Sari la continut
Cum să-ți alegi dulapul potrivit în funcție de garderobă - ACAJU

Chiar dacă ești un colecționar de haine, pantofi și accesorii care adaugă ceva nou în garderobă în fiecare sezon, sau doar pur și simplu vrei un dulap în care să încapă hainele tuturor membrilor familiei sau un dulap de dimensiuni mici, pentru că nu ai nevoie de ceva mai mare, înainte de a-l achiziționa e bine să începi prin a-ți planifica spațiul necesar pentru stocare.

Un dulap haine trebuie să fie util și funcțional și în orice categorie te-ai încadra, există un dulap pentru tine, cu condiția să faci și câteva evaluări înainte. Dulapul potrivit înseamnă ca un dulap să fie suficient de încăpător pentru tot ce ai tu nevoie și să nu fie nici prea mare încât să nu încapă în cameră sau să nu lase spațiu să te miști pe lângă el.

Așadar, alegerea dulapului trebuie să fie influențată de nevoile tale, de ce haine porți, de câte haine ai și de ce altceva vrei să depozitezi în dulap. Nu contează criteriul estetic dacă nu vrei să renunți la hainele tale, dulapul potrivit trebuie să fie în primul rând cât mai bine compartimentat.

 

Alege un model cât mai inteligent compartimentat

Compartimentarea dulapului de haine pentru mobila dormitor contează foarte mult la alegerea acestuia, pentru că îți permite să depozitezi și să organizezi după necesitățile tale, tot ceea ce ai nevoie, indiferent de formă sau mărime. Primul pas înainte de a alege dulapul potrivit este să treci în revistă stilul în care te îmbraci și cam ce fel și câte piese vestimentare ai, iar al doilea pas ar fi să păstrezi la vedere doar de ce ai nevoie.

În medie, ai nevoie de cel puțin două bare care să susțină umerașele; dat fiind că acolo vei pune hainele lungi, și asigură-te că înălțimea este potrivită, astfel încât hainele să nu atârne pe podea. Mai ai nevoie de șase-opt sertare, rafturi sau polițe, care, la rândul lor, trebuie plasate la o înălțime convenabilă, dar și de cutii de depozitare pentru genți, accesorii și încălțăminte.

Poți folosi și un cuier pentru curele, cravate sau poșete. Folosește-te cât mai mult umerașele, deoarece îți oferă o vizibilitate mai bună asupra tuturor hainelor disponibile. Achiziționează mai multe modele de umerașe, pentru diverse tipuri de haine: umerașe masive pentru paltoane și umerașe cu clipsuri pentru pantaloni și fuste.

  • Dacă ai multe haine care trebuie depozitate pe verticală – costume, cămăși, rochii delicate – e bine să optezi pentru un dulap care are spațiu de depozitare generos cu bară pentru umerașe și mai puține rafturi.
  • Dacă porți mai degrabă haine care pot fi depozitate cu ușurință pe orizontală – tricouri, blugi, pulovere – atunci alege un dulap cu multe rafturi.

Cel mai bun dulap haine, indiferent dacă este pentru dormitor sau camera copiilor, este cel care are toate cele 3 zone: spațiu pentru umerașe, dulapuri și sertare.

Zona pentru umerașe este indispensabilă oricărui dulap de haine și mai ales dacă împarți dulapul cu partenerul, astfel vă veți găsi mai repede hainele. Aici se vor agăța hainele pe umerașe astfel încât să nu se șifoneze sau deterioreze (rochii, costume haine, cămăși și pantaloni pentru birou...). Spațiul alocat zonei de umerașe depinde de nevoile tale.

Zona cu rafturi trebuie să fie suficient de mare atât pentru haine dar și pentru tot ce mai dorești să depozitezi în dulap. Rafturile ar trebui să fie de o înălțime diferită astfel încât să încapă mai multe tipuri de articole sau haine de diferite dimensiuni. Contează mult să existe posibilitatea să muți rafturile, să le așezi la interior cum îți dorești pentru că de multe ori gusturile noastre vestimentare se schimbă, plus că și garderoba diferă în funcție de sezon.

Pantofii ocupă mult spațiu, în general, și se pot strica dacă nu îi depozitezi corect. Dacă ai mai multe rafturi, jos poți adidașii și tenișii pe care îi porți cel mai des și care sunt, oricum, cei mai murdari. Pe ultimul raft așază încălțămintea pe care o porți rar: cizmele de iarnă, cele de cauciuc, cutiile cu pantofi foarte eleganți. Pune pantofii, balerinii și sandalele pe care le porți mai des în cutii de plastic și lipește stickere pe ele pentru a nu uita ce conține fiecare cutie.

Zona pentru sertare este soluția pentru lucrurile mărunte sau sensibile. Un dulap de haine fără sertare este un dulap incomplet. În sertare poți depozita lenjeria intimă, dresurile, accesoriile mici sau orice altceva ce tu consideri necesar.

 

TIPS Aranjează-ţi hainele pe categorii, pentru a economisi timp dimineața în momentul în care alegi ce vei purta în ziua respectivă:

  • Sezon - Pune hainele pe care nu le vei purta în următoarele 3-4 luni în cutii sau valize (în funcție de sezonul în care ne aflăm, e vorba fie de hainele de iarnă, fie cele de vară). Păstrează hainele pe care le porți în mod curent pentru a le putea sorta după tip și culoare.
  • Tipul de articol - pantalonii lângă pantaloni, cămășile lângă cămăși, etc.
  • Culoare - de la culori deschise la culori închise.

 

Dulap pentru cei care iubesc stilul elegant

Dacă iubești stilul elegant și ai o mulțime de rochii, sacouri, cămăși și bluze din materiale fine și pretențioase, atunci când alegi compartimentarea cea mai potrivită pentru un dulap haine, e bine să știi ce piese trebuie depozitate pe rafturi și ce piese stau cel mai bine atârnate pe umeraș. Piesele de îmbrăcăminte elegante, care se șifonează ușor, cele din bumbac și în sau din materiale diafane stau cel mai bine pe umeraș. La fel și sacourile. De aceea, dacă majoritatea lucrurilor din garderoba ta intră în această categorie, e bine să alegi un dulap în care ambele secțiuni să fie prevăzute cu bară pentru umerașe. Dacă vrei să compartimentezi dulapul mai mult, în funcție de nevoile tale, poți alege inserturi, rafturi sau dulăpioare. Din acest motiv, cele mai bune modele pentru tine sunt acele dulapuri uși glisante care nu au nevoie de prea mult spațiu liber în fața ușilor.

 

Dulap pentru cei care preferă stilul practic

Cei care preferă stilul practic optează pentru îmbrăcămintea sport, adică pulovere, blugi, tricouri și se limitează doar la ceea ce au nevoie. Tricotajele și piesele de îmbrăcăminte din materiale durabile se depozitează cel mai bine pe orizontală, pe rafturi. Depozitarea pe rafturi salvează spațiu, pentru că astfel încap mai multe lucruri. Dulapul potrivit ar trebui să fie prevăzut cu un compartiment cu rafturi generoase și unul cu bară cu umerașe, pe care îți poți pune gecile sau obiectele care se șifonează mai ușor. Pe rafturi poți profita de cutiile și coșurile de depozitare pentru pantofi sau lenjerie.

 

Dulap pentru cupluri

Dacă împarți dulapul cu partenerul tău și amândoi aveți preponderent în garderobă haine office, un dulap haine cu trei uși vă fi pe placul amândurora. Cu un compartiment cu rafturi pe mijloc pentru a depozita tricouri, haine casual și cutii cu accesorii sau pantofi, și câte un compartiment cu bară cu umerașe pe laterale, acest dulap va fi perfect pentru un cuplu. Fiecare dintre voi poate avea una dintre barele de umerașe, pentru a găsi repede hainele și pentru a nu vi le încurca, iar rafturile din mijloc pot fi și ele repartizate între voi. În plus, în partea superioară a dulapului, deasupra fiecărei bare de umerașe ar trebui să existe un raft pentru piesele care nu se șifonează dacă sunt împăturite sau pentru accesoriile de pat. Pentru mai mult spațiu mergi pe ideea unor dulapuri uși glisante înalte, care să acopere un perete întreg,

 

Dulap pentru pasionații de pantofi

Sunt o mulțime de femei care împărtășesc pasiunea pentru pantofi a eroinelor de la Hollywood. Pentru a le rezolva problema există dulapuri cu multe compartimente de rafturi pătrate, dintre care cele mai multe sunt poziționate în partea de jos. Jos poți depozita ușor și la îndemână cutiile de pantofi, pe rafturile din mijloc poți pune hainele pe care le ții împăturite, iar pe cele două bare de umerașe din laterale poți agăța rochiile, gecile, cămășile sau sacourile, astfel încât vei găsi totul rapid.   

 

Dulap pentru fashioniste

La fel ca în cazul pasionatelor de pantofi și în cazul dependentelor de modă, soluția ideală este camera de dressing, care nu trebuie să fie ca în filme, uriașă și aducând cu un magazin de lux, ci conform nevoilor și spațiului disponibil. Acesta ar trebui să fie încăpător pentru că deși ai de toate, cu fiecare nou sezon, cu fiecare val nou de reduceri în magazine, mai apare un val nou de pretendenți. Practic te numeri printre cei care și-ar dori un outfit diferit în fiecare dintre cele 365 de zile ale anului. Dacă nu ai loc pentru dressing, atunci poate te-ar putea rezolva un dulap cu patru uși, mai ales dacă acesta ar avea două compartimente cu bară pentru umerașe pentru rochii sau fuste lungi, pantaloni din stofă, geci și cămăși,  rafturi largi, cu înălțime mică, care să te ajute să separi hainele mai bine, și 2-3 sertare mari, cu înălțime mică, unde îți poți pune accesoriile – ciorapi, șosete, eșarfe etc.

 

Dulap complet

Dacă ești o persoană practică, cu o garderobă echilibrată și nu vrei să încarci mobila dormitor cu extra-piese de mobilier de depozitare, precum comode cu sertare sau bufete, atunci un dulap înalt cu 3 uși te-ar putea rezolva cu condiția compartimentării pentru toate tipurile de articole vestimentare. În partea superioară să aibă un compartiment dublu cu bară pentru umerașe și rafturi spațioase. Partea inferioară să fie prevăzută cu șase sertare pe șine, trei mici și trei mari, cu închidere lentă. Astfel, ai spațiu pentru lucrurile care trebuie agățate pe umerașe, pentru cele care pot fi împăturite pe rafturi și ai o mulțime de spațiu în sertare pentru accesoriile pe care altfel ar trebui să le depozitezi în comode.

 

Dulapuri pentru copii

Compartimentarea practică a interiorului pentru dulapuri copii este foarte importantă. Sertarele pot fi folosite pentru lenjerie sau șosete; rafturile pentru pulovere, bara de umerașe e bună pentru cămăși, rochițe, bluze, pantaloni și chiar tricouri... În compartimentele de jos se pot pune coșuri pentru jucării, la care copilul să aibă acces rapid și facil, în așa fel încât copilul să fie stimulat să le și strângă. Dacă ai la dispoziție rafturi amplasate în partea de sus, la care ajungi cu greu, le poți folosi pentru prosoapele copiilor, sau pentru lenjeriile lor de pat.

 

TIPS Indiferent de cum e compartimentat dulapul tău, nu se va plia niciodată perfect pe nevoie fiecăruia. Îl poți adapta cerințelor tale folosind accesorii de depozitare care te ajută să optimizezi spațiul la maxim. Organizatoarele de haine, cutiile și protecțiile de haine îți vor proteja mult mai bine hainele de praf și te vor ajuta să găsești întotdeauna ce ai nevoie.

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.

MAGAZINELE ACAJU

Poti vedea mobila in magazinele Acaju pentru idei pe stilul tau de viata. Vezi detalii.

MODALITATI DE PLATA

Poti plati cu cardul (debit, credit sau cumparaturi), in rate, ramburs la livrare, sau prin OP. Vezi detalii

GARANTIE SI SERVICE

Vezi perioada de garantie valabila pentru fiecare produs. Vezi detalii.

LIVRARE SI MONTAJ

Poti beneficia de o echipa profesionista care va livra si monta mobilierul. Vezi mai mult.

Telefon: 0311 300 290
Ai intrebari? Ne poti contacta si pe WhatsApp
Expediere in 24h la articolele in stoc
Plata Ramburs, Card pe Site sau Mobile Banking
Deschidere Colet 24H
Retur Gratuit Timp de 14 Zile
Restituirea Banilor a Doua Zi
Livram Acasa Catalog De Mostre Pentru Tapiterie Premium
Pana la 10 rate fara dobanda