Cum alegi cea mai bună mobilă pentru living - ACAJU

Livingul este unul dintre cele mai importante spații din casa noastră, în special pentru că aici alegem de cele mai multe ori să ne petrecem timpul. Livingul este spațiul nostru de relaxare și meditație, dar și locul unde alegem să ne primim invitații, de aceea este important să facem cele mai bune alegeri în materie de amenajare a acestuia.

Alegerea elementelor de mobilier pentru living nu este deloc o misiune ușoară deoarece poate fi dificil să găsiți piese de mobilier utile, confortabile, care reflectă stilul dumneavoastră personal și care se combină pentru a crea un interior coerent. Dacă vă doriți un living care să întrunească toate aceste calități, trebuie să luați în considerare factorii practici și estetici.

 

Mobila pentru living - cea mai bună alegere

 

Mobila pentru living este o investiție pe termen lung, din această cauză o alegere incorectă se va răsfrânge pe mai multe planuri (financiar, estetic, confort, ș.a.m.d). Că să fiți siguri că faceți alegerea corectă trebuie să luați în calcul dinainte trei aspecte importante: aspectul, calitatea și utilitatea.

 

Alegeți aspectul mobilei ținând cont de aspectul estetic al livingului

 

Atunci când vă gândiți să alegeți cea mai potrivită mobilă pentru living trebuie să luați în calcul aspectul acesteia (formă, culoare, finisaje, stil, etc) care trebuie să se potrivească în primul rând cu stilul living-ului. Când alegeți mobilierul trebuie să fiți atenți la materialul și combinațiile de materiale ale acestuia.

 

Alegeți o mobilă pentru living din lemn sau combinații de lemn cu sticlă sau metal (elemente din fier forjat sau alamă) dacă stilul living-ului dumneavoastră este unul clasic și elegant sau un mobilier din lemn în combinație cu MDF dacă vă doriți un stil modern și minimalist.

 

Nu uitați că la fel de importante sunt și formele, culorile sau finisajele mobilierului pentru că alături de materiale vă vor ajuta să conturați și să definiți mai bine stilul living-ului dumneavoastră.

 

 

Alegeți un mobilier de calitate pentru living

 

Un aspect destul de important în ceea ce privește alegerea mobilierului potrivit pentru living este calitatea materialelor, a componentelor și accesoriilor și a finisajelor. Există într-adevăr, o gamă destul de variată de materiale din care puteți alege, însă nu toate reflectă și calitatea și/sau durabilitatea pe care v-o doriți. Fiind o investiție pe termen lung, trebuie să luați în calcul acest aspect și să evitați să alegeți materiale slab calitative, nefinisate sau neînchegate care vă vor obliga să repetați investiția într-un timp mai scurt decât v-ați propus.

 

Dacă vă doriți o investiție pe termen lung, vă recomandăm să optați pentru un material de calitate, precum lemnul (masiv, stratificat, de pin, de nuc, etc.) deoarece pe lângă aspectul deosebit pe care îl oferă are și o durabilitate și rezistență mare în timp.

 

Avantajele mobilierului din lemn masiv:

 

 • rezistența și durata de viață îndelungată
 • se poate recondiționa sau vopsi după un timp
 • suportă greutăți mari fără să-și modifice forma

 

Dezavantajele mobilierului din lemn masiv:

 

 • prețul este destul de ridicat și astfel devine inaccesibil multor persoane
 • nu poate fi mutat rapid sau foarte des fiind destul de greu

 

PAL-ul și MDF-ul sunt materiale ce imită lemnul, însă nu sunt la fel de rezistente precum acesta. Cu toate astea, mobilierul  fabricat din aceste două materiale este mai accesibil ca preț.

 

Mobilierul din PAL melaminat are un preț mai accesibil comparativ cu celelalte materiale (MDF, lemn masiv, lemn stratificat) și se adresează în special amenajărilor moderne, în linii și forme simple. Acesta se găsește într-o paletă de finisaje foarte variată de la cele simple, fără textură, mate și lucioase, până la finisaje texturate și imitații de fibră lemnoasă. Fiind ușor de pus în valoare prin modul ce compunere și multiplele combinații de culori, mobilierul pentru living din PAL melaminat poate fi o alegere potrivită și adaptată nevoilor dumneavoastră.

 

 

Avantajele mobilierului din PAL melaminat

 

 • dacă este utilizat în mod corespunzător, poate avea o durată mare de viață
 • se regăsește într-o gamă variată de culori
 • are un cost scăzut comparativ cu MDF-ul sau lemnul masiv
 • necesită un timp scurt de fabricare, fiind astfel potrivit pentru mobila pe comandă

 

Dezavantajele mobilierului din PAL melaminat

 

 • este sensibil la umezeală
 • se poate folosi doar în interior, soarele și apa îl degradează

 

Mobilierul din MDF are un cost mai ridicat comparativ cu cel al unui mobilier fabricat din pal melaminat, deoarece este mult mai rezistent. MDF-ul se folosește pentru mobilarea tuturor zonelor dintr-o casă: living, hol, bucătărie, baie, dormitor, etc.).

 

Avantajele mobilierului din MDF

 

 • se prelucrează mai ușor decât PAL-ul
 • are o duritate mare, comparativ cu cea a lemnului masiv
 • este rezistent la umezeală și are o durată mare de viață
 • se poate revopsi dacă suprafața a fost zgâriată sau deteriorată

 

Dezavantajele mobilierului din MDF

 

 • din cauza prelucrării mai costisitoare, prețul este mai ridicat comparativ cu cel al PAL-ului

 

Dacă partea financiară este un factor decisiv în alegerea mobilierului pentru living și excludeți varianta de mobilă din lemn masiv (care este cea mai costisitoare), vă puteți orienta către mobilierul din MDF, MDF în combinație cu PAL sau chiar PAL.

 

După ce ați luat în calcul tipul materialului, trebuie să urmăriți și detaliile suplimentare, cum ar fi calitatea accesoriilor și feroneriei. Acestea trebuie să fie și ele de calitate, sigure și rezistente la utilizări multiple.

 

Alegeți o mobilă utilă pentru living

 

Pentru a alege mobilierul potrivit pentru living trebuie să luați în considerare utilitatea, funcționalitatea și eficiența mobilei. De asemenea, luați în considerare fiecare persoană din casa dumneavoastră și vedeți care sunt necesitățile fiecăruia. Este posibil ca o persoană să aibe nevoie de un fotoliu de relaxare sau poate va fi nevoie de un spațiu suplimentar în care să depozitați jucăriile celui mic. Toate aceste aspecte trebuie luate în considerare astfel încât să faceți o alegere corectă și completă de la bun început.

 

Cum alegem dimensiunea corectă pentru a eficientiza spațiul

Pentru a vă bucura de un spațiu eficient, mobila pentru sufragerie trebuie aleasă în funcție de dimensiunea camerei și de spațiul disponibil. Pentru a vă asigura că încăperea nu este prea încărcată dar și că aveți suficiente spații de depozitare cel mai bine ar fi să marcați pe pardoseală locul fiecărui mobilier și spațiul ocupat de acesta.

 

Dacă spațiul din living nu este foarte mare cel mai bine ar fi să optați pentru un mobilier cu corpuri suspendate, astfel veți avea suficiente spații de depozitare fără a ocupa foarte mult din dimensiunea camerei.

 

Spațiile de depozitare sunt importante deoarece vă vor ajuta să organizați cât mai bine obiectele din încăpere, astfel încât să aveți un living curat, organizat și aerisit. Asigurați-vă că mobilierul pe care urmează să îl achiziționați corespunde nevoilor dumneavoastră și că are suficiente spații de depozitare.

 

Câte piese de mobilier sunt necesare în living

 

Numărul pieselor de mobilier pe care le alegeți pentru sufragerie trebuie să fie în primul rând suficiente, să corespundă nevoilor dumneavoastră, dar și dimensiunii încăperii. Nu puteți alege un mobilier cu prea puține piese dacă aveți un living spațios și nevoie mai mare de depozitare, la fel cum nu puteți alege un mobilier prea numeros dacă sufrageria este mică.

 

Cel mai frecvent întâlnite seturi de mobilier pentru living sunt formate din 2 sau 3 piese, însă există și altele formate din mai multe piese, astfel încât să acopere nevoile fiecărei persoane.

 

În funcție de spațiul pe care îl aveți la dispoziție puteți alege un set complex, care să conțină și o masă pentru dining, scaune și o vitrină în care să depozitați o parte din veselă sau dacă spațiul vă permite puteți alege și unul sau două fotolii și o măsuță de cafea în zona destinată relaxării.

 

Cel mai important aspect, alături de celelalte enumerate este să alegeți un mobilier de care să vă bucurați, echilibrând afinitatea cu obiectivitatea și creând un spațiu minunat care să vă completeze stilul de viață.