Cele mai importante 7 electrocasnice dintr-o bucătărie modernă - ACAJU

Întotdeauna sunt multe idei despre cum să amenajăm o bucătărie modernă. Există o mulțime de surse de informare despre cum să găsim idei de amenajări, decorațiuni, culorile anului și tendințele curente. O bucătărie modernă e locul în care îți petreci destul de mult timp, de aceea îți dorești să ai un spațiu care arată bine și totodată îți oferă confort. Acest spațiu nu trebuie să fie doar frumos amenajat, ci și bine echipat cu electrocasnice de calitate, ce vor contribui cu siguranță la starea de bine, ce vor face activitatea de zi cu zi mai ușoară și mai plăcută, când gătești pentru cei dragi, savurezi cafeaua preferată sau chiar organizezi cine pentru prieteni.

Alege electrocasnice în funcție de stilul bucătăriei

Este foarte important să pornești de le stilul pe care îl dorești, atât din punct de vedere cromatic, cât și ca aspect general. În funcție de necesități și de spațiul disponibil, alege electrocasnice bucătărie împreună cu alegerea mobilei. Trebuie doar să știi de ce electrocasnice bucătărie ai nevoie, ce dimensiuni trebuie să aibă, ce poziție în spațiul bucătăriei ocupă, și, foarte important, să se încadreze în același stil cu mobilierul.

  • Dacă ai o mobilă de bucătărie în stil clasic sau cu accente vintage, alege electrocasnice bucătărie în nuanțe de ivoriu sau negru mat, cu detalii retro și mânere cu finisaj auriu sau argintiu.
  • Dacă preferi genul minimalist, poți alege electrocasnice bucătărie, acestea sunt caracterizate de un design elegant, simplu, cu linii drepte, de la aspectul general până la butoane.
  • Unui aranjament în stil eclectic sau chiar industrial i se vor potrivitculori tari pentru electrocasnice bucătărie, roșu, maro sau galben, și cu forme ușor rotunjite.

 

 

Optimizează spațiul disponibil al bucătăriei

 

Optimizarea spațiului din bucătărie înseamnă o mobilă de bucătărie modernă, cu dulapuri bine compartimentate, în care vesela și toate celelalte obiecte folosite în bucătărie sunt ergonomic aranjate. Este bine ca zona de lucru să aibă distanțe potrivite pentru a te mișca ușor și comod. Încearcă să folosești tehnologie și materiale de calitate, simplu de întreținut, astfel încât să nu pierzi prea mult timp când este vorba de curățenie.

 

Optează pentru electrocasnice de ultimă generație

 

Atunci când investești în electrocasnice bucătărie trebuie să iei în calcul faptul că acestea vor fi piesele centrale ale bucătăriei și vor trebui folosite un timp, până se vor deprecia moral. Trebuie să fie de ultimă generație pentru că sunt aliații de care ai nevoie și care îți vor aduce plăcerea de a găti. Care prin designul modern și funcțional, adaptat stilului tău de viață, și prin tehnologie inovativă, îți vor permite să realizezi mult mai ușor și mai bine activitățile specifice.

 

 

Electrocasnicele ce nu trebuie să lipsească dintr-o bucătărie modernă

 

  1. Aparatele frigorifice sunt electrocasnice bucătărie foarte necesare pentru a putea depozita alimentele un timp îndelungat. În funcție de nevoi și de spațiul disponibil se vor alege una sau două dintre aceste electrocasnice bucătărie. Frigiderul este necesar pentru a putea depozita alimentele în siguranță și de a le păstra proaspete și bune de consum timp îndelungat. El este poate cel mai comun aparat frigorific, folosit atât incorporabil cât și neincorporabil, și de diferite capacități, de la zeci la sute de litri.

 

Lada frigorifică sau congelatorul este un alt aparat frigorific folosit de o familie numeroasă, poate ai copii sau locuiești cu părinții încă, e de bun augur să ai un astfel de aparat electrocasnic pentru a nu supraaglomera congelatorul frigiderului sau a combinei frigorifice. Încap multe alimente, poți congela de la legume și fructe până la brânzeturi și diferite tipuri de carne. Este mai rar folosit în ultima vreme, evitându-se aglomerarea bucătăriei.

 

Combina frigorifică face în mare aceeași treabă ca și frigiderul clasic, doar că este mult mai încăpătoare, are un congelatorul incorporat în partea de jos. Este perfect pentru o familie cu copii iar pe piață sunt numeroase modele, care se remarcă prin tehnologiile integrate. Frigiderul side by side face parte din categoria aparatelor electrocasnice mari, având dimensiuni generoase, cu capacitate de stocare mare, de peste 500 de litri, ce se încadrează perfect într-o bucătărie modernă și încăpătoare.

 

 

  1. Aragazul ne este necesar pentru a putea găti, încălzi sau prepara diverse alimente. Nu este un aparat electrocasnic decât foarte de rar, când este folosit cu alimentare mixtă, cu gaz la o parte din arzătoare, iar plita și cuptorul alimentate electric. Este folosit din ce în ce mai rar și mai ales în cazul bucătăriilor nespațioase ca cele de la bloc. Foarte folosit în ultimii ani este aragazul incorporabil impropriu numit așa, el fiind un pachet format dintr-o plită incorporabilă și un cuptor incorporabil. O plită incorporabilă poate fi cu alimentare mix, atât la gaz cât și electric dar datorită noilor tehnologii folosite este foarte mult folosită plita electrică. Un cuptor incorporabil este întotdeauna alimentat electric datorită calităților dobândite astfel, o poziție comodă pentru lucru și un control perfect al încălzirii.

 

  1. Hota este printre aparatele electrocasnice bucătărie deosebit de importante într-o bucătărie modernă pentru a elimina mirosurile neplăcute create în urma gătitului. În funcție de aranjamentul de bucătărie și de stilul acesteia, la rândul ei hota poate fi incorporabilă sau nu în mobilă.

 

  1. Cuptorul cu microunde este și el printre aparatele electrocasnice bucătărie deosebit de util, mai ales atunci când dorim doar să încălzim rapid mâncarea deja gătită, apa sau alte lichide. Acest cuptor este ușor de poziționat în aranjamentul de bucătărie modernă, dar la achiziționare poate fi găsit standard sau incorporabil.

 

  1. Mașina de spălat vase ușurează destul de mult munca în bucătărie, zilnic, dar și după petrecerile cu un număr mare de invitați. Este un electrocasnic care poate fi de asemenea procurat ca incorporabil sau nu, funcție de aranjamentul din bucătărie, dar va fi ales și după nevoile familiei și numărul acestora.

 

  1. Robotul de bucătărie este ales în funcție de necesități și de cât timp aloci pentru prepararea efectivă a mâncării, în fiecare zi. Un robot de bucătărie te ajută să prepari mai rapid mâncarea, prin faptul că taie, mărunțește și amestecă în locul tău, mult mai bine și mai eficient.

 

  1. Espressorul pentru cafea este un alt electrocasnic nelipsit dintr-o bucătărie modernă, foarte necesar celor ce trebuie să înceapă ziua cu o cafea bună. În altă ordine de idei aici este nevoie de multă „știință” și dragoste pentru cafea ca să poți face alegerea aparatului potrivit pentru tine.