Sari la continut
Piese de mic mobilier cu efect wow într-un apartament obișnuit de bloc - ACAJU

Fie că te-ai plictisit de felul în care arată casa, fie că pur și simplu nu mai ai suficient spațiu de depozitare pentru toate mărunțișurile, o schimbare cât de mică poate aduce o mare îmbunătățire spațiului. În orice casă de locuit, dar mai ales într-un apartament obișnuit de bloc, camerele se pot revitaliza sau se poate reînoi ambientul cu ajutorul unor piese de mic mobilier cu ajutorul căruia să aduci un plus de personalitate locuinței. 

 

Un raft nou, un secretaire, o băncuță sau o măsuță, oricare din aceste piese de mic mobilier sunt o pată de culoare și au potențialul de a reîmprospăta amenajarea casei. Acest mic mobilier funcțional aduce un mic spațiu de depozitare în plus, dar și un plus în designul general al camerei. 

 

Ce este foarte important este ca aceste piese de mic mobilier să nu fie luate în seturi și puse în aceeași cameră, în felul acesta totul ar deveni anost și tocmai, de asta vrem să scăpăm. Tot farmecul lor este să fie piese de contrast, una cel mult două în cameră. Punând piese de mic mobilier din același set, câte una prin camere diiferite, poți crea prin intermediul pieselor o legătură armonioasă între spații.

 

Dacă vrei o ambianță mai caldă într-o locuință unde mobilierul este de tip wenge, folosește o gamă de mic mobilier de culoare maro deschis și cald, în dormitor un set de două măsuțe cu sertar pe post de noptieră, în living o comodă de televizor, eventual un set de trei măsuțe, iar pe hol o comodă mai spațioasă și mai înaltă, legătura spațiilor din apartament devenind evidentă.

Mic mobilier pentru schimbare în living

 

 • Măsuță de lucru. Este o măsuță cu tavă detașabilă, putând fi folosită și ca măsuță laterală lângă canapea, și ca măsuță de cafea, iar la nevoie tava se detașează și poate fi folosită pentru a servi micul dejun în pat. E multifuncțională, iar faptul că e pliabilă o face ușor de depozitat atunci când nu este nevoie de ea.
 • Set de două sau trei măsuțe de lucru. Dacă ai nevoie de o masuță de cafea solidă, care să fie păstrată tot timpul la vedere, atunci s-ar putea să îți surâdă un astfel de set de două sau trei măsuțe cu cadru de fier și blat de lemn. Au mărimi și înălțimi diferite, în așa fel încât să intre una sub alta când nu ai nevoie să le extinzi. Sunt foarte utile în lateralele canapelei atunci când ai invitați, pentru ca toți să aibă paharele la îndemână. Pot fi folosite și individual de persoane diferite, fiecare cu măsuța lui.
 • Taburet multifuncțional. Este un taburet solid cu toate cele cinci fețe tapițate. În caz de nevoie taburetul se poate dezmembra și se vor obține astfel 5 tabureți living, cu picioare metalice, foarte solide și cu pernă tapițată. Ocupă suficient de puțin loc, ușor de găsit un loc pentru el, iar în cazul venirii unor musafiri poate salva situația locurilor de așezat.
 • Etajeră cu rafturi fantezie. Etajera cu rafturi este utilă în living dacă nu ai bibliotecă sau nu mai ai loc de cărți în bibliotecă. Etajera neavând spate poate fi folosită și pentru a separa două zone pe care vrei să le delimitezi. Are un design ușor de adaptat la orice amenajare și poți chiar să îl așezi în poziție orizontală, ca să îl folosești drept comodă.
 • Etajeră cu rafturi, dulapuri și sertare. Este pe sistemul etajerei fără spate, având două sau trei dulapuri de mărimi diferite, închise cu uși, total asimetrice și două sertare în partea de jos, dar nu pe toată lățimea. Este făcut din lemn masiv, fiind foarte utilă pentru toate nimicurile care pot să aglomereze sufrageria, având depozitări ascunse. Pe spațiile deschise se pot așeza cărți, fotografii sau mici decorațiuni, dar și plante care să schimbe aerul amenajerii.

 

Pete de culoare în dormitor

 

 • Băncuța de la capul patului. Poate fi sub formă de ladă de zestre cu loc de depozitare, închis de capac deasupra, pentru a nu bloca spațiul sau ca o simplă băncuța tapițată. Modelul tip ladă de zestre poate avea capacul tapițat sau pur și simplu o pernă de mărimea acestui capac. Pe lângă că este o pată de culoare în dormitor mai este și foarte utilă la dezbrăcat și la lăsatul anumitor haine.
 • Noptierele. O noptieră sau chiar ambele pot să nu fie din același set cu restul dormitorului, apărând ca o pată de contrast la nivelul acestuia. O noptieră diferită nu numai că da un aer special încăperii, dar chiar o înveselește.
 • Secretaire. Este o mobilă foarte bună în aceste zile când biroul de acasă este foarte important și care poate sta la fel de bine în dormitor sau în living, depinzând de cât loc liber ai și unde. Acest secretaire, de fapt un birou care stă în mod normal închis, este de preferat să nu fie în set cu mobila, el având un model aparte care ar face foarte bine contrast cu restul dormitorului.

Mic mobilier pentru hol

 

 • Băncuță cu loc de depozitare. Foarte bună de avut pe hol este o băncuță pe care să poți sta când îți pui pantofii. Această băncuță poate fi tapițată și nu este o idee rea dacă între picioare închide un loc de depozitare, închis sau nu, pentru pantofi.
 • Pantofar. Este de fapt o comodă, care are spațiul de depozitare mai special, pentru a permite stocarea a cât mai multor perechi de pantofi. Pe el pot fi lasate mici nimicuri la intrarea în casă, precum cheile de la mașină, mărunții de prin buzunare, scrisori sau alte notificații.

 

Mic mobilier util în bucătărie

 

 • Cărucior pentru servire. Un cărucior pentru servire, pe roți cu frână, este piesa care cu siguranță îți lipsește din bucătărie. Practic și ușor de manevrat datorită roților, îl poți pune mereu la îndemână acolo unde ai nevoie de spațiu suplimentar. Vine echipat cu un sertar, depozitare ascunsă cu uși, depozitare deschisă pentru sticle și un coș de fructe. Există și varianta unui cărucior pentru servire care are o extensie laterală care poate fi folosită în caz că ai nevoie de spațiu suplimentar, suport pentru sticle, două sertare și două cutii.

 

Mobilier mic cu efecte mari pentru baie

 

 • Etajeră cu rafturi. Această etajeră îngustă dar înaltă este foarte bună pentru depozitarea micilor nimicuri necesare în baie, de la dischete de vată, bețisoare pentru curățatul în urechi, la alte produse cosmetice care crează aglomerația vizuală în baie, toate își pot găsi locul pe etajeră.
 • Etajeră cu două compartimente. Este o altă variantă utilă de mic mobilier, cu lățime și adâncime mică, ușor de strecurat într-un colț de baie. Are un compartiment sub formă de coș, cu fante de aerisire, în care să fie depozitate hainele folosite ce vor fi puse la spălat, și două rafturi unde se pot depozita prosoape curate sau diverse alte cosmetice. Dacă baia este aerisită și luminată natural, se poate pune chiar și o floare verde, care să fie de mare efect.

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.

MAGAZINELE ACAJU

Poti vedea mobila in magazinele Acaju pentru idei pe stilul tau de viata. Vezi detalii.

MODALITATI DE PLATA

Poti plati cu cardul (debit, credit sau cumparaturi), in rate, ramburs la livrare, sau prin OP. Vezi detalii

GARANTIE SI SERVICE

Vezi perioada de garantie valabila pentru fiecare produs. Vezi detalii.

LIVRARE SI MONTAJ

Poti beneficia de o echipa profesionista care va livra si monta mobilierul. Vezi mai mult.

Telefon: 0311 300 290
Ai intrebari? Ne poti contacta si pe WhatsApp
Expediere in 24h la articolele in stoc
Plata Ramburs, Card pe Site sau Mobile Banking
Deschidere Colet 24H
Retur Gratuit Timp de 14 Zile
Restituirea Banilor a Doua Zi
Livram Acasa Catalog De Mostre Pentru Tapiterie Premium
Pana la 10 rate fara dobanda