Sari la continut
Decorațiuni de toamnă pentru casă: idei spectaculoase pentru un decor de poveste - ACAJU

Când dimineața trebuie să te gândești de două ori dacă te îmbraci cu jacheta călduroasă sau cu cea subțire, dacă mergi pe stradă și trotuarul este plin de frunze căzute, iar seara trebuie să pui geaca pe tine pentru a ieși la terasă, atunci știi că a venit toamna. O schimbare de sezon vine întotdeauna cu o schimbare și în interiorul casei. Este vremea de a schimba ambientul în casă cu decorațiuni de toamnă, în culori calde și plăcute, accesorii chic pentru a marca toamna în designul interior și pentru sporirea confortului ei.

 

Un decor de toamnă înseamnă o armonie perfectă a culorilor calde și a tonurilor de maron, bej, portocaliu și arămiu. Dacă vrei să adaptezi designul interior la fiecare anotimp, trebuie doar să alegi câteva accesorii pe care să le rulezi în funcție de sezon. Nu te gândi că trebuie să îți schimbi mobilierul. Alege câteva locuri din casă pe care să pui accentul de toamnă. Poate fi ușa de la intrare, holul și masa din living, poate un perete din bucătărie, noptiera sau, de ce nu, un colț din baie. Nu vei umple casa cu frunze și dovleci, ci doar vei crea un punct de interes care să scoată din monotonie locuința.

 

Decoratiuni spectaculoase de toamnă

 

 • Decor cu frunze înrămate. Una din cele mai încântătoare imagini ale toamnei este dată de multitudinea culorilor care îmbracă copacii în această perioadă. O plimbare în parc sau o drumeție prin pădure este un bun prilej pentru a aduna câteva frunze și a realiza cu ele un decor inedit pentru casa ta. Pune frunzele la presat și uscat, iar apoi așează-le în rame de tablouri între două straturi de sticlă.
 • Decor cu vase de sticlă. Umple borcane mai mari, vaze sau alte recipiente de sticlă albă transparentă cu diferite obiecte ce elogiază toamna și recolta ei. Adună pentru aceste decoratiuni de toamnă conuri, ghinde, alune, nuci, castane, fructe de arțar, măceșe, porumb uscat de floricele, ardei iuți uscați sau sau stele de anason. Umple vasele cu aceste fructe pune printre ele frunze uscate și eventual un șirag de leduri cu lumină caldă, alimentate de la baterie. Așezate oriunde în casă vor crea o atmosferă plăcută. Poți face același aranjament într-un felinar.

 • Ghirlanda de frunze uscate. O ghirlandă sau chiar o perdea de frunze uscate, diferit colorate pot crea un decor de toamnă pot crea un decor de toamnă foarte atractiv fixat sub lampa din living sau cea din zona de dining, sau chiar înșirată pe perete. Un efect poate mai pronunțat poate avea seara, dacă împletești ghirlanda cu un set de leduri simple, cu culoare alb cald.
 • Flori de toamnă. Decorațiuni de toamnă frumoase pot fi și vaze sau castroane pe care le umpli cu florile toamnei, crizanteme, dalii, garofițe sau altfe flori de toamnă pe care le preferi și care nu trebuie să lipsească din casă.
 • Dovleci și lumânări decorative. Lumânările sunt mereu o modalitate ieftină și la îndemână de decorare. De ce nu le-ai folosi și pentru a crea un frumos aranjament decorativ de toamnă? Poți pune niște dovleci nu foarte mari, de forme și culori diferite, în vase iar printre ei suporturi gen pahar unde lumânări fixate în boabe de porumb, semințe de dovleac sau „floare”, sau alte boabe.
 • Anotimpul recoltei. Toamna este anotimpul recoltelor și un coșuleț încărcat cu legume și fructe ca decor de toamnă este perfect pentru a decora masa din living sau din zona de dining sau chiar o consolă din holul de la intrare. Simbolistica acestui element de decor de toamnă va fi și mai puternică dacă coșul va avea forma unui corn al abundenței.
 • Decorarea mesei. Cheltuind puțin din timpul tău, poți face decorațiuni de toamnă pentru masă cu câteva ramuri cu frunze îngălbenite așezate într-o vază supradimensionată, împreună cu frunze răspândite pe masă pe post de șervețele și care for face din masă una memorabilă.
 • Decor în holul de intrare. La intrarea în casă se pot așeza câțiva dovleci de dimensiuni și culori diferite, puși pe un scăunel sau lângă acesta, împreună cu o vază sau un alt vas în care să punem crengi cu frunze uscate și eventual să le înfășurăm într-o rețea de coarde de viță uscate.
 • Coronița de toamnă. Un decor de toamnă foarte îndrăgit, care poate fi fixat pe ușa de intrare, la intrarea în casă sau pe peretele vizibil la intrarea în living este coronița de toamnă. Este coronița care poate avea mai multe variante dar cu aceași greutate. Este coronița care patronează casa în perioada de maximă bunăstare a anului, în zilele recoltei. Coronița poate fi din crengi cu frunze uscate amestecate sau care sunt împărțite pe zone în funcție de culoare, poate este varianta cea mai agreabilă. O altă variantă este coronița din coarde de viță uscate care au prinse în partea de jos ghinde, nuci, tărtăcuțe, poate chiar mere și pere. O altă variantă de coroniță pote fi făcută din ghinde de stejar și arțar, cu alune, castane și nuci. Sâmburi uscați de piersică, prună sau caisă își au și ei locul în această variantă. O coroniță din porumb spre centru, a căror pănușe sunt spre afara, formând ca o floare poate fi o altă variantă de mare efect în decorare. Un șir de leduri aprins în coroniță va fi de mare efect.

 • Dovleac, conuri, castane, ghinde. Printre decorațiunile de toamnă de mare efect este dovleacul, care este simbol nu numai de Haloween, el fiind unul din ultimele roade ale pământului care trebuie recoltat. Pe un coș mare sau pe o tavă mai spațioasă se poate așeza un dovleac, cu două felinare sau lumânări de-o parte și de alta și care sunt înconjurate de crengi cu frunze sau diferite poame uscate, de tărtăcuțe de forme, culori și mărimi diferite, castane, ghinde și conuri uscate.
 • Borcan cu conuri. Un alt decor de toamnă, frumos și de mare efect poate fi un borcan mare umplut cu diferite conuri și ghinde care ascund în interior un mic vas cu apă unde e așezat un buchet de flori de toamnă. Vasul cu apă este ascuns între conuri și ghinde. Pentru a colora și mai mult decorul se mai pot adăuga și cîteva crengi uscate de măceș sau merișor.
 • Felinarele cu tărtacuțe. O variantă de decor de toamnă poate fi un felinar mare, eventual căruia i-am scos sticla, lăsându-l ca pe o colivie și pe care îl umplem cu tărtăcuțe de diferite mărimi și culori. Ori împodobim felinarul cu un șirag de leduri, ori îl punem între mai multe lumânări decorative.
 • Dovleacul pe post de vază pentru spice. Foarte multe din aceste decorațiuni de toamnă au fost așezate în vaze. Când nu este nevoie ca vaza să fie transparentă, o vază foerte bună pentru un decor de toamnă poate fi un dovleac în care să facem o gaură, în care să fixăm o cutie goală de conserve și în care să punem diverse ornamente, un snop se spice de grâu cu ramuri cu frunze uscate și măceșe ar fi un aranjament care cu siguranță ar face foarte mare plăcere tuturor.

Actualizat la 15 decembrie 2024 de Iulian Acatrinei

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.

MAGAZINELE ACAJU

Poti vedea mobila in magazinele Acaju pentru idei pe stilul tau de viata. Vezi detalii.

MODALITATI DE PLATA

Poti plati cu cardul (debit, credit sau cumparaturi), in rate, ramburs la livrare, sau prin OP. Vezi detalii

GARANTIE SI SERVICE

Vezi perioada de garantie valabila pentru fiecare produs. Vezi detalii.

LIVRARE SI MONTAJ

Poti beneficia de o echipa profesionista care va livra si monta mobilierul. Vezi mai mult.

Telefon: 0311 300 290
Ai intrebari? Ne poti contacta si pe WhatsApp
Expediere in 24h la articolele in stoc
Plata Ramburs, Card pe Site sau Mobile Banking
Deschidere Colet 24H
Retur Gratuit Timp de 14 Zile
Restituirea Banilor a Doua Zi
Livram Acasa Catalog De Mostre Pentru Tapiterie Premium
Pana la 10 rate fara dobanda