Modele de canapele moderne: cum o alegi pe cea care ți se potrivește - ACAJU

Canapelele sunt indispensabile confortului nostru, momentelor de relaxare, și în plus ne ajută să construim estetica livingului. Tendințele actuale se îndreaptă către modele adaptate timpurilor moderne, cu elemente surprinzătoare, dar în continuare confortul este cuvântul de ordine. Prin urmare, o canapea modernă trebuie să se încadreze perfect în planurile designului de interior, dar să ofere și starea de bine proprietarilor săi.

 

Stilurile pe care le putem aborda sunt nenumărate când vine vorba de canapele de living, cel mai important este ca ele să se încadreze într-un mod armonios cu întreaga atmosfera a încăperii. Așadar, dacă îți dorești un living modern, cu elemente contemporane, în care să te bucuri în fiecare zi de piese de mobilier în tendințe, alege o canapea modernă, cu design contemporan sau minimalist, care îți completează stilul.

 

Stiluri moderne în living

 

Simplitatea este caracteristica unui living modern, acesta fiind definit de un minimalism contemporan.

 

Stilul contemporan, este unul flexibil, care se adaptează cu ușurință noilor tendințe și în pofida faptului că poate conține linii puternice, admite, și chiar dezvoltă o simpatie pentru liniile curbe. Designul contemporan se concentrează mai mult pe forma însăși, făcând abstracție de nivelul de funcționalitate. Stilul contemporan cuprinde o utilizare echilibrată a materialelor naturale, finisajele naturale fiind adesea amestecate cu oțel, beton și alte materiale inspirate din industrie pentru a asigura un echilibru estetic gen Yin și Yang. 

 

Tot flexibilitatea stilului face să fie utilizate în astfel de interioare și elemente futuriste sau high tech. Stilul contemporan este mai îndrăzneț și curge împreună cu timpul, din această cauză se bucură de posibilitatea creării unui joc de culori. Îi sunt caracteristice nuanțele puternice, consistente și sobre. În același timp, interioarele sunt create pe un contrast puternic cu o mulțime de nuanțe de negru și alb. Acest stil permite luxul de a lega nuanțe din extremități diferite ale coloristicii.

Stilul minimalist este reprezentat de forme simple și fundamentale. Inspirat din simplitate, acest stil modern, minimal, a schimbat radical tradițiile în domeniul designului interior. Influențat nu în ultimul rând de simplitatea japoneză, mobilierul minimalist propune un spațiu simplu, curat, aerisit și exclude orice îngrămadire de obiecte, aglomerarea dând senzația de sufocare, de presiune. 

 

Chiar dacă modul în care se folosește stilul de mobilier este foarte important pentru fiecare persoană, designul minimalist al pieselor de mobilier trebuie să fie artistic și să scoată în evidență doar simplitatea. Acest stil reflectă calitatea, având un design curat, simplu și modern, formele pline fiind susținute de picioare din lemn sau metal, materiale cu care se contrastează într-un mod elegant.

 

Tipuri de canapele moderne

 

În living o canapea modernă ar trebui să fie în primul rând confortabilă și funvțională pentru că este piesa centrală / vedeta din cameră. Pe canapea te vei relaxa, vei sta să citești sau vei socializa cu prietenii. O canapea modernă ar trebui să fie realizată cu linii curbate, ceeace reprezintă piese sofisticate, care aduc încăperii un aer luxuriant, inedit. Acest design este potrivit tapițeriei din stofă catifelată, culorile devenind vibrante, cu accente strălucitoare. Pe lângă aspectul aparte de care dă dovadă, o astfel de canapea modernă excelează și la capitolul confort.

 

  • Canapele cu design minimalist. În ultimii ani, s-a promovat minimalismul și simplitatea în designul de interior. Acestea se mențin în continuare și sunt parte din tendințele viitoare. Canapelele cu un design minimalist vor fi mult timp de acum înainte în lumina reflectoarelor, pentru că se pot integra ușor în designul livingului, indiferent de mărimea lui, și nu trebuie să îți faci griji că se vor demoda. Le încadram în tipul de canapele moderne pentru că minimalismul va fi un concept mereu apreciat prin simplitatea lui, prin urmare merită un loc în living. Canapelele minimaliste se caracterizează prin proporții rafinate, cu o volumetrie echilibrată, tapițate cu materiale moi și catifelate. Pernele rotunjite mai mult sau mai puțin sunt de la înălțimi medii cu brațe comode până la înalte care să țină tot spatele.
  • Canapele cu design contemporan. Trendul în stilul contemporan se modifică mereu, dar nucleul este reprezentat ca și în minimalism de simplitate, dar cu forme unice, inedite. Predomină liniile drepte și elegante dar și formele curbe interesante. Geometria designului îmbină pătrate, dreptunghiuri și cercuri, într-un rezultat echilibrat ce sugerează armonia și libertatea formei. Canapelele sunt scunde cu linii suple și picioare la vedere. Sunt frecvente materialele naturale precum lemnul nevopsit sau metalul. Predomina culorile neutre sau inspirate din natură precum albul, cremul, bejul, maroul, nuanțele de gri și albastru-verzui.
  • Canapele ajustabile. Confortul este principala caracteristică pe care trebuie să o aibă o canapea, iar o canapea modernă își îndreaptă atenția mai ales către confort. Canapelele ajustabile pot fi reglate în funcție de preferințele celui ce le folosește, fie că dorește să își relaxeze picioarele, ori își dorește să aibă o poziție mai bună în timp ce vizionează un film. Au avantaje multiple și se pliază perfect pe nevoile utilizatorului.
  • Canapele modulare. Libertatea de amenajare este un factor cheie atunci când alegi un mobilier, iar niște canapele moderne oferă tot mai mult această calitate. Asemenea unor simple cuburi, cu un design simplu, canapelele modulare te lasă să te joci cu multitudinea de idei pe care le ai pentru living. Schimbându-le poziția poți experimenta lookuri și aranjamente noi.

  • Canapele inspirate de forme geometrice. Din punct de vedere stilistic, tendințele în design sunt orientate către forme geometrice, linii drepte și simplitate. Se renunță la imprimeuri florale, multe detalii și se merge pe un stil curat, modern. Canapelele inspirate de forme geometrice atrag atenția și prin volumetriile lor deosebite. Livingul va arăta mai aerisit, pentru a te putea bucura mai mult de timpul petrecut acasă. Există o multitudine de modele de canapele ce urmăresc linii geometrice, fiind o directie stilistică la modă în ultimul timp, de aceea este ușor să alegi ceva potrivit.
  • Canapele multifuncționale. O canapea care se transformă în pat este o canapea care pare comună, dar dacă la aceasta se adaugă tablia care devine raft sau suport pentru ghivecele cu flori nu mai este chiar la îndemână. Exista aceste tipuri de canapele multifuncționale care au fost special fabricate pentru oamenii foarte practici, care își doresc un mobilier „smart”, care să le satisfacă o arie extinsă de nevoi. O canapea modernă prevede o funcționalitate complexă, prin care se diferențiază de clasicele canapele. Nu mai sunt doar simple piese de mobilier, ci devin piese ce se pot adapta în funcție de dorințele clientului la nevoile acestuia, putându-se bucura de ele în mai multe circumstanțe. În plus, se economisește spațiul care ar fi fost dedicat în mod normal altor piese de mobilier.


Dacă dorești un ambient în tendințe, alege pentru living o canapea modernă care se potrivește gustului și nevoilor familiei, completându-ți spațiul cu estetica ei și aducând un plus de confort și de culoare. Definește stilul livingului și organizează spațiul în așa fel încât să ai o încăpere funcțională, dar și armonioasă vizual.

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.