Piese de mic mobilier pe care le poți face cadou - ACAJU

Unele din lucrurile care pot revitaliza ambientul unei camere sunt piesele de mic mobilier cu ajutorul cărora poți să aduci un plus de personalitate oricărei locuinței. Mai mult, aceste piese de mic mobilier pot deveni cadouri chic și originale pe care le poți face în familie, prietenilor tăi și, de ce nu, un cadou potrivit persoanei dragi pentru casa la care visați împreună.

 

Deoarece cumpărarea de mobilier tinde să fie personală, a oferi mobilier cadou este un pic mai complicat decât, să zicem, să-i oferi cuiva o altă eșarfă. A face acest lucru merită totuși efortul. Și pentru a nu da greș orientează-te spre piese de mic mobilier unde e mai simplu să prezici ce îi poate place persoanei care va primi cadoul. Poate fi vorba de o piesă de mic mobilier ca o bijuterie cu rol mai mult estetic sau poate fi vorba de mic mobilier funcțional care să aducă un plus de depozitare, dar și de inedit la interior. 

 

Măsuţa de cafea 

 

Este una din acele piese de mic mobilier care poate fi un cadou chic și util. Alege un model în funcție de stilul canapelei care este vedeta amenajării sau un model avangardist care să se potrivească oriunde. Măsuțele de mici dimensiuni își vor găsi mai ușor locul. O măsuţă delicată va fi martora şuetelor de weekend, prietena cea mai bună a cărţii preferate, dar și piesa de bază a decorurilor ce definesc livingul. Dacă ești o persoană originală și modernă ai putea alege în locul unui model clasic, un cufăr - măsuță de cafea. Inspirat de modelele de cufere clasice, această piesă de mic mobilier realizată din lemn masiv, decorată cu șipci din lemn și elemente de alamă masivă (lacăt, chei...), reprezintă un cadou surprinzător și un plus de lux și eleganță pentru orice ambient.

 

Comoda vedetă 

 

Comoda poate fi o piesă de mic mobilier cu impact puternic și foarte utilă. Printre piesele de mobilă dorite de toată lumea sigur a fost și comoda cu multe sertărașe, unde să poată fi depozitate lucruşoarele pe care le doreşti ascunse privirilor curioase. Te poți gândi la o comodă shabby chic gen boudoir, vopsită alb sau albastru cu floricele pictate manual, care poate fi o piesă accent; o comodă de inspirație barocă care devine piesă vedetă sau o comodă cu finisaj de lemn în tonuri diferite care își poate găsi locul oriunde.

 

Masa consolă

 

Masa consolă pentru hol este o piesă de mic mobilier care poate fi un cadou excelent, mai ales dacă are un model deosebit, de exemplu stil Empire. Grație lățimii sale mici, masa poate fi așezată lipită de un perete, sub o oglindă, un tablou sau un cuier. Masa oferă spațiu de depozitare pentru lucruri precum telefon, agendă de telefon, chei, telefon mobil, acte.

 

Fotolii pentru copii

 

 Un pouf pentru camera copilului este una din acele piese de mic mobilier pe care copiii le adoră și pe care ei știu să le folosească cel mai bine. Alege modele cât mai colorate și din materiale cu texturi diferite. Poate fi mobilierul preferat pentru copii de vârste diferite și poate completa fericit orice decor.

 

Măsuță de machiaj

 

Locul magic pentru ritualul de înfrumusețare, măsuță de machiaj, este unul din cele mai cochete piese de mic mobilier. Dacă iubita ta se bucură de un dormitor cu dimensiuni mai generoase, surprinde-o cu acest cadou special de care se va bucura mult timp de acum înainte. Practică și versatilă, această măsuță va da un plus de eleganță și rafinament spațiului în care își urmează ritualul de înfrumusețare și în care poate să-și depoziteze produsele cosmetice. 

 

Misteriosul paravan

 

Un paravan este o piesă de mic mobilier cu un farmec aparte și poate fi un cadou original. Acesta poate da o notă de intimitate și în același timp de prospețime într-un living sau într-un dormitor. Astfel se poate separa o anumită zonă și transforma într-un colț de meditație. În plus, paravanul are și rolul de a masca ceea ce nu se dorește să se vadă. Alege un model inedit, din pânza și lemn, pe care să fie desenat un model inspirațional.

 

Accesorii pentru colțul de citit 

 

Un cadou inedit pentru sanctuarul iubitei de relaxare este o veioză sau un lampadar care pe lângă o lumină plăcută, poate aduce un plus de stil și căldură decorului. Iar pentru raftul cu cărțile preferate alege un suport pentru cărți care să-i pună în valoare titlurile preferate, dar și designul camerei.

 

Băncuță pentru răsfăț

 

O băncuță cu loc de depozitare poate ține locul de măsuță de cafea în living. În plus, poate fi capitonată și deci un loc care îmbie la relexare și să-ți întinzi picioarele. Pentru mai multă mobilitate cele care au și roți sunt mai comode. Pentru un decor clasic sau mai elegant există băncuțe din catifea care au pe laterale rollboxuri. Pentru persoanele mai tinere poți alege dintre băncuțele din piele în culori accent.

 

Un balansoar chic

 

Cine nu își dorește să se legene pe un balansoar pe terasa casei, la apus, așa cum vedem în filmele americane, lângă şemineu ca în filmele englezeşti, cu poveștile bunicii ca în cărţile pentru copii... Este o piesă aproximativ de mic mobilier care poate da acel şarm aparte pe care îl doreşte oricine în casă. Poate fi un cadou care să producă mare plăcere în familie sau iubitei tale.

Dacă crezi că poți exagera, consideră și fotoliile recliner în categoria de - Un fotoliu recliner este un cadou wow pentru oricine. Oferă persoanei iubite, unui prieten sau părinților, un loc confortabil pentru a se relaxa cu un fotoliu confortabil. Poate fi un recliner elegant din piele sau poate fi din diverse țesături, excelent în acest caz pentru familiile cu copii. Alege o culoare neutră care se va potrivi oriunde sau, eventual, culoarea preferată a persoanei care primește cadoul. Un fotoliu recliner este un plus perfect pentru camera de zi, dormitor sau orice altă cameră din casă și, deoarece nu este la fel de mare ca o canapea, se va potrivi aproape oriunde. Este o invitație la meditație și odihnă, iar persoana care primește cadoul își va aminti de fiecare dată cu drag de tine.

Dacă ești în căutarea unui cadou unic pe care destinatarul tău îl va iubi cu siguranță, o piesă de mic mobilier este o alegere atentă și practică. Poate mai degrabă decât să cumperi încă o piesă de îmbrăcăminte care va fi împinsă în dulap, o bijuterie inutilă de care va uita sau un set de alimente cadou care nu va fi consumat, investește în piese de mic mobilier de calitate pentru a le oferi, celor dragi, un cadou care va fi iubit și folosit ani de zile.