Decorarea casei cu flori: Top 10 idei inspiraționale - ACAJU

Reîntoarcea la natură este unul din trendurile ultimilor ani, care vorbește despre a trăi conectat cu natura, un trend spre tot ce înseamnă eco, bio, în armonie cu Pământul și cu un impact redus asupra acesteia. Mai mult, oamenii au înțeles că florile și plantele de interior sunt unul dintre elementele care pot transforma un interior într-un cămin cald și primitor și au reînceput să le cumpere și să le cultive în mod frecvent. 

Decorațiunile florale au puterea fantastică de a-ți personaliza casa și de a o transforma uneori chiar radical, fără a fi nevoie să schimbi lucruri importante precum mobila. Faptul că schimbi decorațiunile în funcție de anotimp sau sărbătoare te ajută să dai un suflu nou casei. Dacă vrei să-i oferi casei tale un aspect deosebit adaugă o notă de prospețime la designul casei tale cu decorațiuni florale casă și plante de apartament spectaculoase, care să aducă mai multă căldură și frumusețe în casa ta.

1. Aranjamente florale în vase decorative

Un buchet de flori poate avea efecte pozitive atât asupra atmosferei dintr-o locuință dar și asupra stării tale de spirit. Florile îți aduc zâmbetul pe buze și sunt sunt cel mai ușor element de decor de folosit pentru aranjarea unei mese. Florile de primăvară, lalele, liliac, ghiocei, bujori, violete sau narcise, toate vor arăta superb în casa ta, mai ales dacă le pui în niște vaze cu modele deosebite. Poți alege un buchet imens sau o singură floare și o vază zveltă și elegantă.

  1. Flori și plante de interior în ghivece 

Plantele adaugă culoare, textură și viață oricărei încăperi din locuință, oxigenează aerul și au un efect de relaxare asupra noastră, atunci când le privim chiar și preț de câteva minute. Oferă un strop de relaxare și dau o notă de eleganță casei, dacă sunt bine alese și plasate. Camera de zi sau livingul îți oferă cele mai bune condiții pentru a cultiva până și cele mai pretențioase plante de apartament, deoarece este un spațiu larg, bine luminat și aerisit.

În living poți cultiva plante înalte ca pe decorațiuni de tip „statement” precum ficușii sau citricele la ghiveci. O plantă înaltă și voluminoasă dă un efect dramatic și spectaculos unei încăperi. Cel mai bine o amplasezi în spatele canapelei din living unde va acapara toate privirile atunci când intri în încăpere. Dar poți alege și flori mărunte precum violetele africane sau orhidee de toate soiurile, crini Amaryllis, crinul păcii. 

  1. Ghivecele cu plante suspendate

Sunt o soluție interioară foarte originală și elegantă pentru decorarea casei, plus că vei economisi spațiu, folosindu-te de pereți. Modelele moderne de ghivece se vor încadra în orice stil de cameră, chiar minimalist și auster. Te poți folosi de ghivece de lut rotunjite și ușor neregulate care nu vor abate toată atenția asupra lor, ci vor sublinia eficient frumusețea tulpinilor grațioase. Cel mai bine s-ar potrivi ceramica albă și plante de apartament agățătoare care dau o notă de eleganță, precum iedera, asparagusul, pothos sau ceropegia, filodendronul sau hoya, speciile exotice de iasomie sau thunbergia.

  1. Folosește-le pentru a separa spațiul dintr-o încăpere

Câteva rafturi pline cu ghivece de flori, amplasate în mijlocul unei încăperi, vor diviza spațiul astfel încât să poți organiza două zone separate. Această idee este potrivită, în cazul unui open space pentru separarea zonei de dining de zona de socializare sau bucătăria de living. La fel și un living poate fi separat într-un spațiu de relaxare, în care ai o canapea, un corp de bibliotecă, un televizor și o măsuță cu fotolii, și un spațiu de lucru, în care să îți poți amenaja biroul.

  1. Borcane de sticlă pentru ierburi

Pentru bucătărie poți alege să cultivi câteva plante aromatice, în borcane obișnuite de sticlă fixate cu cercuri metalice pe o bază de scândură vopsită sau lăcuită. Astfel de decorațiuni florale casă vor adăuga varietate interiorului și îl vor face mai confortabil și mai original, plus că plantele aromatice proaspete vor da aromă și savoare preparatelor tale. Poți cultiva pătrunjel, cimbru, salvie, rozmarin, coriandru, mentă.

  1. Aranjamente florale cu flori uscate 

Poți obține decorațiuni florale casă elegante și din flori lăsate la uscat pentru a păstra niște amintiri frumoase. Alege flori care își păstrează culoarea, ideale de folosit și atunci când, de obicei, sunt aruncate. Din flori uscate poți realiza aranjamente originale, pline de culoare, în care să îți pui amprenta și care își vor păstra frumusețea mult timp. Cele mai populare plante care pot fi uscate și care își păstrează intacte culorile pentru o perioadă îndelungată sunt levănțica, imortelele, sărăturica, albăstrelele, floarea soarelui, hortensiile, crețișoarele, trandafirii, ciulinii, lavanda, creasta cocoșului sau măceșele. Poți folosi acest aranjament pentru decorarea casei indiferent de camera aleasă.

  1. Aranjamentele cu boluri 

Aranjamentele cu boluri din lemn, pai, sticlă, de diverse dimensiuni, transparente sau colorate, cu potpourri din plante și flori uscate, cu diverse arome și colorate sunt cele mai simple și de efect. Îți vor reîmprospăta și parfuma aerul din cameră, plus că e o decorațiune care nu trebuie udată sau îngrijită. În funcție de imaginație poți adăuga pietre colorate, scoici, ghinde, castane...

  1. Imprimeuri florale

Florile se pot regăsi grafic și la nivelul lenjeriei de pat, al pernuțelor decorative, al perdelelor sau al covorului, iar efectul lor va fi și mai puternic. Pentru mai multă veselie și culoare în dormitor poți să mizezi pe o lenjerie de pat cu motive florale, în nuanțe de negru, de roz, de verde și de portocaliu. În plus, poți relua la perdele una din culorile lenjeriei, și vei simți că a venit primăvara și în dormitorul tău. 

Pentru un dormitor în stil rustic sau shabby chic, poți miza pentru pereți pe un tapet cu flori în nuanțe minunate de pastel, de roz și verde, care să fie reluate de un covor cu petale imense stilizate și poate pe comoda pictată pe care ți-ai dorit-o întotdeauna în dormitor. Sau poți crea un perete accent în dormitor, eventual în fața patului, cu un tapet panoramic cu flori XXL, eventual lalele, magnolii, liliac, trandafiri... Perdelele cu motive florale pot forma cel mai frumos duo alături de tapițeria fotoliului din colțul tău de lectură. Adaugă pe fotoliu și pat perne în aceleași nuanțe. 

  1. Tablouri cu flori 

Pentru că un living nu trebuie să fie niciodată un spațiu plictisitor, putem înveseli o paletă cromatică neutră cu diverse decorațiuni și accesorii. Printre acestea câteva tablouri pictate cu flori pot schimba total o încăpere. Iar dacă ai creativitate și talente DIY, poți crea chiar tu, tablouri din flori presate, povești despre amintiri frumoase.

  1. Flori artificiale

În zilele noastre florile artificiale au un aspect incredibil de realist, datorat progreselor tehnologice și materialelor inovatoare folosite la realizarea lor. Arată la fel ca cele naturale și se regăsesc din ce în ce mai des printre opțiunile decoratorilor profesioniști pentru decorațiuni florale casă. 

Pentru grupajul decorativ de pe măsuța de cafea din living se potrivesc foarte bine florile artificiale din mătase, ușor de confundat cu florile naturale, iar dacă vrei să-ți uimești oaspeții, alege pentru decorarea casei flori din latex care reproduc cu exactitate fiecare nervură a frunzelor și fiecare detaliu al petalelor. Există foarte multe avantaje: nu trebuie să le uzi sau schimbi apa, nu au nevoie de condiții speciale și le poți pune oriunde în decorul casei, sunt disponibile tot timpul anului, nu provoacă alergii.