care să reflecte tipul de afacere pe care o face compania. Pentru cei din conducere alegeți mobilier de lux și elegant.
  • Alegeți scaunul de birou ideal pentru înălțime și greutate, eventual faceți o medie acoperitoare, dar și în funcție de înălțimea biroului. Scaunul trebuie să fie confortabil și să permită să fie reglat corespunzător. Culoarea ar fi de preferat să se potrivească cu mobilierul de birou.
  • Măsurați spațiul de birou pentru a nu avea surpriza că nu intră, nu se aliniază corect și că asigură confortul necesar. Spațiul din jurul scaunului trebuie să fie suficient pentru a-i permite mișcarea.
  • Spațiul de stocare aferent biroului trebuie să fie suficient, el putând veni sub formă de bibliotecă, dulapuri de dosare sau mese laterale. Înainte de a vă decide asupra opțiunilor de stocare suplimentare, luați în considerare cât spațiu suplimentar aveți și cât rămâne pentru căile de acces. Nu renunțați la spațiu pentru a crea spații de depozitare, nu aveți nevoie de obstacole suplimentare.
  • Planifică spațiul estimând care vor fi nevoile viitoare, achiziționarea unui birou mai mare se poate dovedi mai scumpă ulterior.

Ce fel de canapea pentru birou trebuie să căutăm

 

Canapeaua pe care o vom achiziționa pentru birou este un lucru cu nenumărate opțiuni și pentru ca să ne fie mai ușor trebuie să definim foarte exact care sunt cerințele la care trebuie să răspundă.

 

  1. Tipul canapelei 

 

O canapea birou este o canapea fixă, pentru că nu este nevoie să doarmă nimeni în ea și în consecință nu este nevoie să fie extensibilă. În același timp spațiul de depozitare este foarte important la birou, dar pentru ceea ce servește această canapea, nu este deloc necesar să aibe spațiu de depozitare încorporat.

 

  1. Mărimea canapelei contează

 

Pentru un spațiu mare se poate alege o canapea mare pentru a suplini spațiul gol, dar o canapea birou nu trebuie să facă așa ceva, ea trebuie să fie o canapea confortabilă, dar nu trebuie să fie foarte mare pentru că nu este nevoie să stea foarte multe persoane pe ea în același timp. Într-un spațiu larg în loc de o canapea fixă mare este mai convenabil să punem două mai mici sau chiar fotolii. O canapea birou ideală este o canapea fixă 2 locuri. Alege canapeaua în funcție de scaune, măsuța de cafea și celelalte piese de mobilier, astfel încât să lași spațiu și pentru ele, dar și între ele. Centrează canapeaua în mijlocul camerei și focusează-te asupra acesteia, adaugând în jur și celelalte elemente.

  1. Modelul canapelei pentru birou

Există o gamă largă de canapele disponibile pentru birou pe piață. Toate canapelele sunt disponibile pentru diferite scopuri și au o calitate diferită. Primul lucru este să aveți mai întâi confortul, deoarece vă va ajuta și la creșterea productivității și eficacității muncii. Sunt canapele Cube Sitting, pentru zonă de așteptare, Break Out, pentru birouri sau moderne. Toate cele menționate mai sus sunt modele diferite de canapele disponibile pentru locul de muncă. Trebuie să aveți în vedere să cumpărați întotdeauna un mobilier sau o canapea cu garanția pe termen lung.

 

 

  1. Durabilitatea canapelei

 

Este foarte important să alegeți cea mai bună canapea birou, care să aibă o durabilitate foarte bună, care să facă biroul să arate bine, pentru obținerea unui mediu de muncă pozitiv. Este nevoie să aveți o canapea birou care să creeze un birou eficient, care să arate spațios și cu un design plăcut.

 

  1. Orientarea în spațiu 

 

Este foarte important ce orientare în spațiu are canapeaua și care este zona în care se urmărește să fie folosită. O variantă este așezarea în fața biroului, între ea și alte două fotolii pentru musafiri existând o masuță de cafea. Pentru o zonă de relaxare măsuța de cafea poate separa chiar două canapele fixe 2 locuri. Pentru zona de așteptare orientarea canapelei depinde de topografia locului și de aranjarea restului de mobilier.

 

  1. Îmbinarea perfectă a canapelei cu stilul biroului

 

O canapea birou poate sta perfect în fața biroului, chiar dacă stă cu fața sau cu spatele la el. Între canapea și cele două fotolii va exista întotdeauna o măsuță de cafea. Tot acest aranjament nu depinde de forma și mărimea camerei.

 

  1. Tapițerie sau piele?

 

Aspectul estetic este esențial. O canapea elegantă și la modă adaugă decor la locul de muncă. Este foarte bine să aveți o canapea ecologică și reciclabilă. Depinde de restul mobilierului, poate pielea ecologică este mai convenabilă pentru o canapea birou a celor din conducere. Pentru canapelele din zona de relaxare tapițeria textilă este mai comodă și mai plăcută. Este de preferat să fie alese culori purtabile, în nuanțe mai deschise pentru a îmbunătăți confortul încăperii sau printuri în culori neutre.

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.

MAGAZINELE ACAJU

Poti vedea mobila in magazinele Acaju pentru idei pe stilul tau de viata. Vezi detalii.

MODALITATI DE PLATA

Poti plati cu cardul (debit, credit sau cumparaturi), in rate, ramburs la livrare, sau prin OP. Vezi detalii

GARANTIE SI SERVICE

Vezi perioada de garantie valabila pentru fiecare produs. Vezi detalii.

LIVRARE SI MONTAJ

Poti beneficia de o echipa profesionista care va livra si monta mobilierul. Vezi mai mult.

Telefon: 0311 300 290
Ai intrebari? Ne poti contacta si pe WhatsApp
Poti plati fara card in 4 rate fara dobanda la comenzi sub 2000 de lei si pana la 60 de rate la comenzi peste 2000 de lei prin TBI Bank, cu aprobare 100% online
Poti plati in 10 rate fara dobanda cu card Raiffeisen, Transilvania, First Bank, Garanti sau Alpha Bank
Expediere in 24h la articolele in stoc
Plata Ramburs, Card pe Site sau Mobile Banking
Deschidere Colet 24H
14 Zile Drept de Retur Din Orice Motiv
Restituirea Banilor a Doua Zi
Livram Acasa Catalog De Mostre Pentru Tapiterie Premium