Dormitor pentru un cuplu tânăr: găsește-ți inspirația în iubire - ACAJU

Un dormitor matrimonial este întotdeauna cel mai personal loc din casă. Avem nevoie de acest loc pentru intimitate, relaxare și somn, așa că trebuie să ne gândim la el într-un mod deosebit de atent. Cu atât mai mult cu cât ești la început de relație, dormitorul în viața unui cuplu tânăr are un rol important, pentru că ajută relația să devină mai puternică.

 

Dormitorul conjugal este un loc special pentru proprietarii săi, unde ar trebui păstrată o atmosferă senzuală. Depinde mult de modul în care vor funcționa relațiile dintre soți, cum va fi organizat acest dormitor matrimonial, starea oamenilor dimineața și seara și atitudinea lor mentală. Până la urmă, în această cameră începe ziua unui cuplu tânăr, și tot în această cameră se termină în fiecare seară. 

 

De aceea mobila dormitor ar trebui să fie confortabilă, elegantă, frumoasă și, desigur, romantică. Cei doi beneficiari au nevoie neaparat de un dormitor confortabil cu depozitare potrivită pentru amândoi partenerii. 

 

Principiile decorării unui dormitor pentru un cuplu tânăr

 

Dormitorul unui cuplu tânăr trebuie să fie decorat astfel încât mobila dormitor, decorațiunile, iluminarea și culorile să creeze o atmosferă plăcută și relaxată și să îmbogățească viața de familie cu emoții pozitive.

 

 • Paleta de culori trebuie să fie luminoasă și liniștită. Culorile din dormitor ar trebui să fie atenuate, pale pentru a crea o atmosferă de pace, dar nu sunt contraindicate nici culorile strălucitoare și decorative. Tonurile de galben sau de nisip vor adăuga confort și căldură într-o cameră răcoroasă, iar nuanțele de lavandă, bej și albastru vor adăuga răcoare într-o zi caldă. Este important să nu se exagereze, fiind mai bine să se aleagă un perete accent la capătul patului.
 • Plafonul alb sau decorat. Primul lucru pe care îl privește omul trezit din somn este tavanul și doar apoi pereții sau mobila. În dormitorul tinerilor căsătoriți se poate merge până într-acolo încât să se aleagă pe tavan o imagine frumoasă, culori inspirată din natură, auriu și azuriu. Un tavan alb sau cu imaginea unui cer înstelat se va potrivi de minune unor soți care preferă o atmosferă romantică.
 • Pereții decorați. Tendințele moderne sunt variate și eclectice, dar totul depinde de gustul soților. Dacă dormitorul matrimonial este situat într-o cameră mare și nu doriți să înghesuiți spațiul cu mobilier, unul dintre pereți poate fi decorat cu tapet sau panouri cu un model mic.
 • Iluminarea intensă ziua și blândă în amurg. În timpul zilei se recomandă ca soarele să intre puternic în cameră. Pentru mai multă intimitate, se impun draperii groase din tul translucid sau organza colorată. O sursă de lumină prea puternică ar fi nepotrivită pentru dormitor, având în vedere faptul că este un spațiu destinat somnului si relaxării. 
 • Creează un concept de iluminare stratificată. Cu ajutorul acestui concept, vei mai multe avea corpuri de iluminat și lămpi care lucrează împreună. Este esențial să existe o lampă electrică pe tavan, de unde lumina să acopere suprafața întregii încăperi. De asemenea, aceasta poate fi suplimentată prin așezarea de lămpi pe noptieră sau aplice ori spoturi, scafe decorative în zona pereților pentru a crea o atmosferă specială.
 • Materiale cu texturi diferite. Pentru un efect decorativ desoebit joacă-te cu diferite texturi. Dacă dormitorul are pardoseală din lemn masiv, pentru tapițerii se va potrivi catifeaua, tapetul cu fire de mătase, perdelele de catifea sau mătase.
 • Poziția patului, fixat lângă perete sau în centru. Un pat dreptunghiular poate fi poziționat în centrul încăperii sau se poate sprijini de perete și este specific cuplurilor conservatoare. Un pat rotund și mai jos, de regulă situat departe de pereți, este opțiunea pentru cuplurile tinere și energice.
 • Tăblie de pat tapițată. Dacă tăblia patului este așezată la perete este bine ca acesta să fie înalt, tapițat și moale. Dacă patul este așezat în mijlocul camerei atunci este bine să nu fie prea înalt pentru a permite luminii să treacă de el cu ușurință.
 • Noptierele pereche sau diferite. Un design mai tineresc și dinamic poate însemna ca mobila să nu fie perfect în oglindă. De la diferențe de culoare până la diferențe de design, mix&match pentru mobila dormitor poate fi de efect într-un dormitor plin de veselie și dragoste.
 • Dormitorul matrimonial este doar pentru dormit. Cea mai bună opțiune pentru dormitor este să nu fie amestecat cu zona de lucru sau zona de socializare, numai așa cuplul se va simți cu adevărat confortabil și va reuși să se relaxeze. Televizorul, computerul sau laptopul se lasă cel mai bine în camera de zi sau la birou. Este de preferat, ca în dormitor să nu existe loc pentru taskuri de job documente și alte obiecte de lucru, ci doar pentru odihnă. 

Cum alegi mobila pentru dormitor pentru un cuplu tânăr

 

Într-un dormitor ideal pentru un cuplu nu ar trebui să existe mult mobilier care să creeze impresia de înghesuială și să creeze o atmosfera apăsătoare. Pentru un dormitor matrimonial cea mai importantă piesă de mobilier este patul.

 

 • Patul dublu matrimonial este cea mai importantă piesă de mobilier din dormitorul unui cuplu de tineri căsătoriți. Modelul acestuia trebuie ales în conformitate cu designul ales pentru cameră. Patul pentru cuplul tânăr trebuie să fie spațios și confortabil.
 • Un dressing cât mai funcțional este o altă necesitate în dormitorul unui cuplu tânăr. Este perfect dacă dressingul este suficient de voluminos încât să fie separat pe zone sau dacă există spațiu să se opteze pentru două dulapuri de haine. Dimineață toată lumea se grăbește și își caută lucrurile, de aceea e mai bine să se evite discuțiile.
 • O banchetă la picioarele patului va fi de ajutor la dezbrăcat și așezarea hainelor pentru a doua zi.
 • Măsuța de toaletă se va integra perfect în dormitorul unui cuplu de tineri, unde soția obișnuiește să-și facă ritualul de îngrijre a feței în fiecare seară și machiajul în fiecare dimineață.

 

Stiluri de dormitor pentru un cuplu tânăr

 

Dormitorul matrimonial pentru tineri poate fi realizat în orice stil: clasic sau vintage cu sculpturi decorative sau elemente din fier forjat, minimalist cu mobilier funcțional și minim de decor, etnic sau rustic cu materiale naturale, orientale sau africane cu baldachine și grinzi mari, în pod sau în stil înalt tech cu elemente cromate, sticlă și suprafețe dure. Personalitatea cuplului are decizia, și trebuie să fie bilaterală.

 

 • Dormitor cu perete de accent. Pereții sunt colorați în nuanțe deschise foarte apropiate de culoarea mobilierului. Mobila dormitor poate fi albă. Pentru culoarea de accent se alege o nuanță caldă și deschisă, pentru a păstra luminozitatea camerei. Se completează cu draperii într-o culoare similară. Dormitorul nu trebuie încărcat cu prea multe decorațiuni, fiindcă riști să-l aglomerezi vizual. Optează mai degrabă pentru o decorațiune de perete și o vază cu flori pe noptiera de lângă pat.
 • Dormitor minimalist. Puţinele piese de mobilier trebuie să fie multifuncţionale şi practice, poate tocmai de aceea minimalismul este preferat de persoanele moderne, tinere, dinamice care aleg să se înconjoare doar de obiecte de primă necesitate şi nimic în plus. Un dormitor cuplu minimalist va avea pereții adesea vopsiți în alb, foarte puțin sau deloc decorați, cu podele sau parchet în nuanțe simple, fără covoare și fără piese de mobilier suspendate.
 • Dormitor vintage. Patul tapițat cu stofă este un „must have” în orice dormitor amenajat în stilul vintage. Alege culori pudrate, precum bleu, roz, mov sau verde. Noptierele elegante, ca pe vremea bunicii, sunt cele mai bune elemente de mobila dormitor și decor pentru exprimarea acestui stil. Băncuța de dormitor, pusă în continuarea patului, va schimba aspectul camerei, făcând-o chiar să pară mai spațioasă. Pe lângă că este o piesa extrem de utilă, are și un rol decorativ important. 
 • Dormitor scandinav. Când spui stil scandinav, automat te vei gândi la finisajul alb. Mobilierul din lemn masiv este deseori întâlnit în amenajările în stil scandinav. Dar albul mai poate fi folosit și pentru pereți sau alte obiecte de decor.
 • Dormitor shabby chic. Un dormitor matrimonial shabby chic va avea pat cu tăblie vintage, din oțel vopsit în alb sau negru, cu un design elaborat, sau tăblie din lemn sculptat în forme grațioase. O banchetă în dreptul ferestrei sau un fotoliu confortabil unde te poți deconecta citind puțin înainte de culcare și unde poți aseza, temporar, haine sau alte obiecte. Noptierele pot fi din lemn de mango reciclat, cu finisaj antichizat de vopsea scorojită.

Dormitor în stil romantic. Un dormitor romantic modern poate fi amenajat în alb pentru fundal și diverse accesorii colorate, romantice, rame pentru fotografii în formă de inimioară, un ceas de perete cu Turnul Eiffel, perne în forme de inimă, vaze cu flori, lumânări așezate pe noptiere. Un dormitor romantic inspirat din stilul regal poate avea un pat cu baldachin, cu perdele diafane, fie albe, fie într-o nuanță care să fie identică cu cea a draperiei de la ferestre.

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.