Sari la continut
Decorațiuni pentru living: cum îmbrăcăm un perete gol - ACAJU

De multe ori în amenajarea casei, se întâmplă să ne vedem puși în fața unui fapt mai greu de împlinit. Adică, oricât de bine am amenaja livingul, oricât de eficient am fi implementat soluții de mobilare și stocare, tot va trebui să găsim o soluție de decor pentru un perete mare și gol. Ce alegem dintre tapet, rafturi și etajere suspendate sau tablouri?

 

De obicei, acest perete foarte mare și gol se regăsește în zona de canapea din living, mai bine zis de deasupra acesteia, în zona în care rar se mai pot adăuga dulapuri sau alte piese de mobilier. Ce este de făcut în acest caz? Se încearcă umplerea golul inestetic cu un tablou sau mai multe? Se lasă descoperit pentru a da senzația de spațiu în cameră? Sau se gândesc câteva soluții ingenioase de a decora respectivul perete?

 

Hai să vedem împreună câteva sugestii propuse pentru acest design de interior.

 

Tablouri sau fotografii de mari dimensiuni

 

Deși poate fi considerată o soluție clasică, un perete gol din living poate fi umplut imediat și cu mare eficiență de unul sau mai multe tablouri de mari dimensiuni, singura problemă fiind crearea unui contrast între acestea și perete. Tablourile decorative sunt disponible într-o varietate de stiluri, designuri și modele și se pot transforma în centrul de interes al livingului. Poți opta pentru tablouri pictate, reproduceri după marile picturi celebre, sau te poți îndrepta către tablouri moderne sub forma fotografiilor înrămate.

 

Galerie de tablouri sau fotografii

 

Tablouri de dimensiuni mai mici pot fi așezate în linie sau într-o formă geometrică oarecare și în felul acesta să acopere un perete gol. Suprafața poate fi accentuată și prin o decorare specială a peretelui cu chenare sau chiar o suprafată acoperită de tapet ce contrastează cu restul livingului, accentuând și scoțând în evidență aranjamentul.

În aceași idee, o serie de fotografii, poate de familie sau cu imagine din arhiva personală, pot să acopere un perete gol. Pentru un efect vizual deosebit acordă atenție simetriei și distanțelor dintre rame.

 

O imagine din mai multe bucăți

 

Este tot ca o galerie de tablouri, dar formată din bucăți de imagine care formează un ansamblu. Poți alege orice imagine îți place, doar să fie la rezoluție suficient de mare încât să nu piardă din claritate și o împarți în trei sau patru părți egale, pe verticală și / sau pe orizontală.

 

Rafturi și etajere

 

Rafturi înguste de 10-15 cm, pe două sau trei linii, pe peretele gol de deasupra canapelei, fixate simetric sau nu, pot susține diverse obiecte de decor, de la statuete, rame cu fotografii, suveniruri din vacanță sau ghiceve cu plante de interior. Perete-le din living va arăta spectaculos.

De asemenea, câteva rafturi simple și fără capac în spate vor păstra senzația de spațiu pe care o oferă un perete gol, dar va aduce un echilibru în amenajare. Un aranjament de efect poate fi un grilaj metalic, într-o culoare contrastantă cu peretele dar potrivită designului general, care să susțină rafturi de lemn, asortate la restul mobilierului.

 

O oglindă mare cu ramă

 

Dacă peretele mare și gol nu este în spatele canapelei din living, o oglindă mare cu ramă poate să iasă în evidență și să acopere o parte din perete. În spațiile mici mai ales, o oglindă imensă, până la podea creează profunzime și dublează practic spațiul, mai ales dacă reflectă fereastra sau o sursă de lumină. Când ai oglinda asezată direct pe sol, asigură-te că este bine ancorată, pentru a preveni situația în care se răstoarnă și provoacă accidente nedorite.

 

O măsuță consolă, îngustă și lungă

 

Un perete mare și gol, altul decât cel din spatele canapelei poate fi umplut cu o măsuță sau consolă, cu adâncime de 30-35 cm și lungă de cel mult o treime din lungimea peretelui, la înălțimea de cam 90 cm. La aceste dimensiuni, trebuie să fie ancorată de perete ca să aibă stabilitate, dacă nu este construită masiv. O oglindă suficient de mare poate fi fixată deasupra consolei. Designul livingului se întregește cu o vază cu flori și o veioză pe consolă. Aceasta din urmă poate fi inlocuită cu un lampadar în imediata apropiere.

 

Un șemineu

 

Mai puțin întâlnit, semineul poate fi o prezență comună, ce dă un aer de intimitate și căldură, oferind un aer diferit amenajării. Pote fi aranjat asemenea masuței consolă. Fie că este real ori doar pentru decor, el poate deveni chiar piesa centrală a camerei, punctul focal în jurul căruia să aranjezi mobila living

 

Încadrare între aplice

 

Dacă rețeaua electrică îți permite, instalează două aplice între care să ai fie o oglindă cu o ramă deosebită, fie tablouri. Combinația oferă o notă elegantă, pretențioasă, de galerie de artă. Poți folosi aceași combinație deasupra canapelei, mai ales dacă încăperea are o înălțime considerabilă, iar spațiul rămas este suficient de generos.

 

Litere în relief, eventual luminate

 

Să scriem pe pereți nu cu spray sau vopsea, ci cu litere supradimensionate din lemn, carton sau polistiren, această idee decorativă fiind printre cele mai fierbinți trenduri ale ultimilor ani.

 

Un sticker de perete cu model abstract

 

Un perete gol deasupra unei canapele poate fi cu ușurință decorat cu un sticker de perete cu modele abstracte și foarte colorate. Singura preocupare ar putea fi să se găsească un astfel de sticker de perete, care să prezinte una sau două culori pe care le ai deja încorporate în designul general al camerei. Ușor de montat și întreținut, un astfel de sticker va face camera să pară modernă și îndrăzneață, rezolvând și problema decorării unui perete mare și gol fără prea mult efort.

 

Un perete accent

 

Este posibil să ai pereții văruiți sau chiar tapetați. Dar peretele tău mare și gol are nevoie de un tratament mai special. Pereții accent sunt deliberat lăsați goi pentru a crea un punct focal, pentru a armoniza, completa și uni toate elementele dintr-o cameră. Desigur, îl poți vărui într-o culoare puternică și îndrăzneață, dar se recomandă mai bine folosirea unui tapet de calitate. Poți încerca diverse modele și texturi care să se potrivească întregului decor sau poți să optezi pentru un tapet emblematic pentru o anumită perioadă istorică sau artistică.

 

 

Fototapetul modern

 

Dacă ți-ai dorit întotdeauna să mergi în anumite locuri sau visezi cu ochii deschiși la peisaje exotice sau colțuri de lume de o frumusețe legendară, le poți aduce pe toate chiar la tine acasă cu ajutorul fototapetului care îmbracă perfect un perete mare și gol, deschizând parcă o poartă către o lume fascinantă și atrăgătoare.

 

Fototapetul 3D

 

Tehnologia 3D are menirea de a crea iluzia de adâncime, textura, spațiu infinit. Poți obține același efect suprinzător și cinematografic la tine în casă cu ajutorul unui fototapet 3D. Dacă ai un perete mare și gol, umple-l cu o imagine care te va liniști, te va amuza, te va face să visezi, să zâmbești și să te bucuri de viață.

 

Decorațiunile de perete nu se limitează doar la tablourile clasice, astfel că poți diversifica și alege pentru casa ta dintr-o mulțime de modele.

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.

MAGAZINELE ACAJU

Poti vedea mobila in magazinele Acaju pentru idei pe stilul tau de viata. Vezi detalii.

MODALITATI DE PLATA

Poti plati cu cardul (debit, credit sau cumparaturi), in rate, ramburs la livrare, sau prin OP. Vezi detalii

GARANTIE SI SERVICE

Vezi perioada de garantie valabila pentru fiecare produs. Vezi detalii.

LIVRARE SI MONTAJ

Poti beneficia de o echipa profesionista care va livra si monta mobilierul. Vezi mai mult.

Telefon: 0311 300 290
Ai intrebari? Ne poti contacta si pe WhatsApp
Expediere in 24h la articolele in stoc
Plata Ramburs, Card pe Site sau Mobile Banking
Deschidere Colet 24H
Retur Gratuit Timp de 14 Zile
Restituirea Banilor a Doua Zi
Livram Acasa Catalog De Mostre Pentru Tapiterie Premium
Pana la 10 rate fara dobanda