Sari la continut
Idei de dormitoare în decoruri neconvenționale - ACAJU

Materiale convenționale, lemn, culori îndrăznețe, mai mult curaj, toate astea pot constitui ingredientele perfecte pentru un design neconvențional. Piesa sau piesele de mobilier, cu recomandarea să nu fie prea multe, au posibilitatea să rupă o barieră sau pe toate, depinde de mesajul Outside the box pe care îl transmite.

În aceste condiții vorbim de un decor neconvențional.

Înlocuirea mobilierului clasic, standard, cu o piesă inedită, neconvențională, colorarea într-o culoare pală sau neutră, lumina dispusă după alte cutume, și multe altele pot sparge monotonia unui dormitor. Așa se poate crea mult doritul dormitor în decor neconvențional.

Ce înțelegem prin dormitor în decoruri neconvenționale

Neconvențional înseamnă a nu te supune convențiilor, canoanelor, este original, fiind spontan prin naturalețe.

 • Un dormitor considerat în decor neconvențional poate fi mobilat cu un set dormitor de culori deschise, cu puține pete de culoare, amenajate într-un spațiu cu decoruri nefinisate sau nefinisate total.
 • Un dormitor luminat indirect din tavan și / sau podea, poate fi considerat un dormitor neconvențional.
 • Când amenajăm dormitorul într-un spațiu special, o mansardă spre exemplu, spunem că este un dormitor neconvențional.
 • La fel spunem dacă mobilierul din dormitor nu face parte dintr-un set, fiind o punere „mix and match” a mai multor piese de stiluri diferite.
 • Un dormitor neconvențional este și dormitorul fără șifonier, spațiul de depozitare fiind un dresing, improvizat, mascat de un perete aparent.
 • Într-o garsonieră, un perete construit ca bibliotecă sau altceva, care dă impresia scindării volumului total în două, o parte fiind folosită ca dormitor, poate fi considerat ca neconvenționalism.
 • Câteva decorațiuni total neconvenționale gen noptiere, oglinzi, tapet, ghivece, perdele, draperii, etc. aranjate original pot crea un decor original, neconvențional.

Decoruri neconvenționale prin opțiunea cromatică

 

 

Culorile deschise ale pereților și pardoselii, fără multe culori contrastante, cu mobilier deschis la culoare sunt neconvenționale.

 • Un dormitor spațios, în care liniștea griului dominant este spartă de vișiniul strecurat în diferite accesorii, devine focar vizual. Dungile din saltea și perne vin și ele să spargă monotonia, injectând un plus de textură în acest spațiu. Sistemele de iluminat aruncă lumina asupra unor puncte de interes din încăpere, în vreme ce lămpile integrate în tavan împrăștie o lumină difuză.
 • Galbenul este culoarea care domolește cel mai bine griul. Piesele de mobilier sunt gri, tăblia patului este pe un spațiu delimitat de culoare galben. Contrastul este unul care deschide încăperea, captând imediat atenția. Spoturile din tavan aduc forme sculpturale în tot acest decor.
 • Pereți și tavan din ciment, decorați în stil industrial, ce coboară spre podeaua de lemn închis la culoare, este o asociere care îmbină culori și texturi diferite, designul fiind subliniat de lumina indirectă ce vine atât dinspre tavan, cât și dinspre podea.
 • Un perete fals sau o ușă glisantă, ce închide un spațiu de depozitare în afara dormitorului, fac ca dormitorul, în prezența respectivului dressing, să fie un decor neconvențional. Faptul că dormitorul devine mult mai mic, este scuzat de folosirea inteligentă a spațiului.

Dormitorul neconvențional din mansardă

Mansarda, prin peretele său înclinat, este un caz clasic de neconvențional și dă frâu liber ideilor de amenajare a unui dormitor.

 • Un pat studiou, de o persoană, este bine venit și dă un aspect foarte intim, dacă este fixat cu lungimea sub peretele mansardat. De pereții verticali profitându-se pentru a fixa restul mobilierului.
 • Un pat de două persoane va fi fixat totdeauna cu tăblia pe un perete vertical, urmând a fi conceput, în funcție de spațiul existent un dulap scund sau un șifonier care să fructifice spațiul mansardat, adâncimea lui trebuind să nu fie excesiv de mare.

Mobilierul dormitorului nu este set

Totul va fi construit în jurul patului, care poate fi matrimonial sau cu ladă de depozitare.

Piese de mobilier ce nu fac parte din acelaș set, nu sunt soluții doar ale unui buget limitat, de multe ori sunt exemple ale unui neconvenționalism în stil, ce poate rezolva problema spațiilor de depozitare, a spațiului de lucru sau chiar a spațiului de relaxare.

 • Noptierele de lângă pat pot fi de la simple scaune sau etajere, la lăzi sau seturi de valize de la bunica. Trebuie să rezolve spațiul pentru lampă și pentru cartea de citit.
 • Cu puțin curaj, o noptieră foarte neconvențională ar fi una suspendată de tavan, chiar dacă ar crea o impresie de ușoară instabilitate.
 • Variantă de înlocuire a noptierei se poate materializa printr-o măsuță, care să se încadreze perfect între pat și perete. Nu doar că o vei putea folosi pentru a așeza pe ea o lampa, dar poți transforma colțul și într-un spațiu de lucru.
 • În același stil, noptiera poate fi înlocuită de un bar pe role, ca cele folosite în hoteluri pentru room service. Nu va fi numai o noptieră fermecătoare și creativă, va fi și foarte spațioasă. Dacă spațiul ar permite să încapă și un fotoliu, acesta ar fi și un spațiu ideal de relaxare.
 • Un pat rotund este cel ce poate defini singur, dormitorul ca neconvențional.
 • Un alt pat care va caracteriza dormitorul, ca având un design neconvențional este și patul metalic.

 

 

Masa de lucru din dormitor

În special în garsoniere, dar și în apartamentele mai puțin spațioase, pentru o parte din zi dormitorul poate fi și spațiu de lucru. Aceeași situație se întâlnește foarte frecvent și în camerele copiilor sau de tineret, unde nu există dormitor separat.

 • Masa de calculator, cu o comodă sau o etajeră în continuare, este o idee pentru un dormitor neconvențional, dar foarte funcțional.
 • Biblioteca, etajera, masa de calculator și comoda, asociate sau nu cu șifonierul, implică idei de design neconvențional. În cele mai multe cazuri acestea devin dormitoare neconvenționale.
 • O bibliotecă, din care pe timpul nopții se poate rabata un pat este o altă idee de dormitor neconvențional.
 • O altă idee mai neobișnuită este să ascunzi biroul și etajera, în spatele unei uși de șifonier, dacă se poate în prelungirea celui real. Un pat și un televizor vor crea un dormitor neconvențional și practic.

Regulile de bază în amenajarea unui dormitor în decor neconvențional sunt:

 • Alegeți mobilier cât mai simplu.
 • Creați spații inteligente de depozitare, profitând de toate oportunitățile care se oferă.
 • Decorați folosind materiale de efect și modele expresive.
 • Alegeți corpuri de iluminat interesante, poziționate să accentueze volumele.
 • Alegeți o tăblie de pat specială care va fi elementul central al decorului.
 • Folosiți tablourile pentru a vă exprima personalitatea.
 • Agățați perdelele și draperiile cât mai aproape de tavan, pentru a crea senzația de înălțime în cameră.

Nu uitați că acesta este cel mai personal spațiu din întreaga casă, așa că decorați-l așa cum vă place și cum simțiți.

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.

MAGAZINELE ACAJU

Poti vedea mobila in magazinele Acaju pentru idei pe stilul tau de viata. Vezi detalii.

MODALITATI DE PLATA

Poti plati cu cardul (debit, credit sau cumparaturi), in rate, ramburs la livrare, sau prin OP. Vezi detalii

GARANTIE SI SERVICE

Vezi perioada de garantie valabila pentru fiecare produs. Vezi detalii.

LIVRARE SI MONTAJ

Poti beneficia de o echipa profesionista care va livra si monta mobilierul. Vezi mai mult.

Telefon: 0311 300 290
Ai intrebari? Ne poti contacta si pe WhatsApp
Expediere in 24h la articolele in stoc
Plata Ramburs, Card pe Site sau Mobile Banking
Deschidere Colet 24H
Retur Gratuit Timp de 14 Zile
Restituirea Banilor a Doua Zi
Livram Acasa Catalog De Mostre Pentru Tapiterie Premium
Pana la 10 rate fara dobanda