Sari la continut
Modele de comodă pentru dormitor: clasică, modern sau vintage? - ACAJU

Comodele se regăsesc în orice dormitor bine organizat și care oferă un spațiu pe măsură, fiind o modalitate confortabilă de a păstra obiectele personale, lenjeria, trusa de machiaj, bijuteriile, cosmeticele sau alte obiecte de uz zilnic și care au nevoie de o bună organizare. Pot foarte bine să fie folosite pe post de suport pentru lampa de noapte, ochelarii, cartea pe care o citești înainte de a adormi, suport pentru TV sau ramele foto cu amintiri de familie. 

După alegerea patului, spațiile de depozitare sunt foarte importante pentru un dormitor pe care ți-l dorești bine organizat. Folosind comodele în dormitor, vei dezvolta un nou concept de depozitare și vei alege cel mai bun și mai confortabil mod de a păstra hainele și celelalte lucruri. Comoda dormitor este o piesă de mobilă care nu se demodează niciodată, este recomandată în toate amenajarile interioare, în concordanță cu stilul ales.

 

Comode cu stil pentru o amenajare cu bun gust

 

Modelele de comodă dormitor se găsesc într-o mare varietate de tipuri, adaptându-se oricărui stil de amenajare al dormitorului tău. Dacă achiziționezi o comodă dormitor pentru o cameră deja mobilată, nu uita să asortezi noua comodă la stilul camerei. Dacă este un stil modern alege o comodă modernă, dacă ai un stil vintage, alege o comodă shabby, iar o comodă dormitor cu picturi etnice este ideală pentru un dormitor rustic.

 

Ca să te asiguri de un spațiu bine organizat și aerisit, la alegerea comodei trebuie să fii atent la dimensiunea spațiului unde vrei să o amplasezi. Dar și în privința dimensiunilor, există modele de comodă dormitor de toate dimensiunile, pe care să le integrezi cu ușurință în ansamblul amenajării tale. În plus, chiar și cele mai mici comode sunt prevăzute cu spații eficiente de depozitare.

 

Comode moderne pentru un dormitor funcțional

 

Motivul pentru care te decizi să achiziționezi o comodă dormitor este acela de a organiza spațiul pe care îl ai la dispoziție într-un dormitor cât mai eficient. Comodele moderne pentru dormitor au un design aparte și dau un plus de valoare oricărui spațiu. În general au forme simple netede, nuanțe naturale soft, punând în valoare nuanțele naturale ale lemnului. Astfel de mobilier nu este excesiv de pretențios, dar în același timp arată elegant.

  • Se remarcă prin design și aspect practic, se pot asorta ușor cu restul pieselor de mobilier din dormitorul tău, creând o amenajare unitară, într-un stil modern și atrăgător. Există modele de comodă dormitor în nuanțele de lemn sau există și modele colorate. 
  • Comode moderne cu multiple spații de depozitare – Aceste modele de comodă dormitor au spațiu de depozitare și în general, au o componentă de vitrină sau pot fi doar comodă cu sertare.
  • Comode moderne cu oglindă – Însoțite de oglinzi aceste comode moderne sunt mai mult decât „măsuțe de toaletă”, au un rol practic bine evidențiat, fiind în același timp piese de rezistență pentru orice dormitor amenajat într-un stil modern, romantic. Sunt modele de comodă dormitor care se remarcă prin eleganță dar și prin multitudinea spațiilor de depozitare, pot avea sertare sau rafturi cu uși, sau ambele simultan. 

Comode clasice pentru un dormitor elegant

 

Stilul clasic are două opțiuni de design, linii discrete, simple care pun în valoare textura lemnului sau forme curbate, bogat decorate cu sculpturi, aurite, încrustate, cu o mulțime de garnituri decorative, iar o comodă dormitor în stil clasic trebuie să se integreze acestui stil. 

  • Trebuie să ții seama dacă alegi o variantă luxoasă de comodă dormitor că aceasta se pune în evidență doar în dormitoarele spațioase. Modelele acestea sunt de obicei din lemn sunt rezistente și masive, au margini și picioare curbate, laturi convexe, pot avea încrustații din bronz, furnir și ornamente lăcuite în stil japonez.
  • Lemnul este prima opțiune pentru modelele de comode clasice, iar cele mai folosite tipuri de lemn sunt pinul (esența moale, rezistent la umflare, contracție și deformare, cu textură uniformă), fagul (tonuri alb-roșiatice, crem deschis sau cenușiu, sensibil la insecte, umezeală și ciuperci), aninul (lemn moale, alb-roșiatic), plopul (textură uniformă, culoare brun-deschis) și teiul (galben-pal, esența moale, stabil). Poti alege și variante mai scumpe, de esență tare: nuc (greu, închis la culoare, frumos texturat), stejar (durabil, de culoare deschisă), bambus (aspect exotic, foarte rezistent si durabil), mahon (cu textura cu granulație fina, maro-roșcat, foarte rezistent) sau cireșul (culoare roșiatică, flexibil, rezistent, textură deosebită). Există modele de comodă dormitor clasice din MDF, obtinut din fibre de lemn moale, in amestec cu rasini si ceara sau varianta cea mai ieftină din PAL.
  • Comoda cu sertare este cea mai populară alegere, este din lemn masiv, are multe sertare încăpătoare fiind de multe ori divizate pentru depozitarea și organizarea pe categorii a obiectelor de îmbrăcăminte și a accesoriilor. Ca și culoare se poartă alb, pentru încăperi mai mici sau care au deja mobilier în această culoare, brun-cenușiu și negru mat pentru designul care vizează eleganța fără echivoc. Mânerele pot fi metalice patinate.
  • Comoda cu sertare din lemn de nuc cu MDF, cu linii mai puțin complicate, cu ornamente discrete, masivă și cu picioare masive și scurte. Foarte încăpătoare, are avantajul de a putea fi integrată și într-un dormitor modern. Sertarele foarte încăpătoare pot înlocui cu succes spațiul necesar pentru depozitarea hainelor împăturite, păstrate de obicei pe rafturile unui dulap.

Comode pentru un decor vintage

 

Dacă iubești stilul vintage vei opta pentru fațade sau mobilier vopsit și ros, eventual decorat în tehnica decoupage, folosind motive floristice. Poți opta pentru o comodă retro pe care să o restaurezi pentru a-și recăpăta strălucirea de altădată sau poți oferi un aspect vintage comodei din dormitorul tău prin șlefuirea acesteia sau adăugarea unui strat de bronz sau lila.

 

Pentru o notă de autenticitate în plus, modelele nonconformiste cu un design deosebit pot face parte dintr-un decor vintage. Modele de comodă dormitor care imită o stivă de cărți vechi diverse și cu sertare și un blat pe care pot fi așezate tot felul de obiecte, sau cele care imită o grămadă de valize vechi sau de cutii de dimensiuni diferite, unele peste altele, pot crea cu aspectul lor retro-artistic o atmosfera caldă și romantică în dormitor.

 

Comode în stilul mix & match

 

Comoda trebuie să fie îndeajuns de spaţioasă, să aibă un finisaj elegant, să poată fi integrată în spaţiul de care dispui într-un mod armonios şi să se îmbine cu design-ul camerei, culoarea pereţilor şi a altor piese de mobilier. Pentru un stil relaxant comodele pot face parte din același set cu restul mobilierului. 


Conceptiile moderne pentru interior permit combinarea stilurilor în aceeași cameră, conform ultimelor tendințe în design, poți alege cu imaginație „modele mix and match”, adică modele de comodă dormitor care nu fac parte din setul de dormitor, deci cu alt stil și eventual altă culoare. Comoda dormitor poate fi de data aceasta explozia de culoare dintr-un dormitor prea tradițional sau prea alb. O comodă vintage vopsită în ultraviolet, roșu sau verde, poate fi pata de culoare care să echilibreze și să dea o notă originală dormitorului.

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.

MAGAZINELE ACAJU

Poti vedea mobila in magazinele Acaju pentru idei pe stilul tau de viata. Vezi detalii.

MODALITATI DE PLATA

Poti plati cu cardul (debit, credit sau cumparaturi), in rate, ramburs la livrare, sau prin OP. Vezi detalii

GARANTIE SI SERVICE

Vezi perioada de garantie valabila pentru fiecare produs. Vezi detalii.

LIVRARE SI MONTAJ

Poti beneficia de o echipa profesionista care va livra si monta mobilierul. Vezi mai mult.

Telefon: 0311 300 290
Ai intrebari? Ne poti contacta si pe WhatsApp
Expediere in 24h la articolele in stoc
Plata Ramburs, Card pe Site sau Mobile Banking
Deschidere Colet 24H
Retur Gratuit Timp de 14 Zile
Restituirea Banilor a Doua Zi
Livram Acasa Catalog De Mostre Pentru Tapiterie Premium
Pana la 10 rate fara dobanda