Sari la continut
Cum integrezi o măsuță de toaletă în dormitor - ACAJU

Din timpuri foarte vechi, măsuța de toaletă era elementul principal al colțului de răsfăț pentru orice doamnă sau domnișoară. Masa de toaletă sau măsuța de machiaj, cum mai este cunoscută, transformă rapid și inconfundabil orice spațiu într-un spațiu de răsfăț în care feminitatea este elementul principal. O măsuță de toaletă te ajută să te pregăteşti mult mai repede în fiecare dimineaţă, să te machiezi rapid şi să te simţi relaxată în timp ce faci toate acestea. Într-o masă de toaletă vei avea toate lucrurile necesare la locul lor, adică perie, clame, farduri, rujuri, parfumuri, bijuteriile şi accesoriile. 

 

Poți opta pentru o masă de toaletă simplă, cu taburet sau pentru măsuță de machiaj cu oglindă în triptic și alte accesorii, cum ar fi băncuțele comode care aduc un plus de confort. Nu trebuie să ocupi baia ca să te pregăteşti şi nici să stai într-o poziţie incomodă, căutând cea mai bună lumină pentru a te machia. Este mult mai simplu să integrezi o măsuță de toaletă în designul dormitorului sau al dressingului, dar poți totodată chiar să construiești designul întregii camere în jurul acestei piese de mobilier.

 

Orice femeie, indiferent de rolurile sale în viață, că e mamă, soție sau fiică, are nevoie de colțul său de înfrumusețare, un loc dedicat și ordonat. Amenajarea acestui loc stilistic personal, începe obligatoriu cu alegerea mobilierului cheie, adică masa de toaletă.

 

De ce să alegi o masă de toaletă

 

 • Ajută la organizarea eficientă a spațiului din casă. O masă de toaletă te ajută la o organizare mai bună a cosmeticelor, cremelor și parfumurilor. Astfel, eviți să mai ocupi diverse locuri din casă cu produse cosmetice, depozitându-le pe toate într-un singur loc, organizat și eficient.
 • Economisești timp prețios. Având la îndemână toate produsele cosmetice de care ai nevoie pentru a te pregăti, eviți să pierzi timpul și să cauți prin casă după fiecare produs în parte.
 • Ajută la protejarea produselor cosmetice. Majoritatea femeilor care nu dețin o masă de toaletă, își depozitează produsele cosmetice în baie, unde însă nu sunt condiții propice pentru a le depozita, deoarece diferențele mari de temperatura și umiditatea duc la deteriorarea acestora.
 • Un loc în plus pentru relaxare. Un motiv foarte important pentru ca o doamnă sau domnișoară să aibă o masă de toaletă în dormitor este ca să aibă un loc al său în care să se relaxeze și să se răsfețe. Programul unei femei este veșnic aglomerat, cuprinsă între viața ocupată de la muncă, treburile casnice și familie, iar o măsuță de toaletă este acel loc unde fiecare se poate reculege, își poate încărca bateriile și se poate răsfăța. Indiferent că se aplică o cremă pe față, că se machiază sau numai își tonifiază fața, acele momente petrecute în fața oglinzii de la masuța de toaletă, vor da energia necesară pentru a merge mai departe cu programul.

 

Cum alegi o măsuță de toaletă

 

 • Compartimentarea. Este recomandat să alegi o masuță de toaletă care are o compartimentare inteligentă și utilă. Trebuie aleasă măsuța de toaletă care să ajute la organizarea cât mai bine și care să ofere spațiu pentru a depozita toate cele necesare. Cele mai bune măsuțe de toaletă nu sunt neaparat cele foarte mari și voluminoase, ci sunt cele care sunt compartimentate cât mai eficient. Sertarele și polițele sunt recomandate pentru că vor ajuta la o bună depozitare și organizare a diferitelor tipuri și categorii de produse.
 • Oglinda și taburetul. Trebuie ales un set care să aibă un taburet comod și util, precum și o oglindă suficient de mare și care să permită desfășurarea a diverse activități.
 • Iluminatul. Un aspect foarte important și în același timp folositor la o măsuță de toaletă este iluminatul, și nu orice fel de iluminat, ci lumini potrivite pentru machiaj și rutina de îngrijire zilnică. Nu vorbim de un iluminat pretențios, ci numai unul potrivit și suficient astfel încât să fie folositor, adică 2- 3 becuri cu lumină caldă în jurul oglinzii de la măsuța de toaletă care vor fi eficiente și practice.
 • Spațiul. Atunci când alegi dimensiunile masuței de toaletă trebuie să ai în vedere în primul rând locul și spațiul unde o vei amplasa. Măsuța trebuie să se încadreze în spațiul din dormitor și nu trebuie să facă din spațiul respectiv o zonă înghesuită.
 • Materialele. Calitatea materialelor utilizate pentru fabricarea setului măsuță de toaletă, oglindă și taburet, reprezinta un alt factor cheie în alegerea făcută, de ea depinzând rezistența mobilierului.
 • Stilul. Măsuța de toaletă trebuie să fie în armonie cu stilul camerei cu casa și propietarul ei.

 

Amplasarea mesei de toaletă în dormitor

 

Dacă spațiul o permite, amplasarea cea mai convenabilă pentru măsuța de toaletă este în dormitor, deoarece este un loc mai intim și mai protejat al casei. Dacă este posibil un loc lângă fereastră este benefic pentru a se profita pe cât posibil de lumina naturală pentru sesiunea de make-up.

 

 • Într-un dormitor suficient de spațios, în locul noptierei dintre pat și fereastră se poate pune măsuța de toaletă cu oglindă deasupra și scaunul sau taburetul aferent lângă. În felul acesta se poate profita pe timpul zilei de lumina naturală iar seara o lampă sau un set de aplice pot garanta o iluminare perfectă.
 • Pentru o femeie de carieră o masă de lucru organizată în dormitor, poate să aloce o parte din spațiul de depozitare pentru masuța de toaletă iar blatul poate fi făcut să fie rabatabil în sus și prin ridicare să dezvăluie oglinda. Acest birou multifuncțional poate fi încadrat în dulapul de haine sau de sine stătător în funcție de spațiul disponibil și poziția alocată. În toate situațiile nu vor exista probleme cu organizarea iluminatului. O poziție avantajoasă poate fi considerată cea de sub fereastră.
 • O masă de toaletă de sine stătătoare poate fi amenajată pe oricare perete rămas liber în dormitor, fie la picioarele patului fie pe una din laterale, unde se poate încadra împreună cu taburetul sau scaunul necesar. Oglinda fie simplă, fie triptic, se poate fixa pe perete și lumina poate veni de la un lampadar, o lampă de masă sau două aplice, funcție de posibilități și stilul amenajării.
 • O abordare asemănătoare poate fi și un spațiu între dulapurile de haine sau în laterala lor, unde se poate amenaja o comodă a cărui spațiu de depozitare să fie alocat în parte și măsuței de toaletă, iar oglinda să acopere tot spațiul rămas pe perete, până la tavan, având și rolul de a mări vizual spațiul din dormitor.
 • Orice nișă creată sau existentă în dormitor poate fi folosită pentru a încerca amenajarea unei mese de toaletă în spațiul existent.

 

O măsuță de toaletă este o piesa de mobilier utilă atât femeilor care dedică o bună parte din timpul lor îngrijirii personale cât și femeilor practice, care nu au timp sau nu vor să petreacă mult timp în fața oglinzii. Indiferent din ce categorie faci parte eficiență, organizare, confort și răsfăț sunt cuvintele care descriu întocmai cea mai bună măsuță de toaletă.

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.

MAGAZINELE ACAJU

Poti vedea mobila in magazinele Acaju pentru idei pe stilul tau de viata. Vezi detalii.

MODALITATI DE PLATA

Poti plati cu cardul (debit, credit sau cumparaturi), in rate, ramburs la livrare, sau prin OP. Vezi detalii

GARANTIE SI SERVICE

Vezi perioada de garantie valabila pentru fiecare produs. Vezi detalii.

LIVRARE SI MONTAJ

Poti beneficia de o echipa profesionista care va livra si monta mobilierul. Vezi mai mult.

Telefon: 0311 300 290
Ai intrebari? Ne poti contacta si pe WhatsApp
Expediere in 24h la articolele in stoc
Plata Ramburs, Card pe Site sau Mobile Banking
Deschidere Colet 24H
Retur Gratuit Timp de 14 Zile
Restituirea Banilor a Doua Zi
Livram Acasa Catalog De Mostre Pentru Tapiterie Premium
Pana la 10 rate fara dobanda